Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
OKULA UYUM HAFTASI ZORUNLU MU, YOKLAMA ALINIYOR MU? Uyum haftasına katılım zorunluluğu bulunmuyor ve yoklama alınmıyor.
Uyum haftası katılımı zorunlu değil. Ancak uzmanlar tarafından okuldaki işleyişi anlamak ve öğrencilerin okula adaptasyonlarını sağlamak açısından katılıma katkı sunan bir süreç olarak tanımlanıyor.
Uyum haftasında kıyafet zorunluluğu olup olmadığın da sıklıkla araştırılıyor. Bu durum ise okuldan okula farklılık gösteriyor. Kimi okullarda öğrencilerin uyum haftasına forma ile gelmesi talep edilirken kimi okullarda sivil gelinebileceği ifade ediliyor.
İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler. UYUM HAFTASI ZORUNLU MU? Uyum haftası, Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçiş dönemlerinde bulunan öğrenciler için okula kaynaştırma amacı taşıyor. Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor.
İlgili 33 soru bulundu
UYUM HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİMİZ SERBEST KIYAFET İLE OKULA GELİNEBİLİR.
Velilere yönelik 11 Eylül Pazartesi günü okula uyum rehberi sunumu yapılacak, ikinci gün aile ve çocuklara okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak, kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik etkinlikler yapılacak.
8 Saatte 8 Konu
8 saatten oluşan Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi programına katılan mültecilere, program sonunda katılım belgesi verilecek. Her bir ders saatinde 8 farklı konuda eğitim verilecek.
Öğrencilerimiz saat 10.00-11.30 saatleri arası okulda kalacak uyum haftası etkinliklerini gerçekleştirecek. Anasınıfı ve Birinci sınıf öğrencilerimizin 4 Eylül pazartesi günü saat 9.45 te okulumuz bahçesinde bulunması gerekiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarılar dileriz.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır. Süreçte İlkokul Uyum Rehberi'nde yer alan örnek etkinliklerden faydalanılabilir.
Almanya ve İngiltere örneklerinden farklı olarak bu kur- su almak zorunlu değildir ve sonunda herhangi bir sınav yapılmamaktadır. SUYE programına katılmak gönüllülük esasına dayalı olmakla birlikte bu kursu almaları için yabancılar teşvik edilmektedir.
Okula Uyum Programı aynı zamanda çocukların gelişimsel özelliklerine ve özgün bireysel- kültürel gereksinimlerine uygun hazırlandığı için farklı yer ve durumlarda kullanabilir olması nedeniyle esnek, uyumun farklı ögelerini gerektiğinde tekrar desteklemeyi teşvik ettiği için de sarmal bir Program'dır.
UYUM Programı öğrencilerimizin üniversite yaşamını daha iyi tanıyabilmesi için düzenlenmiş olup, Ankara Üniversiteli olma kimliğini kazanmaya ve üniversite yaşamına daha kolay uyum sağlamaya yönelik çeşitli etkinliklerden oluşan bir programdır.
Uyum haftası etkinliklerinin yapılması planlanmaktadır. Etkinlikler büyük grup ile yürütülebilir. Süre iki ders saati olarak planlanmıştır.
MEB'in duyurusuna göre Anaokulları resmi olarak 11 Eylül'de açılıyor. Buna göre ilk ve ortaöğretim için yeni eğitim dönemi 11 Eylül'de ilk zilin çalmasıyla birlikte başlayacak. Anaokullarına başlayacak çocuklar için 4-8 Eylül 2023'te uyum eğitimleri gerçekleştirilecek.
Edirne'de okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyum süreci eğitimi başladı Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yürütülen 2021-2022 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamındaki okula uyum eğitimleri 3 gün sürecek.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'ni paylaştı. Buna göre, ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. Takvime göre, ilk ara tatil 13-17 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
UYUM HAFTASI TARİHLERİ
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak.
5.Sınıflar Uyum Haftası 11-15 Eylül 2023 Tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. - İsmail Güner Ortaokulu.
MEB tarafından, tüm sınıf ve kademelerde 11 Eylül'de başlayacak 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liseye başlayacak öğrenciler için okula uyum programı ve rehberlik uygulamaları hazırlandı.
SABAHÇI- ÖĞLENCİ ÖĞRENCİ OKUL SAATLERİ 2023
İlkokul 1. sınıf öğrencileri, okul öncesi öğrencileri, özel eğitim okulları ana sınıfı sabah 09.00'da ders başı yapıyordu. İkili öğretimde sabah 07.20-12.00, öğle 12.30 – 17.30 arası okulda ders işliyorlardı. Liselerde ders saatleri sabah 08:10 - 15:20 idi.
Okula uyum, çocukların okul ortamındaki ilgi ve rahatlığı, okul bağlılığı ve okul başarısı anlamına gelir. Çocukların okula uyum sürecinin temelinde yetenekleri, becerileri, uyum özellikleri ve kişiler arası çevre yatmaktadır.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama ise şu şekilde; Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Uyum haftası zorunlu değildir ve yoklama alınmamaktadır.
Uyum haftası, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayan öğrenciler için yapılan bir uygulama olarak biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında uyum haftası tarihi belli oldu. Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
Okula Uyum sürecinde Yapılabilecekler:
Çocuğun üstüne fazla düşmemek. Çocuğu sürekli ”yapma” uyarısı ile kısıtlamamak, ancak belli kuralları koymak. Çocukla sabırlı ve kararlı davranmak, iyi bir diyalog kurmanın yollarını aramak. Çocuğun olumsuz davranışlarının altında yatan duyguları keşfetmek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri