ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği (108410354)
ODTÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ | Bölüm Tanıtımları 9.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, elektronik devreler, biyomedikal sistemler, enerji sistemleri (üretimi, iletimi, dağıtımı), kontrol sistemleri, iletişim, otomasyon, hesaplama, bilgilerin depolanması ve aktarılması gibi alanların temelini oluşturmaktadır.
Ana Sayfa | ODTÜ ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ
Elektrik Elektronik Mühendisliği ODTÜ'de zor bir bölümdür. Aynı zamanda kendi içinde müthiş zevk veren bir bölümdür. Çünkü pratikte deneyebileceğiniz laboratuvar ortamlarımız çok fazladır. Bilgi paylaşımı yapabileceğiniz kişiler hem kadro olarak, hem de öğrenci ekibi olarak çok güçlü ve sağlamdır.
İlgili 19 soru bulundu
ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Türkiye'den kendi alanında son 5 yılda en iyi dereceyi elde eden bölüm olmuştur. Her yıl en üst dilimde yer alan bölümümüz her zaman dünya çapında ilk 200 Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden biri olmuştur.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Demek? Elektrik mühendisleri, elektrik motorları, radar ve navigasyon sistemleri, iletişim sistemleri veya elektrik üretim ekipmanı gibi elektrikli ekipmanların tasarımını geliştirir, test eder ve denetler.
Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü
Elektrik Elektronik Mühendisliği – Mühendislik Fakültesi.
Elektrik Elektronik Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır? Elektrik Elektronik Mühendisi olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Elektrik Elektronik Mühendisi maaşı 2023 verilerine göre ortalama 39.900 TL civarındadır.
Elektrik - Elektronik Fakültesi Programları
Akıllı şebekeler, elektrikli araçlar, yenilenebilir enerji gibi güncel konularıyla disiplinler arası nitelik taşıyan Elektrik Mühendisliği Programı, artan önemi ile birlikte sanayinin tasarım ihtiyacını karşılayan mühendisler yetiştirmektedir.
ATILIM ÜNİVERSİTESİ - Elektrik-Elektronik Mühendisliği.
ODTÜ, dünyanın prestijli bir üniversite sıralaması olan Times Higher Education'da 2014 listesinde 85. sırada yer alarak Türkiye'nin en iyi üniversitesi seçilmiştir. Aynı zamanda ODTÜ, bu dereceyle dünya üniversite sıralamasında ilk 100'e girebilen tek Türk üniversitesi olmuştur.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü toplam 152 adet üniversitede bulunmaktadır. SAY Puan türündededir. 4 Yıllıktır.
Elektrik Mühendisliği Bölümü
Ayrıca Elektrik Mühendisliği; Elektronik, Haberleşme, Bilgisayar ve Makine mühendisliği konularının bir kısmının uygulama alanı niteliğinde disiplinler arası ortak bir platform oluşturmaktadır.
Fizik bölümünden başarıyla mezun olan kişiler gelecekteki meslek hayatlarında bilim insanı, araştırmacı, fizikçi gibi unvanlarla yer alabilirler. Öğretmenlik sertifikasını eline alan fizik bölümü mezunları tercih etmeleri durumunda akademisyenlik ve öğretmenlik mesleklerini de tercih edebilirler.
ODTÜ Fizik Bölümünü bitiren mezunlarımız, kariyerlerine akademide ilerlemek için lisansüstü eğitimlerine devam edebilir veya savunma sanayi, medikal alanı, otomotiv sanayi, bilişim teknolojileri gibi birçok sektörde fizikçi unvanıyla iş bulabilirler.
ODTÜ Fizik Temalı Sorular
ODTÜ'nün herhangi bir bölümüne yerleşen lisans öğrencileri için ODTÜ Temel İngilizce Bölümü tarafından 1 sene hazırlık sınıfında İngilizce eğitimi verilmektedir.
İlave olarak, elektrik elektronik mühendisliğinde de yazılıma yönelebilir ve bu alanlarda tecrübe edinerek iş hayatına yazılım alanında devam edebilirsin.
Elektrik elektronik mühendisliği mezunları, gerek özel sektörde gerekse kamu kurumlarında çalışabilir. Araştırma şirketlerinde araştırma ve geliştirme mühendisi olarak çalışabilir. Elektrik mühendisli firmalarında çalışabilir. Bu şirketlerde proje mühendisi ya da şantiye mühendisi olarak görev alabilir.
Elektronik Mühendisi olabilmek için üniversitelerin 4 yıllık Elektrik-Elektronik Bölümü mezunu olmak gerekir. Üniversite sınavı sonrası yeterli puan alarak bu bölümlere giriş yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri