Tişört, kazak, pantolon ya da diğer kumaş ürünlerinize oje damladığında sirke ile anında temizlik çözümü üretebilirsiniz. Sirkeyle oje lekesini çıkarmak için lekenin üzerine birkaç damla sirke dökerek beklenir. Sirke lekenin daha çabuk silinmesini sağlayacaktır. Nemli bir bez yardımı ile hafif bastırarak silinir.
Yapısı bozulan ojenizin içine birkaç damla inceltici dökün. Ardından kapağını kapatın ve sallayın. İnceltici ile oje birbirinize iyice karışsın. Oje, fırçadan düzgün bir şekilde akarsa kullanıma hazır demektir.
Ojelerinizin bozulmaması için her iki katı da uyguladıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika kadar beklemeniz gerekir. Eğer aceleniz varsa tırnaklarınızı soğuk su dolu bir kaba batırarak bunu sağlayabilirsiniz.
Eğer ojeyi tırnağınıza uygularken kalın bir tabaka halinde sürülüyorsa, zorlukla kuruyor ya da hiç kurumuyorsa ojenizin kuruduğunu anlayabilirsiniz. Ek olarak ojeyi şişesinden çıkardığınız anda sakız gibi uzuyorsa yani akışkan yapısını kaybettiyse bozulduğundan emin olabilirsiniz.
Katılaşan Ürün İçin Oje İnceltici Kullanmak
Katılaşmış ojeleri de bu ürünü kullanarak hayata döndürebilirsiniz. Bunun için ojenizin içine yoğun olan ürünlerden biraz daha fazla olacak şekilde inceltici materyali eklemeniz gerekir.
İlgili 26 soru bulundu
Tırnaklarınızı kolonya içinde 5 dakika bekletin ve yine kolonyalı pamuk yardımıyla ojelerinizi silin. Kolonyanın içindeki alkol ojelerinizin silinmesine yardımcı olacaktır.
Zaman içerisinde kuruma yapan ojelerinize damlatarak kullanım sağlayabilirsiniz. Yoğun kıvamda bulunan ojelerin daha rahat sürülmesi için de kullanılabilir. Şeffaf yapısı sayesinde her renk oje için tercih edilebilir. Tırnaklarınızın sağlığını ve yapısını bozmaması için doğal olmayan bileşenlere sahip değildir.
Oje saklamanın püf noktaları:
Ağzı iyi kapanmayan ojeler hava alır ve kısa sürede ojenin yapısı yoğunlaşır ve katılaşır. 2) Oje yapısını bozan bir diğer unsur ise ojenin aşırı sıcak ya da aşırı soğukta bırakılmasıdır. Ojeleri saklarken en ideal ısı oda sıcaklığıdır.
İlk kat ince uygulanmalıdır
Oje sürmeye tırnağın tam ortasından başlanmalıdır ve üç seferde oje sürme işlemi tamamlanmalıdır. Birinci kat tüm tırnaklara uygulandıktan iki dakika sonra ikinci kat sürülmeye başlanmalıdır.
Çatlamaları önlemek istiyorsanız öncelikle tırnaklarınızın temiz ve kuru olduğundan emin olmalısınız. Baz katı ve üst kat kullanarak ojenin tırnağınıza daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz. Ojenin daha uzun süre dayanması için iki ila üç kat arasında ince bir tabaka halinde oje sürebilirsiniz.
Kurutma makinesinin mümkünse en soğuk ayarını kullanarak ojelerinizin çok daha hızlı kurumasını sağlayabilirsiniz.
Ojelerinizi sürdükten sonra parmaklarınızı 5 dakika boyunca suda bekletin. Tırnaklarınızın üzerinde olan su damlacıklarını kurulamayın. Soğuk su yöntemi en etkili yöntemlerden birisidir. Hızlı kurutma cilaları sayesinde tırnaklarınız daha kısa sürede kuruyacaktır.
Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Özellikle nude ojelerde ten renginden 1 ton açık bir renk tercih etmenizi öneririz. Pastel tonlarda kısa tırnaklara daha uzun bir görünüm veriyor.
Ancak daha yoğun ve 2 kat olarak sürülen ojenin tamamen kuruması için gereken süre yaklaşık 1 saati bulabilir. 15- 20 dakikada kuruyor gibi gözükse de tamamen kurumadan oje çizilebilir ya da üzerine iz çıkabilir bu nedenle yaklaşık olarak 1 saat beklenmesi gereklidir.
Tırnak kaç gün ojesiz kalmalı? Tırnaklarınıza oje sürdüğünüzde ne kadar güzel göründüğünü düşününce ojesiz bırakmak zor. Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
En fazla 2 ya da 3 kat
Ancak bu sayıyı 3'ten yukarıya çıkarmamalısınız. Çünkü oje katmanları arttıkça tırnaklarınız hem daha uzun sürede kuruyacak hem de kalın olduğu için bozulması çok daha hızlı olacaktır. Ayrıca ojenizin ilk katı kurumadan 2. katı sürmeye başlamamalısınız.
Bu ojeleri kullanan kadınlar, heyecan verici olayları benimsemektedir. Siyah rengi giyinmeyi seven kadınlar için aynı zamanda siyah oje sürmek de oldukça ilgi çekicidir. Siyah oje, istikrarı ve gücü temsil etmektedir. Siyah oje süren kadınlar ise güçlü ve ne istediğini bilen kişilerdir.
Tırnaklarınızın kurumasını bekleyin ve daha sonra vazelini kağıt mendil ile temizleyin. Bunun dışında taşan ojeleri, sürdüğünüz vazelin ile birlikte tırnaklarınızın kenarından silin. Bunun için en son baş parmaklarınıza oje sürmenizde yarar var.
3) Ojenin daha kolay kuruması ve pürüzsüz olması için rengin ilk katını ince uygulayın. 2 dakika sonra ikinci katı sürün. 4) Parlak bir görüntü elde etmek için 2. kat oje kuruduktan sonra parlatıcı uygulayabilirsiniz.
En etkili ve pratik leke çıkarma tekniği ise tırnaklardan kullanılan oje çıkarıcı asetonlardır. Bir pamuk ya da bez üzerine bir miktar aseton dökerek çizikler silinebilir. Eğer aseton yoksa saç spreyi ya da diğer temizlik ürünleri de kullanılarak ojenin rahat bir şekilde çıkması sağlanır.
Cevap: Merhaba evet ojenizin üstüne sürerek ojeniz daha uzun süre kullanabiliyorsunuz.
Beyaz sirke ve limon karışımı tırnaklar üzerinde bir süre bekletilip silindiğinde ojeyi temizler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri