Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
DİSİPLİN İŞLEMLERİ Kamuda görev yapan öğretmenlerin ücret karşılığı özel ders verip veremeyecekleri? 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 28'inci maddesinde; memurlara ticaret ve diğer kazanç getirici faaliyetlerde bulunma yasağı getirilmiştir.
Madde 5- (Değişik:22/11/2010-2010/1169) Sözleşme süreleri mali yıl ile sınırlıdır. (Ek ikinci fıkra:RG-4/1/2022-31709-CK-5060/2 md.) Sözleşmeli personel ile imzalanacak hizmet sözleşmesi örneği Cumhurbaşkanlığınca vize edilir. Madde 6- İlgililer sözleşmelerinde belirtilen görev dışında başka bir işte çalıştırılamaz.
Boş vakitlerde dershanede çalışan öğretmene 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiştir. Danıştay, davacıya ders karşılığında para ödendiğine ilişkin bilgi ve belgeler vb. somut ve objektif deliller ortaya konulamadığı için verilen cezayı iptal etmiştir.
Özel ders vermek tek başına tacir veya esnaf olmayı gerektirmemekle birlikte alınan ücretler tespit edildiğinde vergi mükellefi yapılacağı için ticari kazanç yasağı kapsamına girecektir. Buna göre öğretmenlerin ücret karşılığı özel ders vermeleri mümkün değildir.
İlgili 30 soru bulundu
Bu hükümlerde yönetici ve öğretmenlerin alanlarında alabilecekleri aylık karşılığı ders sayıları ve alanlarında aylık karşılığı ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da aylık karşılığı ders verilebileceği belirtilmiştir.
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Öğretmenler her ne kadar özel sektörde kendi alanlarında iş aramaya devam etse de Kariyer.net veri tabanında özellikle Tekstil, Otomotiv, Yapı, Hizmet, Sağlık, Turizm ve Bilişim sektörlerinde şu anda Satış Danışmanı, Müşteri Temsilcisi, Satış Elemanı ve Tıbbı Mümessil olarak çalışmaya devam etikleri görülüyor.
Ticaret ve sanayi müesseselerinde görev alamaz. Ticari mümessil veya ticari vekil veya kollektif şirketlerde ortak veya komandit şirkette komandite ortak olamazlar. Mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz.
Türk Ticaret Kanunu incelendiğinde Memur statüsünde çalışan kişilerin Tacir ya da Esnaf statüsünde bir iş yürütebilmesi mümkün değildir. Memurlar ticaret ve sanayi hizmetlerinde görev alamamaktadır.
Devlet okulu ise, memurların kanunu gereği başka bir yerde çalışamayacağını biliyorum. Ancak özel bir okul ise, sözleşmeniz sizi bağlamıyorsa, istediğiniz kadar işyerinde aynı anda sigortalı olarak çalışabilirsiniz.
çalıştığı okula yeni atama yada eş durumu gibi özür durumundan biri gelmediyse çalışabilir.
Atanan sözleşmeli öğretmenler üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulur. Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır.
Düzenlemeyle belediyelerde çalışanlara da memurluk kadrosu verilecek. Kamuda, 300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olmak üzere yaklaşık 520 bin sözleşmeli personel var. Bu personel, kadrolu memurla yan yana aynı işi yaptığı halde farklı özlük haklarına sahip oluyordu.
Özel ders vermeye başlamak için herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığı için öğretmen olarak hizmetinizin reklamını yapmak ve hangi önlemlerin alınması ve kontrollerin yapılması gerektiğine karar vermek tamamen size kalmış.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) göre seçiyor, ardından da bu öğretmenleri "aday" olarak görevlendiriyor. Yazılı ve sözlü sınavdan geçen "adayları" da öğretmen olarak atıyor.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Özel okulda müdür olmak içinse; resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olmak gerekmektedir.
Türkiye'de devlet dairelerinde çalışan 3 milyondan fazla kamu görevlisinin bir kısmı ek iş yapıyor ya da yapmak istiyor. Bu konuda sınırlamalar olsa da memurların ek iş yapmaları mümkün. Memurların ve diğer görevlilerin başka işlerde de çalışmalarıyla ilgili olarak çerçeveyi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çiziyor.
Bölüm mezunları, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki devlet ve özel statülü okullarda öğretmen, eğitim programı danışmanı, öğretim teknoloğu veya üniversitelerde akademisyen olarak çalışabilmektedirler.
Özel okullarda görev yapan öğretmenlere, ilgi (b) Yönetmeliğin 26 ncı maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “Okullarda görevli öğretmenler ile uzman öğreticiler haftada en fazla aylık karşılığı 20 saat, ders saati ücretli 20 saat olmak üzere toplam 40 saate kadar ders okutabilir.” hükmü doğrultusunda, okulun kurucusu ...
3-Başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler,
adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebileceklerdir.
Duyuralım📢📢 KHK'lı öğretmenlerin özel öğretim kurumlarında çalışmasının önündeki engel kalktı. Anayasa Mahkemesi, KHK ile ihraç edilen öğretmenlerin çalışma Özel Öğretim Kurumlarında çalışması yasağına gerekçe edilen Kanunu'nun 4. maddesini iptal etti.
Özel eğitim kurumlarında 65 yaş sınırı aranmayacak.
''Öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız iki ay izinli olacak. İki aylık izin süresinin dışında kalan tatil zamanlarında, belirlenecek meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.'' Hükmü eklenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri