Mevzuatımızda disiplin cezalarının sicilden silinmesine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu kapsamda disiplin cezası alan öğrencinin sicilinden işbu cezanın silinmesi için Disiplin Suçu Af Kanunu çıkması gerekmektedir.
Mevzuat incelendiğinde, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili yönetmeliklerde, öğrenci disiplin cezalarının öğrencilerin sicilinden silinmesi konusunda herhangi bir düzenleme bulunmadığı görülmektedir.
Öğrenci kınama cezası ne zaman silinir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Öğretmenler kurulu kararına bağlı şekilde cezalar, öğrencinin mezun olacağı ders senesi sonunda öğrenci dosyasından silinmektedir ve sonuçlar da yazılı şekilde velilere bildirilmektedir.
Disiplin cezasının ağırlığına bakılmaksızın idare mahkemesinde disiplin cezasının iptali davası açılması mümkündür. Disiplin cezalarına karşı cezaların tebliğini izleyen günden itibaren 60 gün içinde disiplin cezasının iptali davası açılabilir.
Mezun duruma gelen öğrenci için cezası kaldırılma işlemi yapılamayacağından bu durumda öğrencinin cezasının kaldırılması için ilgili Genel Müdürlüğe yazı ile ivedilikle başvurulması gerekmektedir.
İlgili 41 soru bulundu
Disiplin cezaları ise verildiği tarihten itibaren hüküm ifade eden yani kesinleşmesi beklenmeyen cezalardandır. Kanunda yazılı sürelerin geçmesi ve yargı yoluyla da disiplin cezaları özlük dosyasından silinmektedir.
Öğrenci ceza almaya devam eder ve kuralları çiğnerse kısa süreli uzaklaştırma cezası verilir. 3. kere ceza kuralı aşıldığında öğrencinin başka okula nakli gerçekleştirilir. Nakil olunan okulda da ceza alan öğrenci örgün eğitimin dışına çıkartılarak okuldan süresiz olarak uzaklaştırılır.
Mevzuatımızda disiplin cezalarının sicilden silinmesine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu kapsamda disiplin cezası alan öğrencinin sicilinden işbu cezanın silinmesi için Disiplin Suçu Af Kanunu çıkması gerekmektedir.
Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.
İdare, disiplin cezalarını kurum içerisindeki düzenin sağlanması amacıyla vermektedir31. Dolayısıyla idarenin tüm işlemlerinde olduğu gibi disiplin cezası verme işleminde de amaç, kamu yararının sağlanmasıdır. Kamu yararı amacına hizmet eden ve hukuka uygun olan bir işlem disiplin cezası olsa da geri alınamaz.
3. Disiplin Cezasının Özlük Dosyasına Kaydedilmesi
Görüleceği üzere disiplin cezası kesinleşmeden sicile işlenir. Disiplin cezasının üst mercie itiraz neticesinde kaldırılması veya İdare Mahkemesi kararı ile iptal edilmesi halinde disiplin cezasının özlük dosyasından silinmesi gerekir.
MADDE 171- (1) Öğrencilerin aldıkları cezalar, e-Okul sistemine işlenir.
Hayır, lisede alınan disiplin cezaları öğrencinin resmi sicil kaydına işlenmemektedir. Disiplin cezaları yalnızca memur ya da yüksek kademe devlet çalışanlarının sicil kaydına işlenmektedir. Öğrenciler için disiplin cezaları hiçbir şekilde sicile işlenmemektedir.
Hayır, değil. Lise disiplin kayıtlarınızın resmi sicil kaydınızla bir alakası yok. Üniversitedeki sicilinizin de üniversite öncesi eğitimle bir alakası yok. Hatta, genel olarak lisede (yani o eğitim kurumu bünyesinde) yaptığınız şeyler üniversitede ciddiye alınmaz diyebilirim, olumlu veya olumsuz :).
Bu cezayı alan öğrenciler yatılılık ve bursluluktan çıkarılarak öğrenimlerine gündüzlü olarak devam ettirilirler. Ancak, bu öğrencilerin zorunlu hizmet yükümlüğü saklı kalır. Öğrenimini sürdüremeyenlerden ise, tazminat alınır.
Böylece okul birincisi belirlenirken disiplin kurulunun görüşü alınmayacak, disiplin şartı da aranmayacak. Danıştay, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) okul birincisi olma kriteri olarak getirdiği “milli ve manevi değerlere uygunluk” maddesini objektif olmadığı gerekçesiyle durdurdu.
Adli sicil kaydına işlenen suçlar infaz tamamlandıktan sonra adli sicil arşiv kaydına alınır. Adli sicil arşiv kaydından kayıtların silinmesinde ise suçun ve cezanın niteliğine göre 5-15 ve 30 yıllık sürelerde silinir.
Disiplin cezası kişilerin sicil belgesinde aktif olarak bulunan bir durumdur. İlköğretim kademesinde olunsa bile herhangi bir dönemde disiplin cezalarının sicilden silinmesi mümkün olmaz.
Peki kınama cezası sicile işler mi sorusunun cevabı, disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Kınama cezası alan memur, kınama cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.
Devamsızlık yazılır.Okuldan kaçmak bir suçtur fakat henüz ortaokulda olduğun için herhangi bir yaptırım almazsın. Fakat bunu ciddi bir şekilde devamlılık haline getirirsen okul idaresi tarafından kınama cezası alırsın ve bu siciline işlenir.
normalde boş kağıt vermek disiplin suçu . isminizi yazsanız da boştur .
Normalde bir öğrenci 3 tutanak aldıktan sonra disiplin kurulu arasında konuşma yapılır. Her şey orada alınan karara bağlıdır. Yani 2 tutanaktan fazlasını almak uzaklaştırılmaya hatta okuldan atılmaya kadar gidebilir.
6) ALINMIŞ OLAN HER DİSİPLİN CEZASI SİLİNEBİLİR. UZAKLAŞTIRMA DA OLSA KINAMA DA OLSA. 7) Cezanın silinmesi için cezanın alındığı yıl silinmesine gerek yoktur örneğin 10. sınıfta alınmış ceza 12. sınıfın sonunda da silinebilir.
1-Kınama: Genelde öğrenci uyarılır. Aynı hatanın tekrarında bir üst ceza verilir. 2-Uzaklaştırma: Geçici süre okuldan uzaklaştırılırsınız. 3-Okuldan Atılma: Okuldaki kaydınız silinir.
'Özürsüz devamsızlık' disiplin suçu olmayacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri