Öğrenci kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yoktur. Bununla beraber öğrenci kelimesinin zıt anlamının karşılığının olmadığını belirtmek gerekir. Öğrenci kelimesinin yalnızca eş anlamı bulunmaktadır.
Öğrenci, bir okul veya kurstaki derslere katılarak eğitim-öğretim alan kişi anlamını taşır. Eş anlamı da sıkça araştırılan kelimenin yerine talebe kullanılabilir. Öğrenci sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler okullu ve talebe sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.
Türk Dil Kurumu sözlüğünde de Talebe kelimesinin eş anlamına dair örnek cümle yer almaktadır. Talebe Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir sorusunun cevabı "Öğrenci" kelimesidir. Bu kelimenin tek anlamı yer almaktadır.
Bu anlam doğrultusunda TDK için öğrenci sözcüğünün eş anlamlısı olarak, 'talebe' kelimesini kullanabilirsiniz.
Anlamları birbirinin tam tersi olan sözcüklere zıt anlamlı sözcükler denir.
İlgili 40 soru bulundu
Anlamları birbirinden farklı olan kelimeler zıt anlamlı olarak nitelendirilir. Manzum eserlerde sıklıkla kullanılan tezat sanatında da zıt anlamlı kelimelere yer verilir. Örneğin: ''Dünümü hatırlamam artık / Çünkü yarınım sensin'' (Dün - Yarın)
Eş Sesli (Sesteş) Kelimeler Yazılışı ve okunuşları aynı olan ama anlamları birbirinden farklı olan kelimelere eş sesli kelimeler denir. Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ek almış hâlde de olabilirler. Zıt (Karşıt) Anlamlı Kelimeler Anlamca birbirinin karşıtı olan kelimelerdir.
Öğrenci; ilk, orta ve yüksek öğrenim kurumlarında eğitim gören kişi olarak tanımlanabilir. Öğrenci kelimesi öğrenim gören kişileri ifade eder.
Öğrenci kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler yoktur. Bununla beraber öğrenci kelimesinin zıt anlamının karşılığının olmadığını belirtmek gerekir.
Öğretmen kelimesinin eş anlamlı kelimesi muallimdir. Bu sebeple cümle içerisinde aynı anlam barındırdığından öğretmen ve muallim kelimeleri birbirlerinin yerlerine kullanılabilir.
Okul kelimesinin zıt anlamlısı bulunmamaktadır. Okul kelimesi, 'okuyup yazmadan başlayarak, en yüksek düzeyde bilim, sanat ve diğer gerekli bilgileri vermeye yarayan çeşitli dereceleri bulunan eğitim öğretim yuvası' olarak da açıklanmaktadır.
Okul kelimesinin zıt anlamı var olmamaktadır.
Kalp, “yürek, hayat merkezi sayılan organ, duygu ve teessür merkezi olan gönül, bir şeyin ortası, merkezi, kalp hastalığı, sevgi, gönül olarak tanımlanmıştır.
Mucize kelimesi, kudretin zıddı olan “acz” kökünden türetilmiştir.
Türkçede “baş, kafa, ser” kelimeleri eş anlamlı olarak birbirlerinin yerine kullanılmaktadır.
Bunlar sağlam, dayanıklı, taze ve iyi kelimeleridir. Bu kelimeler çürük kelimesinin tam karşıt anlamlarıdır.
Beyaz eş anlamlısı olan sözcük ak sözcüğüdür.
Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'ihtiyar' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanılabilir.
Vazife Kelimesinin Eş Anlamı Olan Sözcükler
Vazife kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamları bulunmaktadır. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre vazife kelimesinin eş anlamı ödevdir. Bir diğer eş anlamı ise görevdir.
öğrenci - Nişanyan Sözlük. Türkiye Türkçesi öğren- fiilinden Yeni Türkçe +çI ekiyle türetilmiştir.
öğrenci kelimesinin kökeni Türkçe dilidir.
1.1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup, Yurt dışında ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrenimleri süresince her türlü masrafları kendi imkanları, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu veya özel kurum ve kuruluşlar tarafından karşılanan öğrenciler özel öğrenci olarak tanımlanmaktadır.
Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir.
Çok kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimede az kelimesidir.
Sözcük kelimesinin eş anlamlısı '' kelime '' sözcüğüdür. Sözcük ve kelime aynı manaya geldiklerinden ötürü, bu iki sözcüğün cümle içerisinde, birbirlerinin yerlerine kullanılabilmeleri olanaklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri