Araştırmalara göre ödevlerin uzunluğu ve sayısından çok niteliği önemli. Ödevin nitelikli yapılması için ilkokul düzeyinde her gün 5 dakikalık ödev verilmeli. Süresi 6 -7 yaşına kadar en fazla yarım saat olmalı. Öğrencilerin ilgilerine ve becerilerine göre ödevleri seçmeleri sağlanmalı.
İlkokul 1 ve 2. sınıfta öğrenim gören öğrencilere ev ödevi verilmemesi gerektiği belirtilmektedir. Üst sınıflarda ise ev ödevine harcanan zamanın fazla olmamasına gerekli dikkatin gösterilmesi gerektiği ifade edilmiştir.
Öğrencilerin sorumluluk almalarına katkı sağlamaktadır.
Ödevler öğrencilerin öğrenme becerilerine, çeşitli çalışma yöntem ve teknikleri geliştirmesine yardım etmektedir. Sorumluluk alma, bir görevi bağımsız olarak yürütme ve zihinsel bağımsızlığa katkı sağlamakta, öğrenciyi iş dünyasına hazırlamaktadır.
Buna göre öğretmen: Sınıfa ödev verebilir. Ödevin teslim tarihini ve saatini belirleyebilir.
Öğretmenlerin bir bölümü ev ödevini günlük öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak görür ve düzenli olarak ev ödevi verirler. Onlara göre ödev, öğrencinin konuyu kendi öğrenme hızına uygun bir şekilde yeniden gözden geçirmesini, eksiklerini fark etmesini ve konuyu daha iyi anlamasını sağlayan bir araçtır.
İlgili 24 soru bulundu
Araştırmalara göre ödevlerin uzunluğu ve sayısından çok niteliği önemli. Ödevin nitelikli yapılması için ilkokul düzeyinde her gün 5 dakikalık ödev verilmeli. Süresi 6 -7 yaşına kadar en fazla yarım saat olmalı. Öğrencilerin ilgilerine ve becerilerine göre ödevleri seçmeleri sağlanmalı.
Ödevler bizim o gün yaptıklarımızı tekrar etmemiz içindir . Ödevlerimizi yapmadığımızda da o gün yaptıklarımızı tekrar edemeyiz. O dersde birçok konudan mahrum kalırız . Bu da konuları anlamamızda zorluk çekmemizi sağlar .
Ödev; öğrencinin gelişimini sağlamak amacıyla öğretmenler tarafından verilen öğrenme etkinlikleri olarak tanımlanabilir. Ödevin amacı öğrencileri yeni konulara hazırlamak, öğrenmeyi kolaylaştırmak, öğrenilenleri gözden geçirmek, pekiştirmek, günlük yaşama aktarmak, aktif öğrenmeyi sağlamaktır.
'Danışmanlık' adı altında hizmet veren dolandırıcılar, para karşılığı akademik tez yazıyor. Kolay yoldan akademik unvan isteyenler, yüksek fiyatlar ödeyerek tez sahibi oluyor. Parayla tez yazımının suç olduğunu söyleyen Avukat Emel Özbek İrem, "Bu durum Türk Ceza Kanunu'nda dolandırıcılık suçunu oluşturur.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, milyonlarca öğrenciyi ilgilendirecek bir açıklamada bulundu. Yılmaz, 'Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine ev ödevi vermeyecektir' ifadesini kullandı.
Herhangi bir yasal dayanağı yoktur. Veli toplantılarında bazı veliler öğrencilerin gereksiz şeylerle uğraşmaması için ev ödevini talep etmektedir.”
Ödev yapmanın çocuklara kendi başlarına nasıl çalışacaklarını ve kendileri için disiplinli olmalarını öğretmede yardımcı olduğunu söylüyorlar ki her ikisi de yaşamda yararlı olacak becerilerdir. Ayrıca, ev ödevleri ebeveynlerin çocuklarının öğrenmelerine katkıda bulunmalarını da sağlar.
1095 yılında oldukça disiplinli bir öğretmen olan Roberto Nevilis ilk ev ödevi kavramını ortaya atmıştır. Venedik'te yaşayan Roberto Nevilis öğrencilerinin performanslarını beğenmiyordu. Okulun çocuklar açısından verimli olmadığına kanaat getirmeye başlamıştı.
Cevap. Ödev yapmak sorumluluktur. Ama okulda ders görmek haktır.İyi dersler.
Hiç kimsenin bir öğrenciye şiddet uygulama hakkı yok. İsterse okulun sahibi olsun bir şeyi değiştirmez.
Sömestir tatilinde ödev verilmemesi konusunda bakanlıktan hem öğrencileri hem de velileri yakından ilgilendiren bir duyuru geldi. 81 ilin milli eğitim müdürlüklerine gönderilen genelgede öğrencilerin yarıyıl tatilini dinlenerek geçirebilmeleri için sömestir tatilinde ödev verilmemesi istendi.
Bu sebeple birer emek mahsulü olarak internet ortamına geçirilmiş olan her türlü program, yazılım, kitap, müzik vb. ürünleri ilgililerin izni olmadan elde edip kullanmak caiz değildir.
Para karşılığı yazdırılan tezlerde intihal riski de bulunuyor. Başkasına ait bir esere kendi eseri gibi kaynak göstermeden kullanan bir kişi için altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası gibi yaptırımları bulunuyor.
Öğrenciden istenen; ödevi, makaleyi ve tezi kendisinin yazması ise -ki hep böyle olur- bunları başkasına yazdırıp kendi yazmış gibi takdim etmesi sahtekârlıktır ve caiz değildir. Siz de bunu bildiğiniz halde, ücretli veya ücretsiz yazar verirseniz, sahtekârlığa ortak olursunuz. Kazancınız da helal olmaz.
Ödevler çocuklarımızın bilişsel seviyesine uygun olmaz ise çocuklar ödev yapmaktan keyif alamayabilir. Bu yüzden de ödevi yapmak istemezler. Eğitimcilerin ödevin zorluk derecesini ayarlarken öğrencinin hafif zorlanarak yapabileceği bir düzeyde ayarlaması çok önemlidir. Ödevin çocuğun akademik seviyesinin altında olması
Ödevler için en ideal zaman okuldan döndükten sonra 1 saatlik dinlenmeden sonraki zaman dilimidir. Ödevler fiziksel ve ruhsal olarak uykuya hazırlığın başladığı 21:00'dan sonraya bırakılmamalıdır.
İlkokul birinci sınıftaki bir öğrenci için günde 10 dakikalık ödev süresi yeterli. İkinci sınıf için ise önerilen süre 20 dakika. Diğer sınıflar için de 30 ila 40 dakika maksimum yeterli.
Yapılan araştırmalar çocukların ödev yapmamasında üç sebebi öne çıkarıyor. Ödevleri çocuğun seviyesinin üstünde ise yapamaz. Ödevler çocuğun seviyesinin altında ise sıkılır yapmaz. Ödevin gerçek hayatta bir karşılığını göremediğinde anlamsız bulur ve ödev yapmaz.
Proje notu ders ortalama notunu ciddi anlamda artırmamaktadır. Daha çok yazılı sınavlarımızın düşük olduğu derslerden proje görevi almaya ve aldığımız projeden de yüksek notlar almaya çabalamalıyız.
Lisede proje ödevi yapılmadığı takdirde proje ödevine öğretmeniniz 0 verecektir. Ancak proje notu karneye geçmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri