Okul müdürü olmak için öğretmenlik bölümlerinde 4 yıl eğitim almak gerekmektedir ancak kişi, farklı lisans bölümlerinden mezun olarak formasyon eğitimi alıyorsa bu süre uzamaktadır. Öğretmen olarak mezun olan bireyler bir süre öğretmen olarak görev yapmalı ve daha sonra okul müdürü olmak için ilgili sınava girmelidir.
Okul Müdürü olmak için gerekenler oldukça çeşitlidir. Okul müdürü olmak için öncelikle eğitim alanında lisans derecesi almış olmanız gerekir. Eğitim yönetimi, okul yönetimi veya benzeri bir alanda lisans derecesi almak, okul müdürü olmanız için gereklidir.
- Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak asaleten en az sekiz yıl görev yapmışsanız, Müdür olabilirsiniz. Tekrar söyleyelim genel şartların tamamının yanında bu özel şartlardan bir tanesine sahip olmak yeterli yani hiç idarecilik yapmayıp 8 yıl öğretmenlik yapanlar da müdür olabilirler...
Özel okulda müdür olmak içinse; resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olmak gerekmektedir.
c) Bakanlıkça yapılan yazılı sınavda başarılı olmak, ç) Yazılı sınavın son başvuru tarihi itibariyle müdürlük sınavı için en az sekiz yıl öğretmenlik, iki yıl müdür yardımcılığı veya müdür yetkili öğretmenlik yapmış olmak; müdür yardımcılığı sınavı için de en az iki yıl öğretmenlik yapmış olma şartı aranır.
İlgili 45 soru bulundu
Türkiye'de bir okul müdürünün ortalama aylık maaşı, ilkokul, ortaokul veya lise müdürleri için 20.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir.
-Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanacakların en az 4 yıl süreli yükseköğrenim mezunu olması gerekiyor. -Kurumların özel yönetmeliklerinde düzenlenmiş olması şartıyla, hizmet alanına ilişkin 2 yıllık yükseköğrenim görenler de Müdür/Şube Müdürü kadrolarına atanabiliyor.
Eğitim fakültesi ya da dil ve edebiyat bölümlerinin birinden mezun olanlar ise hem devlet okullarında hem de özel okullarda müdürlük yapabilir. Matematik, kimya, biyoloji ve coğrafya öğretmenleri lise seviyesindeki okullarda müdür olabilir. Bunun için TYT ya da YKS'den 60 ve üzerinde puan alınması gereklidir.
20 haziran — Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sunulan çalışmaya göre, halk arasında “sübyancı” olarak bilinen pedofili hastaları ile alkol ve madde bağımlıları, kişilik bozuklukları bulunanlar hiçbir şekilde öğretmen olamayacak.
Okul Müdürü Olma Genel Şartları 2023
a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.
Okul müdürü olmak için öğretmenlik bölümlerinde 4 yıl eğitim almak gerekmektedir ancak kişi, farklı lisans bölümlerinden mezun olarak formasyon eğitimi alıyorsa bu süre uzamaktadır. Öğretmen olarak mezun olan bireyler bir süre öğretmen olarak görev yapmalı ve daha sonra okul müdürü olmak için ilgili sınava girmelidir.
eleman.net verilerine göre, Okul Müdürü 2023 yılında ortalama 31.200 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Okul Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 31.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 25.080 TL maaş alıyordu.
MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir.
II. OKUL MÜDÜRÜ OLABİLMEK İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Özel okulda müdür olmak içinse; resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olma şartı bulunmaktadır.
Devlet okulunda müdür olmak için üniversitelerin eğitim fakültelerinden 4 yıllık lisans derecesi ile mezun olmak gerekir. Ayrıca okul müdürü olmak için başvuru sırasında kadrolu öğretmen olmak gerekir. Özel okulda müdür olmak için de resmi ve ya özel kurumlarda en az iki yıl öğretmenlik yapmış olmak lazım.
2023 Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2023 MEB-EKYS) 21 Mayıs'ta yapılacak.
Öncelikle yükseköğretim kurumlarından eğitim almış olmak gereklidir. Mezun olduktan sonra bakanlık kadrolarının birinde öğretmen olarak görev yapıyor olunmalıdır. Ayrıca Eğitim Yönetimi Sertifikası sahibi olunmalıdır. İlk defa yöneticilik yapacak kişilerin girmesi gereken okul müdür yardımcısı sınavı bulunur.
a) Yükseköğretim mezunu olmak. b) Bakanlık kadrolarında öğretmen olarak görev yapıyor olmak. c) Eğitim Yönetimi Sertifikasına sahip olmak. ç) Yöneticiliğe ilk defa görevlendirilecekler bakımından bu Yönetmelikte belirtilen sınavlarda başarılı olmak.
Çocuk gelişim mezunları özel anaokullarında müdürlük yapabilir mi ? Bu konuda çok soru geliyor. Çocuk gelişimi mezunları anaokulunda müdürlük yapabilir fakat nereden mezunsunuz. Eğer lise çocuk gelişimi mezunu iseniz anaokullarında yardımcı öğretmen statüsünde görev alabilirsiniz.
Dolayısıyla Okul Öncesi Öğretmenlerinin hem hukuk açısında hem de yasal yönden, bünyesinde ana sınıfı açılan bir ortaöğretim kurumuna (mesleki eğitim) Okul Öncesi Öğretmenleri yönetici olarak atanması mümkündür.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 68/B bendindeki şartları taşıyanlar Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde müdür olarak görev yapabilecekler. En az 4 yıllık ve fakülte yüksekokul mezunu olmak. Son 2 yıl Bakanlık bünyesinde görev yapmış olmak şartı aranır.
Fakat 2 yıllık (ön lisans) ya da 4 yıllık (lisans) bölüm okuyan üniversite mezunları da memurluk yapabilir. Ayrıca memur olmak için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girilir. KPSS'de yeterli puanı almak için ise sınava hazırlanmak gerekir. Sınavda geçerli puanı aldıktan sonra atanma süreci de ek süre ister.
Ön lisans, iki yıllık bir üniversite derecesidir. Bu derece, lise diploması ile lisans derecesi arasında yer alır. Üniversiteler tarafından verilen bir akademik unvan olan ön lisans derecesi, lisans eğitiminin ilk bölümü ve ortaöğretim programlarının devamı olarak da kabul edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri