Bu izni amir konumundaki kişi verir. Amir; okul müdürü için İlçe Milli Eğitim Müdürü, Müdür yardımcısı ve Başyardımcı için ise Okul müdürüdür.
Yıllık iznin kullanılışı başlıklı 13 üncü madde: "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni, içinde bulunulan yılda aynı usulle kullanılabilir.
MADDE 20- (1) Sözleşmeli personelden hizmet süreleri bir yıldan on yıla kadar (on yıl dâhil) olanların yıllık izin süreleri yirmi gün, on yıldan fazla olanların ise otuz gündür.
Okul müdürü dilekçeyi milli eğitim ilçe müdürlüğüne iletir. İlçe milli eğitim müdürü kaymakama onaya sunar. Kaymakam mazeret dilekçesini onaylar ya da onaylamaz.
Merkezde atamaya yetkili amir, ilde vali, ilçede kaymakam ve yurt dışında diplomatik misyon şefi tarafından, birim amirinin muvafakati ile bir yıl içinde toptan veya bölümler hâlinde, mazeretleri sebebiyle memurlara on gün izin verilebilir.
İlgili 31 soru bulundu
Yukarıda açıkça görüldüğü gibi Müdür Başyardımcı veya Müdür Yardımcısı öğretmenin amiri değildir.
Ocak ayında yapılan düzenlemede bu izni okullarda, okul müdürünün verilmesi öngörülmüştü. Ancak 5 Nisan'da yapılan değişiklikle, bu izni okul müdürünün değil taşrada vali ve kaymakamların vermesi öngörülmüştür.
d) Öğrencinin geçerli mazereti ve velinin başvurusu üzerine okul yönetimi tarafından bir öğretim yılı içerisinde 15 güne kadar izin verilebilir. e) (Ek:RG-10/7/2019-30827) Devamsızlık yapan öğrencilerin durumları veliye posta, e-posta veya kısa mesaj yolu ile bildirilir.
Öğretmenim müdür yetkili veya müdür rapor aldığında, izin kullandığında kuruma vekil bırakmak zorundadır. Özellikle 1 hafta veya fazla günler için en yakın okul müdürüne, md. yrd. na veya bir öğretmene vekalet eder.
Yıllık izinler, mazeret izinleri, hastalık ve refakat izinlerini vermeye birim amirleri yetkilidir.
Malumunuz üzerine okullarımıza müdür ve yardımcıları mülakata dayalı olarak 4+4 sistemine göre görevlendirilmektedir. 4+4 Sisteminde bir kurumda müdür ve müdür yardımcısı en fazla 8(sekiz) yıl görev yapabilmektedir.
4857 Sayılı İş Kanunu'nun 56. Maddesinde bu durum şu şekilde düzenlenmiştir: “Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.”
3.Ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez.
İzin Kurulu, 1 işveren veya işveren temsilcisi ile 2 işçi temsilcisi olmak üzere toplam 3 kişiden oluşur. İzin Kurulu üyesi olacak işçiler ve yedekleri, varsa işyeri sendika temsilcisi tarafından, yoksa işyerinde çalışan işçiler tarafından seçilir.
Milli Eğitim Bakanlığı İzin yönergesine göre bakanlıkta çalışan tüm personelin yıllık izin, mazeret izni, hastalık izni, aylıksız izin gibi izin konuları hakkında yapılan tüm işlemler MEBBİS üzerinden kayıt altına alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı MEBBİS İzin Kullanım Kılavuzuna göre yapılmaktadır.
Yıllık Ücretli İzin Kullanılmazsa Ne Olur? Yıllık ücretli izinlerin kullanılmadığı durumlarda iş sözleşmesinin feshi ile söz konusu izin süresi ücrete dönüştürülebilir. Çalışanın feshinin gerçekleşmediği, çalışma sürecine devam ettiği ancak yıllık iznini kullanmadığı durumlarda ise bu ücrete dönüştürme gerçekleşmez.
Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak-31 Aralık zaman dilimini kapsayan bir yıl içerisinde işçiler, toplam 40 gün rapor alabilir. İlk etapta iş yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çalışanlar, doktor muayenesi sonrasında tek seferde 10 gün rapor alabilir.
- Okul müdürü; Okulun yönetiminden, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ve rehberlik hizmetlerinin planlanmasından ve yürütülmesinden genel müdüre, resmî makamlara ve Bakanlığa karşı sorumludur.
OÖİKY'nin 41. maddesine göre müdür yardımcısı, müdürün veya müdür başyardımcısının olmadığı zamanlarda müdüre vekâlet eder.
Okullarda yaşanan bu örtük çatışma okul müdürlerinin sorumluluklar üzerinden tartışılmasına yol açmaktadır. “Bir okul, müdürü kadar iyi okuldur” sloganını literatüre kazandıran Açıkalın (1998) eğitim sisteminin iyileştirilebilmesi için dikkatlerin okul müdürleri üze- rine çekilmesine öncülük etmiştir.
Bunun için veliler, önceden okul yönetimini bilgilendirerek mazeret izni istemelidir. Bu tür durumlar için öğrencilere bir ders yılı içinde toplamda en fazla 15 güne kadar mazeret izni verilebilmektedir.
Kuruldaki karar göre öğrenci okulu geçebiliyor ya da sınıf tekrarı yapabiliyor. Lise; 9.10.11. ve 12. sınıfları kapsıyor. Lisede özürsüz yani raporsuz olarak izin süresi 10 günken, özürlü yani raporlu izin süresi 20 gündür. Yani lisede bir öğrencinin bu şekilde toplam 30 gün devamsızlık hakkı vardır.
İş Kanununa 2015 yılı itibarıyla eklenen mazeret izni ile işçiye “ebeveyn hastalık izni” hakkı doğar. Böylece işçi, çocuğunun hastalığı dolayısıyla 10 güne kadar hastalık izni alabilir.
Devlet Personel Başkanlığının görüşü çerçevesinde aday memurluğunuzun kalkması ile hem cari yılın hem de bir önceki yılın(aday memur olduğunuz dönem) yıllık iznini kullanabilirsiniz.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 104'üncü maddesinin (C) fıkrası. 1- Memura babalık, evlilik ve ölüm halleri dışında zorunlu sebeplerde mazeretine bağlı toptan veya bölümler halinde 10 gün izin verilebilir. Zaruri hallerde öğretmenler hariç olmak üzere, bir sefer daha 10 gün izin verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri