Quantum teorisine göre ışık sadece elektro-manyetik dalga olarak değil, boşluktaki ışığın hızıyla ilerleyen foton adı verilen parçacıkların akımıdır. Bu parçacıklar bildiğimiz bilardo topları gibi değil, dalga fonksiyonunun sınırlı bölgedeki dağılımlarıyla tanımlanan kuantum mekaniği parçacıkları olarak düşünülmelidir.
Kuantum ışınlama, maddenin kendisinin bir başka hali olan enerjiye dönüştürülerek uzay-zamanda hareket ettirilmesidir.
Kuantum, Latince 'quantus' (ne kadar, ne büyüklükte) sözcüğünden gelir ve kuramın belirli fiziksel nicelikler için kullandığı kesikli birimlere gönderme yapar. Mekanik, Latince 'mechanicus' (makinelere ait veya yaratıcı) sözcüğünden gelir.
Işığı (fotonları) temel alan kuantum teknolojileri kuantum fotoniği olarak adlandırılırken, elektronları temel alan teknolojiler ise elektronik olarak adlandırılıyor. Fotonlar (ışık parçacıkları) ve elektronlar, kuantum seviyesinde oldukça farklı davranışlar sergiliyor.
Kuantum Düşünce, bize kişiler arası iletişimin en derin boyutunu sunar. Ortak insanlık alanında gerçekleşen bu iletişim, derin ve etkili bir uzlaşma sağlar. Bu yöntemle, beden dili ve sözel iletişimden daha da etkili bir şekilde düşüncelerimizin direkt muhataba ulaştırabiliriz.
İlgili 32 soru bulundu
Kuantum Yaşam Felsefesi; kişinin pastadaki negatif enerjileri görmesini engelleyerek, olumsuzluklara pozitif bir pencereden yaklaşabilmeyi hedef alıyor. Böylece Kuantum Felsefesi'nin doğru anlarda benimsenmesi, bilinçaltı yöneliminide negatifleri fazla olan bir yaşamı, pozitife evirebilmeyi sağlıyor.
Kuantum düşünce tekniği tam olarak bir bilim olan kuantum fiziğinin isminden yararlanmaya çalışan bir sahtebilimdir.
“Kuantum enerjisi nedir?” diyecek olursanız bu kavram, fizikte bir atomdan yayılan en küçük ışıma enerjisini tanımlar ama bu enerji o kadar güçlüdür ki ani bir sıçramayla maddeyi tamamen değiştirebilir.
Kısaca, kuantum bilgisayarlar elektrik akımına göre değil, elektron ve proton gibi atom altı parçacıkların fiziksel özelliklerine dayanan bir sistemle çalışır. Bu sayede klasik bilgisayarlara göre atom altı seviyede çok daha küçük bir alandan çok daha büyük bir hızla çalışabilirler.
en basit ifadeyle iki foton arasındaki kuantum dolanıklık haberleşme hızı, ışık hızından minimum 10.000 kat ama ortalama 70.000 kat daha büyük olarak ölçülmüştür.
Kuantum fiziği kanıtlanmaktan ziyade günümüz teknolojilerinde kullanılmaktadır. Kuantum sensörler : frekans, elektrik – manyetik alan ve sıcaklık gibi fiziksel nicelikleri oldukça hassas şekilde ölçebilir. Ayrıca, kuantum sensörler değişik uygulamaları ile uydulardan uçaklara kadar farklı alanlarda kullanılabilir.
Kuantum, Latince 'miktar' anlamına gelen bir terimdir. Modern bilim anlayışına göre bir enerji veya maddenin mümkün olan en küçük birimi olarak tanımlanır.
Söz konusu bu evren, kuantum fiziğinin kanunları ile açıklanabilen atom ve atom altı parçacıkların (kuark) dünyasıdır. Kuantum fiziği, dalga ve parçacık (dalga-parçacık ikilemi) özelliklerine aynı anda sahip olabilen bir nesnel gerçeklik alanını bilimsel olarak incelemektedir.
Bilim dalının ilk ortaya çıkışı Max Planck tarafından 1900 yılında Kara cisim ışıması üzerine yayınlanan makale ile başlamıştır. Planck'ın çalışmaları, daha sonra kuantum teorisinin gelişiminde kilit rol oynayan Albert Einstein, Erwin Schrödinger ve Werner Heisenberg gibi bilim insanlarını da etkilemiştir.
Bilim adamları şu anki bilgilerle ışınlanmanin mümkün olamayacağını düşümüyorlar çünkü ışınlanma için sahip olduğun atomların konumunu ve hızını aynı anda bilmemiz gerekmektedir ve bu Heisenberg Belirsizlik ilkesi doğrultusunda imkansızdır.
Foton, nükleer füzyonun sonucunda açığa çıkan yüksek bir enerjidir. Nükleer füzyon reaksiyonları, iki hidrojen atomunun çarpışıp helyum açığa çıkardığı reaksiyonlardır. İki hidrojen atomu, eşit yüklü iki proton olduğu için birbirlerini iterler ve reaksiyona girmeleri oldukça zordur.
Kuantum düşünce tekniğinde ise, derin düzeyde atom altı alanda etkili olabilecek tarzda, yaratıcı bir düşünce biçimi oluşturulur. Özel bir bilinç düzeyine girerek, özel davranış kalıplarını kurgulayarak kişiye sözel ve imgesel oluşumlar yüklenir.
Her gün bunlarla uğraşan fizikçilere bile alandaki bazı konular hem ilginç hem de mantıksız gibi görünebilir; fakat kuantum, özünde anlaşılamaz, sınanmamış veya tutarsız bir saha değildir. Tam tersine, insanlığın geliştirdiği en güçlü teorilerden birisi, Kuantum Teorisi'dir.
Kuantum hesaplama, atom ve atom altı parçacıkların kuantum özelliklerini kullanarak, sağlık, kriptografi ve malzeme bilimi gibi çeşitli alanlarda klasik bilgisayarların erişemediği hesaplama kapasitesi ve hızı sunan, devrimsel bir teknolojidir.
Düşünmek, zihinsel bir eylemdir. Bu eylemi gerçekleştirmek icin beyin hücreleri besinlerdeki enerjiyi kullanarak elektrik akımı üretirler. Basitçe, beyin hücreleri besinlerdeki bu enerjiyi kullanmadıkları ve elektrik akımını üretmedikleri durumda düşünmemiş oluruz. Yani düşünmek bir enerji degildir.
Öncelikle, kuantum düşünce teknikleri ile iç görü ve öz farkındalık düzeylerini yükseltebiliriz. Kendimize yönelik daha fazla anlayış ve empati geliştirerek mental ve duygusal dengeyi sağlarız. Kendimize ve çevremize dair gözlemler yaparak, zihnimize sürdürülebilir bir prangalarla şekil verebiliriz.
Olumlama nedir? Basitçe olumlama (ya da kuantum olumlama), gerçekleşmesini istediğiniz bir şeyi sürekli ve düzenli olarak tekrarlayarak bunun olabilirliğini artırmak olarak tanımlanabilir.
Kuantum Algılama ve Kullanım Alanları
Kuantum algılama, denizaltıların okyanuslarda ve denizlerde görev yaptıkları sırada sualtında olsalar bile çok hassas konumlandırma verilerinin yardımıyla konumlarının tespit edilebilmelerini vadediyor.
Kuantum-Dokunuş, kainatta var olan Yaşam Gücü enerjisini kullanarak, sağlıklı bir bedende olması gereken düzeyde iyileşme sağlayıcı doğal bir şifalandırma metodudur. Uygulamada esas olan iyileşmenin enerji düzeyinde gerçekleşmeye başlaması.
Kuantum Eğitimi; kendimizi tanımaya, başkalarını anlamaya, evrensel sistemin işleyişini fark etmekten doğan bilgeliğe ulaştırarak beden enerjimizi de düzene sokar. Kişiler daha güçlü, canlı ve güzel olurlar. Hayat misyonumuzu fark etmek ve ona adım adım ulaşmak yönündeki çabalarımızı destekler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri