Alkol, povidon iyot, oksijenli su gibi dezenfektan solüsyonlar yara iyileşmesini geciktirebilir bu nedenle kullanılmamalıdır. Nazikçe kurulandıktan sonra yanık üzerine ince bir tabaka vazelin sürülmesi yeterlidir.
Oksijenli su zararları olmayan bir maddedir. Tek tehlikeli yönü, ısı ile temas ettiğinde yanıcı bir hal almasıdır. Bu nedenle kullanırken ısıdan uzak durulması gerekmektedir. Cilt bakım konusunda ise hassas ciltlerde tahrişe neden olabilir.
Cilt ve Saç Bakımında Oksijenli Su
Oksijenli su temizlik dışında bakım içinde tercih edilebilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde özellikle akne ve sivilceye yatkın bir cilde sahip olanlar tarafından kullanılabilir.
Yaraları oksijenli su ve tentürdiyotla temizlemeyin
Ayrıca sürülen alkol içerikli maddeler, yara bölgesini tahriş ederek alerjik rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Düşme ya da kesme gibi nedenlerle oluşan yaralarda temiz su ve sabunla yıkayıp, temiz bir bezle örtmek genellikle yeterli olmaktadır.
Bir kesiğe ya da açık yaraya oksijenli su temas ettiğinde hemen köpürmeye başladığı görülür. Köpürme, hidrojen peroksitin enzim etkisiyle parçalanmasından kaynaklanır.
İlgili 41 soru bulundu
YARAYA OKSİJEN TEDAVİSİ
kullanılabilir. Kronik yaralarda diğer yara bakım tedavilerine ek olarak uygulanabilmektedir.
Yanık cilt sabunlu su ile güzelce yıkandıktan sonra 2-3 dk soğuk su ile durulanmalıdır. Alkol, povidon iyot, oksijenli su gibi dezenfektan solüsyonlar yara iyileşmesini geciktirebilir bu nedenle kullanılmamalıdır.
Bu tedavide diş gözeneklerinin temizlenebilmesi için hidrojen peroksit yani oksijenli su kullanılmaktadır. Bu maddeler 45 dakikalık süreyle lazer ışığı verilerek aktive edilip beyazlatma işlemi gerçekleştirilmektedir. Bu uygulamada diş eti ve dokuları özel koruyucularla korunup zarar görmesi engellenmektedir.
OKSİJENLİ SU İLE TÜY SARARTMA. Halk arasında oksijenli su olarak bilinen içerik aslında hidrojen peroksittir. Eczaneden satın alacağınız oksijenli su sayesinde vücudunuzdaki tüyleri kolayca sarartabilirsiniz.
Daha sonra bu sprey ile saçlarınıza karışımı sıkarak, fön makinesi veya saç kurutma makinesi ile saçınızın ısı almasını sağlayın. Ya da güneşe çıkarak bekleyin. En az 2 saat bu şekilde kalan saçlarınızı daha sonra şampuanla yıkayarak durulayın. Saçlar kuru ise işlem sonunda krem kullanılmalıdır.
Oksijenli su cilt üzerindeki yara çevrelerinin temizlenmesi, yapışkan kan lekelerinin temizlenmesi, ağartılması işlemlerinde temizlenecek bölgeye , cilt yüzeyine yıkama şeklinde uygulanır.
Bununla birlikte oksijenli su kan lekesi dâhil olmak üzere birçok lekenin temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Kıyafetinizdeki lekeyi oksijenli suyla sildikten sonra durulayın. Renkli kıyafetlerde bu uygulama yapılırken dikkatli olunması gerekir. Oksijenli su rengin solmasına neden olabilir.
DERMOLİFE OKSIJENLİ SU çevresinin temizlenmesinde stik ve fungusit olarak kullanılabilir. çevresine günde 2-3 kez dökülerek veya pamuğa emdirilip çevresine sıkılarak kullanılır. 5 dk. içinde etkisini göstermeye başlar.
Cilt temizliği ve bakımı için ise cildin öncelikle saf su ile temizlenmesi gerektiği yazılmaktadır. Sonra da ıslanmış ve suyu alınmış pamuğa 1-2 damla oksijenli su dökülüp cilde nazikçe uygulandığı okunmaktadır. Oksijenli suyun diş bakımında da kendini gösterdiği bilinmektedir.
Oksijen suyu nasıl yapılır? Oksijen su yapımı için 1 ölçek hidrojen peroksit ve 1 ölçek saf su kullanılmalıdır. Bir sprey kutusu içerisine eklenebilir. Kutu içerisinde birleştirildikten sonra iyice çalkalanmalıdır.
Kulak tıkanıklığı için damla olarak hidrojen peroksit (oksijenli su) kullanılır. Kulak kiri sebebiyle tıkanan kulaklara bu damladan birkaç damla damlatabilirsiniz. Bu sayede kulak kiri yumuşar ve kulaktan kolaylıkla atılabilir.
Eğer kişide hormonal bir rahatsızlık yoksa, tüm diğer vücut bölgelerinde olduğu gibi göbek bölgesindeki tüylerden de lazer epilasyon ile kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon mutlaka FDA onayına sahip güvenli cihazlarla yapılmalıdır. Aksi halde istenmeyen yan etkilerle karşılaşılabilir.
7. Oksijenli su yani hidrojen peroksit şişesi açıldıktan 2 ay sonra normal suya dönüşür. Kapalı bir şişe ise bir yıldan fazla rafta tutulmamalıdır.
Tıraş olurken keskin bir tıraş bıçağı kullanın. Bacak almak için jilet, keskin olmalı. Tıraş bıçağı tüyleri çekiyorsa veya cildinize sert geliyorsa değiştirme zamanı gelmiş demektir. Kör bir bıçakla tıraş olmak; çentik, tıraş makinesine bağlı yanma ve ciltte tahriş riskini artırır.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
Dişte ki ağrıyı ve ağızdaki şişliği gidermeye yardım eden hidrojen peroksit yani oksijenli su ile gargara ve ağız çalkalama yöntemide işe yaramaktadır. Yüzde 3 hidrojen peroksiti eşit miktarda su ile karıştırın. Ağzın içinde gargara yapılmalı ancak yutulmamasına dikkat edilmelidir.
Karbonat, elma sirkesi ve tuz karışımı ile dişleri beyazlatmak mümkündür. Bardak içine; 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımı hazır hale getirebilirsiniz. Diş macunu olarak bu karışımı hafta bir defa kullanmanız yeterlidir.
Yanık durumunda uygulanabilecek en hızlı tedavi yöntemi yanık olan bölgeye soğuk su uygulamaktır. Soğuk suyla birlikte aloe vera jeli, bal, antibiyotik merhemler ve yanık kremi de yanıklara iyi gelen yöntemlerdendir.
Deriye buz uygulamak dolaşımı azaltabileceğinden yaraya daha çok zarar verebilir. Yanan bölgeye 10-15 dakika boyunca soğuk su akıtın. Eğer bunu yapmanız mümkün değilse soğuk, temiz ve ıslak bir bezi bölgeye yerleştirin. Ardından bölgeyi temiz ve kuru bir bez yardımıyla kurulayın.
Serin su yeterlidir. Yanık bölgesinin üzerine yerleştirilen serin bir kompres veya temiz ıslak bez, ağrıyı ve şişmeyi hafifletmeye yardımcı olur. Serin kompresleri 5-15 dakikalık aralıklarla uygulayabilirsiniz. Aşırı soğuk kompresleri kullanmaya çalışmayın çünkü bu yaklaşım, yanıkları daha fazla tahriş edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri