Oksibor kulak damlası, düzenli kullanımlarla birlikte nem sebebiyle yükselen dış kulak yolu pH düzenleyerek enfeksiyonların giderilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda mantardan kaynaklı enfeksiyonlarda etkili bir içeriğe sahiptir. Oksibor kulak damlası solüsyonunun bir diğer kullanım amacı da buşon temizlenmesidir.
Bir veya iki kulakta birikim tıkanıklık oluşturduğunda ise geçici işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ağrı, kaşıntı, uğultu, çınlama gözlenebilir. Oksibor her yaş grubu hastanın kullanımına uygun bir üründür.
Tedavide ilk ve en önemli basamak dış kulak yolunun travmatize edilmeden temizlenmesidir. Hidrojen peroksit epitel artıklarının dış kulak yoluna zarar vermeden uzaklaştırılmasında kullanılır. Borik asitin antibakteriyel ve antiseptik özellikleri, enfeksiyonun tedavisinde önemli yer tutar.
OKSİBOR KULAK DAMLASI
Tedavide ilk ve en önemli basamak dış kulak yolunun travmatize edilmeden temizlenmesidir. Hidrojen peroksit epitel artıklarının dış kulak yoluna zarar vermeden uzaklaştırılmasında kullanılır.
Bir veya iki kulakta birikim tıkanıklık oluşturduğunda ise geçici işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ağrı, kaşıntı, uğultu, çınlama gözlenebilir. Oksibor her yaş grubu hastanın kullanımına uygun bir üründür. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanımında sakınca yoktur.
İlgili 39 soru bulundu
Sabah öğle akşam 5er damla 7 gün kullanmam gerek.
“Tıkalı kulak nasıl açılır?” dendiğinde akla ilk gelen damlalardır. Kulak tıkanıklığı için damla olarak hidrojen peroksit (oksijenli su) kullanılır. Kulak kiri sebebiyle tıkanan kulaklara bu damladan birkaç damla damlatabilirsiniz.
“Oksibor kulak damlası nedir?” Oksibor kulak damlası, genellikle orta kulak iltihabı tedavisi için kullanılan bir üründür.
Bunun için yutkunmak, su içmek, bir parça şeker emmek, esnemek veya sakız çiğnemek önerilebilir. Yapılan bu eylemlerin ardından duyulan pıt sesi ile birlikte kulak tıkanıklığı açılır.
İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde iyi bir temizleyici görevi gören zeytinyağı, kulağa damlatıldığı takdir de kulak içerisinde yer alan bakteri ve mikropları öldürüyor, iltihaplanmaları önleyerek işitme kaybı olmasının önüne geçiyor.
Aile hekimleri kulak temizliği için damla uygulaması ya da kulak kirinin parçalar halinde çıkarılması gibi işlemler uygulayabilir. Ancak daha ileri seviyedeki kulak tıkanmaları için kulak yıkanması gerektiren işlemler, KBB uzman hekimleri tarafından yapılmalıdır.
Sertleşmemiş serumen tıkaçlarının gliserin veya bebek yağı damlatılarak kendiliğinden akması sağlanabilir. Bu şekilde açılmayan serumen tıkaçları ve sertleşmiş buşonlar hekim tarafından özel aletlerle veya vakumla çekilerek temizlenebilir.
Saline solüsyonu kulak kirini çıkarmak için çok iyi bir seçenektir. Tek yapmanız gereken bir çay kaşığı tuzu (7.5 g) yarım bardak suya (100 ml) koymak. Sonra bir pamuğu bu solüsyona batırın ve kafanızı yana eğip kulağınızın içine bir kaç damla damlatın. Sonra kafanızı diğer yana eğin ve sıvı çıkarken bir bezle alın.
Kulakta dolgunluk hissini azaltmak için, burun temizliği yapmak, burun spreyi veya burun damlası kullanmak, basıncı dengellemek için yavaşça çene hareketleri yapmak ve basıncı dengelemek için kulak damlaları kullanmak gibi yollar kişiler tarafından uygulanabilir yöntemler olarak sıralanır.
Ancak bir kulak burun boğaz uzmanı, kulak temizliği yapabilir. Acilde kulak temizleme gibi bir durum söz konusu değildir. Kulak burun boğaz uzmanınıza, otoskop adı verilen ışıklı bir alet yardımıyla kulağınıza bakıp buşonu gördükten sonra önerilerde bulunacaktır.
Gliserin biraz daha yağlıdır kiri çamur gibi bir kıvama getirir, oksibor yumuşatır biraz da parçalar. Ama çoğu zaman sağlam bir buşon tıkacı oluşmuşsa damla yetmez gidip temizletmek gerekir. Kulak zarı çökmesinin kulak kiri (buşon) ile uzaktan yakından ilgisi yoktur çok net söyliyeyim.
Kulak tıkanıklığı; işitme kalitesini önemli ölçüde düşüren geçici bir rahatsızlıktır. Basınç değişimi, dış kulak iltihabı ve üst solunum yolu enfeksiyonu gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Kişilerin yaşam kalitesini büyük ölçüde etkileyen kulak tıkanıklığı, kısa bir sürede kendiliğinden düzelme eğilimindedir.
Basınç hissedilen kulağın üstüne yüzüstü pozisyonda bir saat yatarak kulaktaki basınca neden olan sıvının dışarı akmasını sağlamak mümkündür. Sakız çiğnemek, kuvvetli bir biçimde yutkunmak veya esneyerek basıncı kontrol atına almaya yardımcı olmaktadır.
Kulakta basınç hissi, genelde kulakta bulunan östaki borusunun tıkanmasından dolayı veya düzgün çalışmayı bırakmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Burada oluşan basınç, kulakta tıkanıklık ve dolgunluk hissinin oluşmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda hastada çınlama ve duymakta zorlanma gibi sorunlar çıkabilmektedir.
– Hasarlı ve delik Kulak zarına uygulamayınız. – Yalnız Buşon Yumuşatıcı olarak üretilmiştir. Başka amaç için kullanmayınız. – Şişe açıldıktan sonra 10 gün içerisinde tüketilmelidir.
Göz ve kulak damlalarının yanı sıra;süspansiyon şeklinde hazırlanan şuruplar da orijinal ambalajları açıldığı takdirde kesinlikle atılmalı.
Enfeksiyonun tedavisinde en doğru antibiyotik, spesifik olarak hastaya göre değişse de, ülkemizde kulak enfeksiyonu tedavisinde en yaygın kullanılan antibiyotikler amoksisilin-klavulanik asit ve sefalosporinlerdir.
Kulak ağrısı, zonklama şeklinde kimi zamanda şiddetli olabilir ve genellikle uykudan uyandıracak düzeydedir. Ayrıca ağrı aniden başlar. Kulakta dolgunluk hissi eşlik eder ve işitmede azalma veya işitme kaybı olabilir. Bu tabloya kulakta çınlama, uğuldama eşlik edebilir.
B12 vitamini eksikliği veya folat eksikliği anemisinin, kulaklarınızdaki sinir hücrelerinde demiyelinizasyon adı verilen bir süreçle hasarı başlattığı yapılan çalışmalarda gösterilmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri