Solunum yollarını nemlendirmek için nemlendirici, sıcak duş ya da buhar soluma, tuzlu su ile gargara, bal, sıcak çay ya da çorba, mentollü veya ballı boğaz pastilleri ve başı yüksekte tutarak uyumak gece ortaya çıkan öksürüğü durdurmaya yardım eder.
ZENCEFİL, KARABİBER, BAL, LİMON, TARÇIN
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
Ilık sıvılar tüketmek de çocukların boğazının rahatlamasına katkıda bulunur. Ilık süt, bitki çayı veya sadece su bile bu konuda size yardımcı olabilir. Öksürüğün yanı sıra viral enfeksiyon gibi durumlarda da bol sıvı tüketmek hastalığın daha çabuk atlatılmasını sağlayabilir.
Balgamlı öksürük şikayetlerinde bol sıvı tüketmek, tuzlu su gargarası yapmak, odayı nemlendirmek ya da sıcak buharlı duş almak, bal yemek, öksürük pastilleri emmek, zencefil, kekik ya da karanfil gibi bitki çayları içmek balgamı söktürmeye yardım eder.
Pekmez ve tereyağı karışımının faydaları
Rahatsız edici boyutlara gelen öksürüğün şiddetini azaltmak ve en hızlı şekilde geçmesini sağlamak için pekmez ve tereyağı karışımından faydalanılabilir.
İlgili 38 soru bulundu
Geçmeyen kuru öksürük, çoğunlukla sık sık tekrar eden üst solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklı olan bir durumdur. Ancak geçmeyen kuru öksürük bazı kişilerde reflü, akciğer hasarlanmaları, kalp yetmezliği, tüberküloz gibi daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir.
Zencefil gibi sıcak bitki çayları tüketerek mukusu parçalamak. Bol su içerek boğazı nemli tutmak. Ilık tuzlu su gargarası yapmak. Öksürük kesici bal ile karıştırılmış çay veya ılık limonlu su içmek.
Öksürürken çocuğunuzu yüzükoyun olarak dizinize yatırın, sırtına hafif hafif vurarak balgamını çıkarmasına yardımcı olabilirsiniz. Geceleri öksüren çocuğunuzun yastığının altına destek koyarak baş tarafını yükseltebilirsiniz. Geniz akıntısının boğazından aşağı tarafa inerek tahrişe yol açmasını da engellemiş olursunuz.
1.Boğazı nemlendirmek
Çocuk ve yetişkinlerde gece öksürüğü durumunda işe yarayan yöntemlerden biri de öksürük ortaya çıktığında oda sıcaklığında su veya ılık çay içmek gece öksürüğünün durdurulmasında faydalı olabilir. Ballı ılık süt de uykuya daha hızlı dalmanızı sağlayacak diğer bir seçenektir.
VICKS VAPORUB burun tıkanıklığı ve akıntısı, boğaz ağrısı ve soğuk algınlığına bağlı öksürüğün semptomatik tedavisinde kullanılır. merhem, 6-12 yaş arası çocuklarda: Günde 2-4 defa 1 ila 2 çay kaşığı kadar merhem, 2-5 yaş arası çocuklarda: Günde 2-3 defa 1/2 ila 1 çay kaşığı kadar merhem sürülerek kullanılmalıdır.
Çok soğuk veya çok sıcak yiyecekler ile içecekler, boğazdaki tahrişi artırarak gıcıklı öksürük sorununu artırabilir. Ayrıca gün içerisinde bol miktarda su tüketilerek boğazın kuruması önlenmelidir. Bazı kişiler için tuzlu su ile ağız ve boğaz gargarası yapmak rahatlatıcı olabilir.
Nane, kekik, zerdeçal, meyan kökü, hatmi kökü ve zencefil gibi bitki çaylarını tüketmek kuru öksürüğe iyi gelir. Bunların yanında hava nemlendirici kullanarak havayı nemli tutmak, bol sıvı tüketmek, buhar solumak boğazın nemli kalmasına yardımcı olarak kuru öksürüğe iyi gelecektir.
Kuru öksürüğe ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarafından incelenmiştir. Kaynattığınız bir miktar süte 8 tane gül hatmi ekleyip demleyebilirsiniz. Günde iki kere içebilirsiniz. Öksürüğe ne iyi gelir aktar bitkileri arasında hangisini seçsem kararsız kaldım diyorsanız tercihinizi gül hatmiden yana kullanabilirsiniz.
Alerjik öksürüğe burun akıntısı, gözlerde kaşıntı ve sulanma, boğaz ağrısı da eşlik edebilirken, asla ateş ve vücut ağrıları eşlik etmez. Öksürüğünüz varsa ve ateşiniz varsa, öksürüğün soğuk algınlığından kaynaklanması muhtemeldir.
Grintuss pediatrik şurubu 1 yaşından itibaren çocuklarda kullanabilir, kuru ve uzun süreli öksürüğün azalmasına yardımcı olabilirsiniz.
Çocuklarda kuru öksürüğü hafifletmek için bol sıvı tüketimi, nemli hava sağlama, bal, meyve suyu veya tatlandırılmış su gibi çocukların seveceği içecekler verme, ve hava temizleyicileri kullanma gibi yöntemler kullanılabilir. Bunların dışında ilaç, şurup ve pastilleri vermeden önce mutlaka bir doktora danışmalısınız.
En hızlı öksürük kesici yöntemler arasında bazı bitkisel ve doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında bal tüketmek, zencefil kullanmak, probiyotik almak, ananas tüketmek ve nane kullanmak yer alabilir. Balın öksürüğü yatıştırıcı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kekik, zencefil, kuşburnu, adaçayı, nane, ıhlamur gibi bitkilerle yapılan demleme çaylar da yine boğazın rahatlamasına yardımcı olacaktır. Besleyici ve hafif çorbalar, boğazları yormayacağı gibi yumuşamasını da sağlayacaktır. Ayva çayı ise öksürük durumlarında tavsiye edilen bir başka yöntemdir.
Kuru Öksürüğe Doğal ve Etkili Öksürük Şurubu - Bisolnatur. Bisolnatur, doğal içeriğiyle boğazda koruyucu bir tabaka oluşturarak, boğazın tahriş olmasını engeller ve kuru öksürüğü rahatlatır. Aynı zamanda, balgamlı öksürükte de yumuşatarak kolayca atılmasını sağlar.
İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde vücut direncini artıran soğan, öksürük için çok faydalıdır. Suyu sıkılarak tüketildiğinde öksürüğünüze iyi gelir.
Boğaz ağrısının yanı sıra öksürük belirtisi oldukça yaygındır. Soğuk algınlığında öksürük refleksi, geniz akıntısının boğaz dokularını gıdıklamasıyla meydana gelir. Semptomlar tipik olarak 7 ila 10 gün arasında sürer.
Sirkeli boğaz gargarası yapmayın
Sirkeli gargara, boğaz ağrılarında sıkça başvurulan yöntemlerden biri. Ancak sirke gibi güçlü asidik kimyasallar mukozal yangıyı artırabiliyor. Bu nedenle sirkeyle boğaz gargarası yapmak, özellikle reflü zemininde gelişen boğaz ağrılarında durumu ağırlaştırabiliyor.
VICKS VAPOSYRUP, prodüktif öksürüğe bağlı bronşiyal sekresyonların ve balgamın kıvamının yoğunluğunu azaltmaya yardımcı olmak için 12 yaş üzeri adolesanlar ve yetişkinlerde endikedir.
5. VICKS VAPOSYRUP'un saklanması Başlıkları yer almaktadır. 1. VICKS VAPOSYRUP nedir ve ne için kullanılır? VICKS VAPOSYRUP'un etkin maddesi guaifenesin, ekspektoranlar (balgam söktürücüler) olarak adlandırılan ilaç grubunda yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri