Zeytinyağı ve sarımsak ikilisi, gece yatmadan önce mutlaka ayak altına sürülmeli. Bu kür sayesinde, hastalığa yakalanmaktan ve ateşten kurtulacaksınız!
10- Ayağa Vicks Sürün
Bilimsel olarak ispatlanmamış olsa da, gece uykusundan önce ayağın tabanına Vicks sürerek çorap giydirip yatmanın bazı öksürüklere iyi geldiği bilinmektedir.
Bal, limon ve karabiber macunu yemek öksürüğü keser. Sıcak duş almak ve buhar solumak. Ekinezya çayı, papatya çayı ve ıhlamur ile boğazı yatıştırmak. Boğaz pastili ve C vitamini takviyeleri almak.
Özellikle kış aylarında geçmek bilmeyen öksürük krizlerine sarımsak doğal ve etkili bir antibiyotiktir. Zeytinyağı ile birleştiğinde tam bir şifa deposu haline gelir. Hem yiyerek tüketildiğinde, hem ayak altına uygulandığında olumlu sonuç verir.
Zeytinyağını bir kabın içerisinde yanmayacak şekilde ısıtın. Daha sonra içerisine bir miktar karabiber ekleyip sırtınıza sürün. Bu karışımı sırtınıza sürdükten sonra bir bez yardımıyla sarın. Öksürüğü hemen kestiği ve iyi geldiği bilinmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
Öksürüğün en iyi tedavisi bol su tüketimidir. Su tüketimi geniz akıntısının yoğunluğunu azaltır, solunum yollarındaki kuruluğu ve tahrişi önler, boğazı temizler. Oda havasının nemli tutulması (%40-%50) solunum yollarını rahatlatmaya yardımcı olabilir.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
Zeytinyağı içmek öksürüğe iyi gelir mi? Zeytinyağı içmek bir anda öksürüğü kesmez. Bununla birlikte boğazı rahatlatan bir etkisi olabilir. Öksürük ve soğuk algınlığı şikayeti için bal, zeytinyağı ve limon suyu karışımı önerilir.
Akşam bir avuç sarımsağı 1 litre sütte pelte haline gelinceye kadar kaynatıp sabaha kadar bir tülbentle açık havada nemlenmeye bırakacaksınız. Aç karnına süt kısmını bir defada veyahut aralıklarla içeceksiniz.
SARIMSAK VE SÜTÜ KAYNATIN : Sarımsak sadece hırıltı için değil astım ve öksürük tedavisinde de etkilidir. Antioksidan etkiye sahip sarımsak serbest radikalleri nötr hale getirir, solunum yollarındaki tıkanıklığı azaltır, nefesinizi açar, astım ataklarını önler.
Sıcak bitki çayları içmek de boğazı yatıştırır. Bal, boğaz bölgesini kaplayarak tahrişi azaltır ve öksürüğün yatışmasına yardımcı olur. Sıcak bir duş, burundaki sekresyonları incelterek öksürüğün hafiflemesine katkı sağlar. Sıcak duş hem soğuk algınlığı hem de alerjilerden kaynaklanan öksürükte etkili olabilir.
Ihlamur, Ekinezya, Papatya, Adaçayı, Yasemin çayı içmek iyi gelecektir. Onun yanında ılık su ile bal karışımı ya da süt ile bal karışımı içmek kuru öksürüğe iyi gelen yöntemlerdendir. Kuru öksürük tedavisinde bulunduğunuz odanın kuru ve havasız olması öksürüğü tetikleyeceği için oda nemlendirici kullanılabilir.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır.
Cildi nemlendiren Vicks kremi cildi çok sık kuruyan kişiler tarafından haftada 2 ya da 3 kez sürülebilir. Topuklara düzenli aralıklarla bu kremden sürmek, nasırların geçmesine yardımcı olur.
Limonu ayak altına sürmek, gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve öksürük başta olmak üzere birçok sağlık problemine iyi gelir. Bir limonu ikiye bölüp tuza batırın ve ayak altlarınızı topuklarınızla birlikte ovalayın. Hem peeling etkisi gösterecek, hem de enfeksiyon ve toksinlerden arınmaya yardımcı olacaktır.
Özellikle masaj şeklinde 10 dakika uygulanması burun tıkanıklığı ve burun akıntısına iyi gelmektedir. Ayrıca topuk altına sürülmesi öksürüğe de iyi gelmektedir.
Soğan Suyu Öksürüğe İyi Gelir mi? Kış aylarında en çok şikayet edilen sağlık sorunlarından biri öksürüktür. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan, öksürük için çok faydalıdır. Suyu sıkılarak tüketildiğinde öksürüğünüze iyi gelir.
Tek yapmanız gereken soğanın kabuklarını demlemek ve süzdükten sonra çayını içmek. Soğan suyu balgamı yumuşatmakla kalmaz, bronşit gibi hastalıkların etkisini de azaltır. Ilık olarak içilen soğan suyu ise boğaz ağrısı, boğaz iltihabı, öksürük ve bronşit gibi rahatsızlıklarda adeta doğal şifa etkisi yapar.
Bir bardak su (su bardağı), bir tane papatya çayı poşeti, yarım yemek kaşığı da anason, iki adet karanfili hazırlayın. Bir kabın içine su koyup papatyayı içine ekleyin. Ocağa koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra karanfil ve anasonu karışımın içine dahil edin.
Bir bardak kaynar suyun içerisine bir diş sarımsak ve 2 adet tarçın ilave edin. 5 dk demlendikten sonra için. Öksürüğü anında kestiği biliniyor. Limonlu karabiber yöntemi Yeni kesilmiş çeyrek limonun üzerine biraz karabiber ve tuz serperek limonu bu şekilde emebilirsiniz.
* Biraz zeytinyağını ısıtın, ve içine karabiber atarak pişirin, iyice yansın. Sonra ılınınca öksüren Çocuk veya yetişkin kişinin, sırtına ve göğsüne sürüp ovun. Üzerine, hafif emince sıcak bez örtün ve giyinmesini sağlayın.
Okaliptüs ve diğer yararlı yağları evde kendinize bunlardan buharlaşan bir merhem hazırlayarak da kullanabilirsiniz. Bunun için, zeytinyağı, hindistancevizi yağı, balmumu, nane yağı ve okaliptüs karışımı harika bir seçenek olacaktır.
Sıcak içecekler, bitki çayları, çorbalar, bal ve limon karışımları kuru öksürüğün evde tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleridir. Bunun yanında öksürük şurupları da kuru öksürüğü tedavi etmede kullanılır. Ayrıca duman, toz ve tahriş edici maddelerden uzak durmakta önemlidir.
Pekmez çocuğun öksürüğünü anında kesen ve göğsünü rahatlatan bir doğal gıdadır. Pekmez aynı zamanda daralmış bronşları açar ve çocuğun öksürmesini engeller. Sabah kalkarken ve yatmadan önce 3-4 kaşık pekmez çocuğunuza vererek öksürüğün geçmesini sağlayabilirsiniz.
Soğuk algınlığı, nezle, grip, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve şiddetli öksürük gibi rahatsızlıklar karşısında etkili pek çok gıda vardır. Rahatsız edici boyutlara gelen öksürüğün şiddetini azaltmak ve en hızlı şekilde geçmesini sağlamak için pekmez ve tereyağı karışımından faydalanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri