Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin ve okul idarecilerinin haklarının korunması, videoların izinsiz alınması, insanları küçük düşürecek eylemler gibi ihtiyati tedbirler nedeniyle okullarda telefon kullanımını yasakladı.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
Yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler artık cep telefonlarıyla derse giremezken, öğretmenler de kötü örnek olmamak adına sınıfa telefonlarını sokmayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AA Editör Masası'na konuk olarak, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
İlgili 37 soru bulundu
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
19.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan "millî eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği" yle artık öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasına disiplin cezası verilebilecek.
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Yargıtay Ceza Genel Kurulu, velilerin sınıfa izinsiz girmesinin iş yeri dokunulmazlığı ihlal suçunu oluşturduğuna hükmetti.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
"Öğrencilerin dersliklere cep telefonu sokmamalarını sağlayacak tedbirler almayı arzu ediyoruz," dedi. Ancak bu kararın zorunlu olmadığını, yalnızca bir öneri olduğunu vurguladı. Bakan Tekin ayrıca, sosyal medya uygulamaları üzerinden ödev verilmesinin de yasaklandığını söyledi.
Okullarda dijital saat yasak mı? Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır. Telefon sesi alır ve görüntü çeker, bilgisayar, internet, mp3 cihazı ve türevleri okullarda kesinlikle yasaktır.
Çocuklara ne zaman telefon alınmalı? 9 yaş ve üzeri çocuklarda telefon kullanımı için interneti olmayan bir cep telefonu en idealdir. Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur.
maddesinde de görüldüğü gibi sosyal medya kullanımı ile ilgili de uyarı bulunmaktadır ve disiplin cezasıdır. Ortaöğretim kurumları yönetmeliğine göre : Öğrenci derse telefonla girebilir fakat ders saatlerinde öğrencinin telefonu kapalı olmak zorundadır açık ise cazai işlem yapılabilir...
dizüstü veya tablet bilgisayarı, fotoğraf makinesi, kamera vb. elektronik cihazları, powerbank vb. elektronik araçları okula getirmeleri yasaktır.
Kızınız ve erkek arkadaşı arasındaki mesaj yolu ile haberleşmeyi, bu haberleşmenin tarafı olmayan öğretmeni tarafından, mesajların okunması sureti ile öğrenilmesi ve diğer öğretmenlere ifşa edilmesi bu suçun unsurlarının oluştuğu anlamına gelir. Altı aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası gerektirir.
Dün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikte öne çıkan diğer değişiklikler ise şöyle: TELEFON İZNİ: Cep telefonuna, ders aracı olarak kullanılması, öğrencilerin özel durumları gibi durumlar göz önüne alınarak, öğretmenin bilgisi dahilinde izin verilebilecek.
Vermek zorunda değilsiniz öğretmenim. Bu konuyla ilgili hiçbir işlem yapamaz .
Cep telefonunda vergi muafiyetinden üniversite öğrencileri yararlanacak. Düzenleme bir defaya mahsus olarak gerçekleştirilecek. Üniversitelerin önlisans ve lisans bölümlerinde eğitim alan öğrenciler vergisiz cep telefonundan yararlanabilecek.
Lisede cep teoefonuna karşı tutum okuldan okula değişiyor. Ancak sınıfta cep telefonu kullanımı tüm okullarda kesinlikle yasaktır. Bazı okullarda bazı okullarda cep telefonu ile okula girmek bile yasakken bazı okullar ise sınıfta ve derslerde kullanılmaması kaydıyla cep telefonuna izin veriliyor.
Türkiye'de ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre okullara cep telefonu getirmek suç değil ancak derste kullanmak yasak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri