Milli Eğitim Bakanlığı serbest etkinlik dersleri ile öğrencilerin güven ve sorumluluk duygularını geliştirmeyi, onlara ilgi alanı oluşturmayı, sanatsal, sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamayı amaçlamaktadır. Bu amaç ile okulun temel işlevi örtüşmektedir.
Öğrencilerin ders yükünü azaltmak ve öğretim ortamını eğlenceli bir hale getirmek için 2010-2011 eğitim öğretim yılından itibaren ilkokul ders programlarımıza girmiş olan serbest etkinlikler dersi bireylerin bedensel, duygusal, düşünsel ve sosyal yeteneklerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır.
Tufan, serbest etkinlikler kapsamında müzik, resim ve sporla ilgili faaliyetlerde bulunabileceğini, öğrencilerin yabancı dildeki ses ve kelimelere aşinalığını artırmak amacıyla sınıf seviyesinde şarkı söyleme, oyun oynama, drama gibi etkinliklerin de düzenlenebileceğini kaydetti.
Serbest etkinlikler, BEP birimi tarafından örnek etkinlik listesinden seçilir. Ancak kurumun, çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, yetenek, performans ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak yeni etkinlikler belirlenir ve uygulanabilir. Serbest etkinlikler notla değerlendirilmez.
Serbest etkinlikleri uygulama velinin isteği doğrultusunda okul yönetiminin kararına bağlı olup zorunlu değildir.
İlgili 31 soru bulundu
Bu saatler; ilkokul birinci sınıf için 26 saat zorunlu ders, 4 saat serbest etkinlik, ikinci ve üçüncü sınıflar için 28 saat zorunlu ders, 2 saat serbest etkinlik ve dördüncü sınıflar içinde 30 saat zorunlu ders şeklinde dağılmaktadır (İlköğretim Kurumları Haftalık Ders Çizelgesi, Ttkb, 11.06.2018).
İlkokul 1. sınıfta serbest etkinliklerin 2 ders saati; 2 ve 3. sınıflarda 1 ders saati masal ve geleneksel oyun saati olarak değerlendirilecektir.
3. sınıf dersleri toplam 30 saatlik bir süreden oluşmaktadır. Bu 30 saatin 28'i zorunlu derslere, 2 saati ise Serbest Etkinlikler dersine ayrılmaktadır.
Bir dersten kaç tane ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir? Sınav tercihi kullanılan ders/dersler için, bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2 (iki), haftalık ders saati sayısı 2'den fazla olanlara ise 3 (üç) defa ders etkinliklerine katılım puanı verilecektir.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından; "Ortaöğretim Genel Müdürlüğü internet sayfasında yer alan Haftalık Ders Çizelgeleri ve Program Açıklamaları dokümanına göre Sosyal Etkinlik dersinin notla değerlendirilmemesi gerekmektedir.
Serbest etkinlik planları aylık olarak zümrece düzenlenir. Günlük planı ise fazlalıktır.
Serbest zaman eğitiminin genel amaçları başlıca şu noktalarda toplanmaktadır: 1-Bireylere temel bilgi edindirmek, 2-Kişiliğin geliştirilmesi, 3-Mesleki ve toplumsal yaşam durumlarına hazırlama.
Serbest zaman değerlendirme etkinlikleri kapsamında yapılan en çekici etkinlikler; sinemaya, tiyatroya gitmek, spor gösterilerini izlemek, televizyon seyretmek, kitap okumak ve müzik dinlemektir. Serbest zamanın aktif olarak değerlendirildiği etkinlikler ise; seyahat etmek, kamp kurmak, spor yapmak vb.'dir.
Okul Etkinlikleri nedir? Öğrencilerin bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlar ve toplum hizmeti çalışmalarında okul içi ve okul dışı etkinliklerde bulunmalarını sağlamak amacıyla en az bir danışman öğretmen rehberliğinde oluşturulan öğrenci kulübünde gerçekleştirdikleri etkinliklerdir.
Okul içinde, çevresinde veya okulun dışında yapılabilen bu etkinliklere genel olarak ders dışı sosyal etkinlikler adı verilmektedir. Bunlar; sportif etkinlikler, sanat etkinlikleri, kültürel etkinlikler, toplantılar veya törenler, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinden yararlanma ve öğrenci kulüpleridir.
DERS DIŞI ETKİNLİKLER. Derslerin dışında düzenlenen sınıflar arası yarışmaları, okul takımlarının haftalık çalışmaları, izcilik faaliyetlerini, beden eğitimi faaliyet alanı içerisine her türlü hazırlık ve halk oyunları çalışmalarını kapsayan etkinliklerdir.
Sözlü sınav notunun, sınav notunun altında olup olmayacağına dair herhangi bir yönetmelik bulunmamaktadır. Sözlü sınav notu, genel olarak yazılı sınava göre yüksek olarak verilmesi dolayısıyla böyle bir kanı oluşmuş ancak mevzuatta bunun yasal olarak bir dayanağı yer almamıştır.
Ayrıca Bakanlık haftalık ders saat 2 ve daha az olan derslerde 2 performans, ders saati 2 üzeri olan derslerde ise 3 performans notu verileceğini belirti.
"Madde 21 – Bir dönemde öğrencilere her dersten en az bir sözlü sınav puanının verilmesi esastır.
Bir çalışma saati süresi 50 dakikadır.
4. sınıf dersleri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Görsel Sanatlar, Müzik, Oyun ve Fiziki Ekinlikler, Trafik Güvenliği ve İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi derslerinden oluşmaktadır.
Bu düzenlemelere göre; Din Bilgisi Öğretimi'ne İlkokul programlarında “Kur'an-ı Kerim ve Din Dersleri” adı ile 2, 3, 4 ve 5. sınıflarda ikişer saat; Lise programlarının birinci devresinin 1. ve 2. senelerinde (yani bu günkü 6. ve 7. sınıflar) “Din Bilgisi” adıyla birer saat yer verilmiştir.
İşte, merak edilen detaylar. İlkokul 2. sınıf dersleri neler ve kaç saat? İlkokul 1. Sınıf dersleri toplam 26 saat zorunlu dersi içermektedir.
1. sınıf hangi ders var? sorusu da bu sen ilkokula yeni başlayacak olan öğrencilerin velileri tarafından araştırılan konuların başında geliyor. 1. sınıfta Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi, Müzik, Görsel Sanatlar dersleri var.
İlkokullarda her bir dersin süresi 40 dakikadır. Dersler sabah saat 8:00'da başlar 12:40'ta sona erer. Bir günde altı ders ve 20'şer dakikalık iki teneffüs uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri