Adres Beyanında Bulunmama Cezası 5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2023 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 285 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 5.958 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.
İkamet değişikliği yapıldıktan sonra çocuklar, taşınılan evin kayıt alanında olan okula nakil edilebilir. İkametgah adresi bildirimi tamamlandıktan sonra öğrencinin bilgileri Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) vasıtasıyla direkt olarak e-okul sistemine aktarılır.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 285,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 5958,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
Adresi başka bir il yada ilçede olan bir kişinin istenen bir okula kayıt olması konusunda MEB yetkililerinin yada okul idaresinin dışarıdan müdahalesi söz konusu olamamaktadır. İstediğiniz bir okula göndermek için kesinlikle adresinizi o okula yakın bir adrese taşımak zorundasınız.
İlgili 30 soru bulundu
Yabancılar Türkiye'de vize veya vize muafiyeti sonunda 6 aya kadar kısa süreli ikamet izni alabilmektedirler.
Okul için misafir ikametgah belgesi almak isteyenlerin adreste ikamet eden kişiler ile Nüfus müdürlüğüne gitmeleri gerekir. Gerekli işlemler gerçekleştirildikten sonra belgeyi almak mümkündür.
Taşınma durumundan sonra yapılan adres bildirimi işlemi, yeni ikamet adresine taşındıktan sonra 20 gün içerisinde yapılmaktadır. 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesine göre gerçekleştirilmesi gereken adres değişikliği bildirimini zamanında gerçekleştirmezler ise, para cezasına çarptırılmaktadırlar.
Kişinin aynı anda birden çok yerleşim yeri adresi olamaz. (2) Yerleşim yeri dışında kalan ve geçici süre ile oturulan yazlık, kışlık, ikinci veya üçüncü gibi konutlar da kişinin talebi halinde diğer adres olarak tutulur.
Taşınma nedeniyle ikametgahını değiştiren vatandaşların e-devletten veya ilçe nüfus müdürlüklerine şahsen bildirmesi gerekiyor. Bildirimi süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 128,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 2673,00 TL idari para cezası uygulanacak.
E-devlet sistemi ya da nüfus müdürlüğü tarafından yapılan adres değişiklik sistemleri bir kaç iş günü içerisinde sisteme düşmektedir.
-e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “adres değişikliği” yazılır. -Çıkan sonuçlardan “Adres Değişikliği Bildirimi” dijital hizmeti seçilir. -Adres değişikliğini, kendi adınıza ya da aynı konutu paylaştığınız aile fertleriniz adına yapabilirsiniz.
Nakil işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikle yeni adresin nüfus müdürlüğüne bildirilmesi gerekir. Eğer taşınılan konut boş bir konut ise doğrudan nüfus müdürlüğüne gidilip yeni adres beyan edilerek bu işlem gerçekleştirilebilir.
Sizin eski evinize taşınan kişi, kendisi için adres beyanında bulunduğunda, bu ev hala sizin üzerinize kayıtlı gibi göründüğü için, ilçe müdürlüklerindeki sistem bu beyanı “incelenecekler” listesine atıyor ve adres otomatik olarak emniyet güçlerine bildiriliyor. Jandarma veya emniyet, bu adreste tahkikat yapıyor.
kimlik bilgilerini kullanarak vergi dairelerine intikal etmiş olan bütün borçlarını (trafik cezası, idari para cezası, Yurt-Kur harcı, yargı harcı gibi) ''www.gib.gov.tr'' adresinden öğrenebilecek.
Adres Beyanında Bulunmama Cezası
5490 sayılı Kanunun 68 inci maddesi uyarınca 2023 yılı için; Adres bildirim yükümlülüğünü süresi içinde yerine getirmeyen kişilere 285,00 TL, Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunan kişilere ise 5958,00 TL.
Bu işlem 1 yıl içinde en fazla 2 kere yapılabilir. İkinci adımda ise adres değişikliği başvurusunda bulunacak kişinin “Adres Değişikliği Bildirimi (Birlikte Oturma için/Muvafakatlı) hizmetine girerek muvafakatı onaylaması gerekir.
İkametgâh kaydı oluştururken kişilerin beyanı esas alınır ve bu şekilde kayıt yapılır. Bir ailenin yetişkin bireyleri birbiri yerine ikametgâh bildiriminde bulunabilir ancak 18 yaş altı çocukların ikametgâh değişikliği bildirimini ise veli, vasi ya da yetişkin kardeşleri adres değişikliği işlemini gerçekleştirebilir.
5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunun 50'nci maddesinde belirtilen Adres beyanı bildirim yükümlülüklerini 20 iş günü içinde yerine getirmeyen kişilere 51,00 TL, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara 1038,00 TL idari para cezası Mülki İdare Amirlerinin kararı ile verilir.
E-Devlet üzerinden adres değişikliği için muvafakat verme onayı durdurulmuş. Şimdi bu işlem için iş yerinden izin alıp nüfus müdürlüğüne ® gitmemiz gerekecek.
Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.
Geçici okul kaydının resmileştirilmesi için resmi makamlardan alınan kimlik belgeleri misafir öğrenci statüsünde olunan okula sunulmalıdır. Kimlik belgelerinin okula sunulmasının ardından öğrencinin kayıt bilgileri E-okul ve Yabancı Öğrenci Bilgi İşletim Sistemine (YÖBİS) kaydedilir.
Kiralık evlerde kalan öğrenciler, adres değişikliği için şu yolları izlemelidir: Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi, üniversite öğrenci belgesi, varsa adınıza kayıtlı elektrik, su ya da doğal gaz faturası, yoksa kira sözleşmesi ile birlikte ilgili nüfus müdürlüğüne gidilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri