5 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7180 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan özel barınma kurumları Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi.
Bu görev, 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Denetim Başkanlığının uhdesindedir.
Kanun: 24/3/1950 tarihli ve 5661 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanuna Ek Kanunu, ifade eder.
10.07.2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ilgili maddeleri uyarınca da Gençlik ve Spor Bakanlığının hizmet birimi olarak yeniden yapılandırılmıştır.
Ortaokul ve ortaöğretim öğrencileri, müstakil binalarda ve sadece öğrenci yurtlarında veya öğrenci pansiyonlarında barınabilecek. Taslakta, özel barınma hizmeti sunacak kurumların asgari kontenjanı da belirleniyor.
İlgili 17 soru bulundu
5 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7180 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan özel barınma kurumları Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildi.
Yanlarında veli bulunan kişiler otelde kalabilir. Aynı zamanda 18 yaşından küçük olan kişinin ailesi karakoldan izin belgesi çıkarttığı takdirde konaklaması mümkün olur. 18 yaş altı kişilerin otel rezervasyonu yaptırabilmesi için ailesinden yetişkin birinin yanında olması gerekiyor.
Yurtta Kalmak İçin Öğrenci Olmak Şart mı? İlk paragrafta da belirtmiş olduğumuz gibi yurtta kalmak için öğrenci olmak şart mı sorgulamasının cevabı kesinleşmiş bulunuyor. Verilen karar neticesinde örgün eğitim alan öğrencilerin yurtta kalabildiği biliniyor.
a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, b) Taksirli suçlar hariç herhangi bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla hapis cezası almamak ve kesinleşmiş mahkumiyeti bulunmamak, c) Toplu yerlerde yaşamaya engel olacak seviyede akıl ve ruh hastalığı veya bulaşıcı hastalığı olmamak, şartları aranır.
Kurum; özel bütçeli olup, hesap ve işlemleri 31.12.2005 tarihine kadar Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunca denetlenmekte iken, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu gereğince 01.01.2006 tarihinden itibaren Sayıştayın denetimine tabidir.
Özel Öğrenci Yurtlarının Açılması İçin Gerekenler. Madde 5 — Türkiye Cumhuriyeti uyruklu gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri, bu Yönetmelikte belirtilen esaslara uygun olmak kaydıyla ortaöğrenim veya yükseköğrenim(4) öğrencileri için yurt açabilir.
Kayıt Sildirmek için; Kalmakta olduğunuz yurdunuza imzalı bir dilekçe vermeniz gerekmektedir. Dilekçenize istinaden güvence bedeli ve gün bazında yatak ücretiniz size iade edilecektir. Dilekçenize mutlaka SİZE AİT BİR HESABIN IBAN NUMARASINI yazmanız gerekmektedir.
Devlet yurdu ise Kredi Yurtlar Kurumu'na şikayette bulunabilirsiniz. Yarı özel ise MEB'e bağlı olduğu için MEB üzerinden şikayet oluşturabilirsiniz.
Yurt personelinin, Sosyal Güvenlik Kurumunca belirlenen sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası esaslarına bağlı olarak, 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu çerçevesinde en az bir yıl süreli ve yazılı sözleşme ile çalıştırılmaları zorunludur.
KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Yurtlarda Barınma Koşulları: a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması. b) Öğrenim gördüğü yükseköğretim kurumu veya programının, öğrencinin ve ailesinin ikamet ettiği il veya ilçe sınırları dışında bulunması.
5) Yurtta alkollü içki bulundurmak veya yurda alkollü gelmek kesinlikle yasaktır. 6) Yurda her tür yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde sokmak ve bulundurmak yasaktır. 7) Odada alkol bulunması, sigara içilmesi vb. gibi durumlarda şahıs belirlenemez ise, odada bulunan herkes sorumlu sayılır.
Bu tür işletmelerde kadın, erkek, öğrenci ve sektör ayırmadan on sekiz yasal yaş sınırını aşmış her müşteri kabul edilir. Aylık, haftalık, günlük, gecelik hatta saatlik olarak bile konaklama hizmeti verilebilir. Ruhsatları bağlı bulundukları Belediyeler veya Turizm Bakanlığı tarafından verilir.
Sen istediğin zaman çıkabilirsin ama eger yurtta kural varsa ailene haber gider.
Sadece nöbetçi yurtta barınma imkânınız bulunmaktadır. Yurt tercihinde bulunamazsınız. BU İMKÂNDAN İLGİLİ BELGELERİN İBRAZI HALİNDE KREDİ VE YURTLAR KURUMU YURTLARINA KAYITLI OLMAYAN ÖĞRENCİLER DE YARARLANABİLMEKTEDİR.
Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek.
Özel yurtların giriş çıkış saatleri sabah 06.00 ve 23.00 olarak sabitlenmiştir.
Otel hizmeti verilen apartman daireleri, apart otel olarak adlandırılır. Bir otelin tüm avantajlarına sahiptir ve odalardan değil dairelerden oluşur. Bu nedenle diğer otellerden farkı genellikle dairelerin büyüklüğü ve hizmet şeklidir. Apart oteller tıpkı apartman daireleri mantığı ile çalışır.
Öğrenci apartı sadece öğrencilere yönelik hizmet veren, komple bir binadan oluşan yerleşkeye denir. Apart yurt ifadesi de apart gibi olmakla beraber yurt hayatına da kayan, bazı belli kuralları da içeren yerlerdir. Yurt hizmetleri daha çok tanımadık insanların bir araya gelmesi ile oluşur.
'Apart daire' daha çok öğrencilerin yoğun olduğu merkezi yerlerde bulunan konaklama tipidir. 1+1 veya 1+0 şeklinde stüdyo daire olarak geçen eşyalı, içinde açık küçük bir mutfağı, banyo ve tuvaleti olan oldukça küçük dairelerdir. Genellikle üniversite öğrencileri tarafından tercih edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri