Aracı kalkış sırasında stop ettirmek,kavramanın düzgün olarak gerçekleşememesi ve ona bağlı olarak gücün doğru şekilde tekerlere aktarılamamasından kaynaklanmaktadır.Baskı balatadan tutunda bütün aktarma organlarına zararı vardır.Dikkat edilmemesi durumunda baskı balatanın yanmasına dahi sebebiyet verebilir.
Ayağınızı fren pedalından çekmeden vitesi D yani ileri vites konumuna alın. Daha sonra el frenini indirerek ayağınızı yavaşça frenden çekin. Daha sonra gaz pedalına basarsanız araç hareket edecektir. Eğer aracınızda teknik bir arıza yoksa bu adımları uygularsanız aracınız stop etmeden kalkacaktır.
Araç rölantide stop ediyorsa; ateşleme sisteminde, boğaz kelebeğinde, egr valfinde ve rölanti ayarında sorun olabilir. Araç vites geçişlerinde stop ediyorsa; maf sensörü ve rölanti motorunun arızalandığından söz edilebilir.
doğru yapan tiplemedir. ingilizce stop kelimesi türkçeye istop olarak geçmiştir. tdk sözlüğünde istop kelimesi var mesela, ama stop kelimesi yok. bunun gibi çok enterasan bir kelime daha var: fayrap.
arabayi istop ettirmek tabirinin doğru versiyonu. aracın motorunun istem dışı durduğunu belirtir genelde. isteyerek yapılanına halk arasında 'motoru stop etmek' veya 'arabayı stop etmek' denir.
İlgili 26 soru bulundu
Arac 2. Viteste rölantide düz bir yolda belirli hızda ilerleyebilir. Yani frene basmadığın sürece kolay kolay stop etmeZ düz bri zeminde. Ama frene basıp debriyaja basmazsan devir rölantiyi zorlamaya başladığı an (titrer araç ) stop etme eğilimine düşer.
Özellikle sürücü ayağını debriyajdan kaldırmaya başladığı zaman motorun sesinde değişim duyulur. Bu ses duyulduktan sonra yavaşça debriyaj kaldırılabilir. Aynı zamanda debriyajdan ayak çekilirken gaza da hafifi dokunuşlar yapılmalıdır.
Istop TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Ebenin topu havaya atması, diğerlerinin kaçışması ve ebe tarafından diğer oyuncuların topla vurulması biçiminde oynanan bir oyun.
Motosiklet ile yüksek süratle giderken motor STOP ederse, hiç bir şey olmaz. Motosiklet yavaşlamaya başlar. Burada kontrollu bir şekilde debriyaj-fren ikilisini kullanarak ve vites küçülterek durmak gerekir.
Eline topu alıp oyunculardan birinin ismini söyleyerek topu havaya atar. İsmi söylenen kişi top yere düşmeden tutarsa başka oyuncunun adını söyleyerek havaya atar. Tutamayıp top yere düşerse yakalayıp “istop” der. ”İstop” denilince oyuncular yerlerinde hareket etmeden dururlar.
Sürücüler yarım debriyaja genellikle aracın ilk hareketinde, dik yokuşlarda veya eğimli arazilerde ihtiyaç duyar. Böylece aracı stop ettirmeden veya geriye kaydırmadan, tutunmasını sağlayarak hareket ettirebilir. Yarım debriyaj yöntemini uygulamak için sol ayakla debriyaja, sağ ayakla ise frene sonuna kadar basılır.
Yeterince gaza basmazsan araba stop eder ve stop ettiği an el frenini çekmeli kontağı kapatmalı ve sıfırdan arabayı çalıştırmalısın. Tek unutmaman gereken şey trafiği kilitlesen bile paniğe kapılmamalısın.
Tıpkı ilk çalıştırmada motorun gaz verilmeden ısıtılması gerektiği gibi stop edilirkende en az 30 saniye gaz verilmeden çalıştırılması gerekir. Bunun nedeni motor çalışırken turbo türbinlerini birbirine bağlayan milin yağlanmasıdır. Kontağı kapattığınızda motor durur buna bağlı olarak yağlama da durur.
Ani fren yapmamız gereken durumu kurtarmışsak aracın stop etmemesi için debriyaja'da basılır. Ani frenlerde hızımızın yük sek olması halinde frene bir kerede sonuna kadar basılmaz.Adeta freni pompalarcasına bas çek yapılıp gerekirse vites düşürülerek duruş gerçekleştirilir.
Ani fren yapmanız gerektiğinde debriyaja da basarsanız bu demektir ki arabayı boşa aldınız. Boşa alınan araba daha uzun mesafede durur, debriyaja basıldığı için araba akar. Onun için önce frene basacaksın araba durduğu an debriyaja basmalısın stop etmemesi için.
Kalkarken Acele Etmeyin! Aracı stop ettirmek direksiyon sınavı esnasında eksi puan olarak hanenize yazılan önemli bir hatadır. Son yapılan güncellemeye göre sınav esnasında yalnızca iki kez aracı stop ettirebilirsiniz. Kalkış esnasında aceleci davranmak aracı güvenli bir şekilde kaldıramamanıza neden olacaktır.
Yüksek hızdan ziyade yüksek devirde sürekli seyir etmek, yağ sıcaklığının artmasına sebep olur. Yağ sıcaklığı belirli bir seviyeden sonra ise motor içi sürtünmeler zarar verici boyuta gelir.
Viteste bırakmak tavsiye edilen şeydir.Yokuş aşağı ya da yokuş yukarı bıraktığınız da el freni görevi görüp motorun sabit kalmasını sağlayacaktır.
Motorun bir numaralı gıdası olan benzinin kalitesi yine motorun randımanlı kullanılmasını sağlamaktadır. Kalitesiz benzin her zaman için ilk zararı motora verir. Mümkün mertebe tek tip benzin marka ve çeşidi tercih edilmelidir. Bu sayede motorun gereksiz hararet yapması, segmen kayması gibi hasarlardan kaçınılmış olur.
Otomatik Araba Neden Stop Eder? Manuel araçlarda aracın Stop konumuna gelmesi alışılageldik bir durum olsa da otomatik araçlar için durum tam tersidir.
Regülatör basınç ayarının düşük olması ve regülatörün arızalı olması lpg kaynaklı stop etmeye sebebiyet vermektedir. Regulatör basıncı düzensiz çalıştığında, devir dalgalanmalarına sebep vermektedir. Basınç düzensizliği, LPG enjektörlerine düzensiz yakıt göndereceği için tekleme ve stop etmesi muhtemel olmaktadır.
Düz vitesli olan otomobillerin yollarda durdurulması için öncelikle gazdan ayağın çekilmesi gerekir. Daha sonra ise fren pedalına basılarak aracın hızı düşürülür. Debriyaj frenine en sonuna kadar basılır ve aracın durdurulması sağlanır. En son olarak ise el frenini çekilir ve araç bütünüyle durdurulur.
uzun yolda motor ısınmaz bu yüzden bir problem olmayacaktır. Uzun yolda normal seyir hızlarında gidiyorsanız hava akımı uygun olacağı için motorun sıcaklığı şehir içi kullanıma göre daha düşük olur. Bu nedenle kontak kapatmakta bir sorun yok.
Aracı stop ettirilirse yeni sisteme göre aday sınavda başarısız olmuş demektir. Ve o anda sınav biter.
Her aracın karakteri farklı olduğu için bazen kullandıkça alışırsınız. Dizel arabada debriyajdan ayağını çekince kalkar belli bir hızda. Ama benzinlide özellikle atmosferik benzinlide debriyajdan çekerken bir yandan azda olsa gaz vermen lazım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri