Havaalanında check-in yapmak için kimliğiniz ya da pasaportunuz muhakkak yanınızda bulunmalı. Havayolu şirketinizin bankolarını bulup sıraya giriyorsunuz. Sıra size geldiğinde resimli kimliğiniz ya da pasaportunuzu görevliye verip gideceğiniz lokasyonu ve uçuş saatini söylüyorsunuz.
3. Check-in İşlemleri
Check-in, biletini internetten ya da acenteden almış olan yolcunun havalimanında ilgili havayolu ofisine uğrayarak oturacağı yerin belirlendiği, kimlik doğrulamanın yapıldığı, biniş kartının yolcuya verildiği ve yolcunun bagajını teslim ederek bagaj fişini aldığı işlemlere verilen isimdir.
Online check-in yapmak için internetten biletinizi aldığınız havayolunun web sitesine giriyor ve “online check-in” sekmesini tıklıyorsunuz. Açılan kutuya PNR kodunuzu(rezervasyon numarası) ve ad-soyad bilgilerinizi giriyorsunuz. Şirket koltuk seçimine izin veriyorsa koltuğunuzu seçip işleminizi tamamlıyorsunuz.
Online check-in yapmadan mutlaka öncesinde uçak bileti almanız gerekmektedir. Online check-in işlemi uçuşa 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabilmektedir.
Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 60 dakika, iç hat seferleri için 45 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.
İlgili 19 soru bulundu
Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-mail adresinize yollanır. Bu biniş kartının çıktısını alabileceğiniz gibi mobil biniş barkodu kullanarak da uçağa girişinizi yapabilirsiniz.
Online Check-in yaptırdıysanız bagajınızı teslim etmek ve biniş kartınızı almak için Check-in bankolarına gidebilirsiniz. Eğer bagajınız yok ve biniş kartınızı bastırdıysanız direk uçuğa biniş kapılarına geçebilirsiniz.
İnternet sitemizden ya da mobil uygulamalarımızdan gerçekleştireceğiniz online check-in işlemleri, uçağınızın kalkış saatinden 24 saat önce başlar ve kalkış saatine 90 dakika kala sona erer.
İç hat uçuşlarında uçuştan 60 dakika, dış hat uçuşlarında ise uçuştan 75 dakika önce check-in işlemleri sona erer.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz.
Yolcuların hava alanına geldiklerini bildirmesine ve uçakta yer belirleme işlemlerini yapmasına check-in deniyor. Koltuk belirleme işleminin web sitesindeki check-in sekmesinden, mobil uygulamadan ya da havaalanındaki kiosk cihazlarından PNR kodu ile yapılması ise online check-in olarak adlandırılıyor.
Havalimanlarında alınan ek önlemler sebebiyle oluşabilecek zaman kayıplarına karşı, yolcularımızın uçuşlarından en az 3 saat önce terminale gelmeleri önerilmektedir.
Uçak içerisine kesinlikle yanıcı, kesici, delici, ezici eşyalar ve herhangi bir şekilde birine zarar verebilecek ürünler alınmaz. Matkap ve benzeri eşyalarınızı kayıtlı bagaj yönetimi ile taşımanız gerekiyor. Ayrıca reçetesiz ve raporsuz ilaçlar ve sıvı yakıtlar da uçak içerisine alınamaz.
Gate/Kapı Numarası Nerede Yazar? Uçağınıza hangi gate/kapıdan bineceğiniz, uçak biletinizin üzerinde yazmaktadır. Biletin üzerindeki gate/kapı kutucuğuna bakarsanız harf ve rakamlardan oluşan bir kod görürsünüz. Bu kod, sizin gate/kapı numaranızdır.
Uçağa yanınızda taşıyacağınız el bagajında/çantasında sadece 1 adet, 1 litrelik ağzı kilitli torba içerisinde her biri maksimum 100 mililitrelik kaplarda sıvı, jel, aerosol taşıyabilirsiniz. Ağzı kilitli torba olarak 1 litrelik (yaklaşık 20cm x 20 cm) kilitli buzdolabı poşeti kullanabilirsiniz.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Online check-in işlemleri uçuş saatinden 24 saat önce başlar ve uçuşa 90 dakika kala biter. Bu süre içinde check-in işleminizi yaptırabilirsiniz.
Tüm seferlerimiz için uçağın kalkış saatinden en geç 20 dakika, özel güvenlik kontrolü gerektiren (ABD, İsrail, İngiltere, Kanada vb.) seferlerimiz için ise uçağın kalkış saatinden en geç 25 dakika önce uçuş kapısında bulunmanız gerekir.
Koltuk seçimi bilet satın alma aşamasında veya bilet satın alındıktan sonra yapılabilir, opsiyonlu rezervasyonlar için yapılamaz. Koltuk seçimi yapan yolcuların uçuştan önce check-in işlemini gerçekleştirmeleri gerekir.
Bilet satın alırken uçuş özetinden görünen “Check-In Bedeli” nedir? Check-in işlemlerinin gerçekleştirildiği kanaldan bağımsız olarak, uygulama kuralları çerçevesinde bilet satım aşamasında, Pegasus'un tüm satış kanallarında (acente, web, çağrı merkezi, satış ofisleri, mobil ) alınan işlem bedelidir.
Kontuar Check-in
Pegasus'da check-in işlemleri iç hatlarda 45, KKTC ve dış hatlarda tarifeli kalkış saatine en geç 60 dakika kala sona erer. Bu süreye kadar bagaj ve check-in işlemlerini tamamlamamış olan yolcular o uçuş ile ilgili tüm haklarını kaybederler.
Mobil biniş kartı ya da mobil biniş barkodu, online ve mobil işlemler aracılığı ile temin edilebilen bir tür karekoddur. Bagajı olmayan yolcular, güvenlik kontrollerinde ilgili görevlilere ve uçağa biniş anından önce boarding görevlilerine mobil barkodu göstererek hızlı ve pratik bir şekilde uçağa binebilirler.
Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda geçerli olan fazla bagaj ücretlerini ise fazla bagaj sayfasında bulabilirsiniz. Kabin Bagajı (El Bagajı) Yolcunun kendi denetim ve sorumlulukları altında olan, yolcu kabininde ücretsiz taşınan, 55x40x23 cm ebatlarında ve 8 kg ağırlığında olan bagajlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri