Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.
Okul müdürleri, öğretmenleri, personeli, öğrencileri ve velileri yönetir ve okulun günlük işleyişini denetler. Okul müdürleri, eğitim programlarını, öğretim metotlarını ve okul hedeflerini belirler ve bu hedeflerin gerçekleştirilmesi için çalışırlar.
Müdür, çalıştığı firmanın bütçesinden ve idaresinden sorumludur. Gerektiğinde şirket bünyesinde yeni departmanlar oluşturmak ve personellerin talepleri doğrultusunda yeni düzenlemeler yapmak müdürlerin yetkileri arasında yer alır.
- Okulun düzen ve disipliniyle ilgili her türlü tedbiri alır. - Personelin yetiştirilmesi ve geliştirilmesi için gerekli tedbirleri alır. Adaylık ve hizmetçi eğitim faaliyetleriyle ilgili iş ve işlemleri yürütür. - Personelin performans yönetimi ve disiplin işleriyle öğrenci ödül ve disiplin işlerini yürütür.
Okul müdürü kendini ve yeteneklerini iyi bilmelidir. Okul müdürünün ehliyet, liyakat, öz güven, kendini ifade edebilme ve temsil kabiliyeti olmalıdır. Okul müdürü teknolojinin imkanlarını kullanabilen, eğitim ile ilgili dünyadaki gelişmeleri takip eden, kendisini yenileyen, idealist, çalışkan ve fedakar olmalıdır.
İlgili 33 soru bulundu
Okullarda yaşanan bu örtük çatışma okul müdürlerinin sorumluluklar üzerinden tartışılmasına yol açmaktadır. “Bir okul, müdürü kadar iyi okuldur” sloganını literatüre kazandıran Açıkalın (1998) eğitim sisteminin iyileştirilebilmesi için dikkatlerin okul müdürleri üze- rine çekilmesine öncülük etmiştir.
Ona taşıdığı ünvana göre, “sayın müdürüm”, “sayın başkanım”, “sayın kaymakamım” ve “sayın valim” deyin veya “efendim” diye hitap ederek söze başlayın. 2-Üstünüzün makamına girerken ceketinizin düğmeli olmasına dikkat edin, palto ve şapka ile girmeyin. Cep telefonunuz varsa ya dışarıda bırakın ya da kapatın.
Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.
MADDE 32 – (1) Yöneticiler dört yıllığına görevlendirilir. (2) Aynı unvanla aynı eğitim kurumunda sekiz yıldan fazla süreyle yönetici olarak görev yapılamaz.
eleman.net verilerine göre, Okul Müdürü 2023 yılında ortalama 31.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Okul Müdürü , Ocak 2023 yılında ortalama 25.080 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 15.488 TL maaş alıyordu.
Madde 104 de anlaşılacağı gibi okul müdürünün amirin takdirine bağlı mazeret izni vermeye yetkisi bulunmamaktadır.
Özel okulda müdür olmak içinse; resmi veya özel öğretim kurumlarında en az iki yıl asıl görevli olarak öğretmenlik yapmış olmak veya öğretmenlik yapma koşullarını taşıyıp en az iki yıl asıl görevli uzman öğretici olarak görev yapmış olmak gerekmektedir.
Okul müdürü olmak için genellikle bir eğitim kurumundan en az lisans derecesine sahip olmak gerekir. Bunun yanı sıra okul müdürü olmak için deneyimli bir öğretmen veya okul yöneticisi olmak önemlidir. Okul müdürü olmadan önce, öğretmen veya yönetici olarak en az birkaç yıl çalışmak gerekebilir.
MEB İletişim Merkezi. MEB İletişim Merkezinin numarası nedir? Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezine yurt içinden 444 0 632, yurt dışından da +90 444 0 632 hat üzerinden ulaşabilirsiniz.
Müdür yardımcısı öğretmenin amiri veya üstü değildir. Müdür yardımcısı öğretmenin amiri veya üstü değildir.
Müdür görevi başında bulunmadığı zaman- larda yardımcısını vekil olarak bırakır. Göreve vekaletin altı aydan uzun sürmesi durumunda yeni bir Müdür görevlendirilir.
8 Yılını Dolduran Müdürler Ne Olacak 2023? Okul müdürlerimiz 4 ya da 8 yıl boyunca aynı okulda görev yapabiliyorlar. Ancak gelen kulis bilgilerine göre müdürler 8 yıl görev yapmış olsa da yönetici atama düzenlemelerine ilişkin değişiklikler kapsamında süreler 12 yıla uzayabilir.
Okul müdürü olmak için öğretmenlik bölümlerinde 4 yıl eğitim almak gerekmektedir ancak kişi, farklı lisans bölümlerinden mezun olarak formasyon eğitimi alıyorsa bu süre uzamaktadır. Öğretmen olarak mezun olan bireyler bir süre öğretmen olarak görev yapmalı ve daha sonra okul müdürü olmak için ilgili sınava girmelidir.
-Yöneticiler normal müfredat da dâhil toplam 22 saate kadar derse girebilir.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
1.Müdür yetkili öğretmen, disiplin amiri değildir.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. cep telefonu kapalı olursa sıkıntı çıkmaz gibi duruyor.
Eskiden yazismalarda Müdire sifati cok kullaniliyordu. Ama simdi genel olarak kadin Müdürler icin de Müdür sifati kullaniliyor. Dogru olan Müdür kadin olunca Müdire sifatinin kullanilmasidir. Cinsiyet ayrımına bazı örnekler: "Müdire", "hakime" ve "iş kadını" sözcükleri profesyonel ortamlarda kullanılmaktadır...
Kadın yöneticilere Sayın Müdire denmez, Sayın Müdürüm şeklinde hitap etmek uygundur. Eski ve emekli yöneticilere, son resmi görev unvanı ile hitap edilir. Ancak resmi yazıda veya adı ve soyadı kullanıldığında eski/önceki sözcüğü öne getirilir.
Kamusal yaşamda yapılan bir görev sonunda üst astına teşekkür ettiğinde, ast üst'üne “rica ederim” dememeli; “sağ olun efendim” veya “görevim efendim, sağ olun” demelidir. Çalışma hayatında astın da üst'üne teşekkür etmesi saygı ve nezaket gereğidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri