2. Okuldan eve geldiğimizde kendimize dinlenmek için mutlaka en az yarım saat ayırmalı hemen derse başlamamalıyız. 3. En fazla 45 – 50 dk ders çalışılmalı sonrasında 10 – 15 dk mola verilmelidir.
Çocuğun ders çalışma yeri ve zamanı
Çocuğun belirli bir çalışma yeri olduğu gibi belirli bir çalışma saati de olması gerektiğini aktaran Prof. Dr. Aydın, “Bu konuda her çocuğa uygun gelebilecek ideal bir zaman yoktur. Ama kesinlikle olmayacak bir zaman vardır, o da çocuk okuldan gelir gelmez derse oturtmaktır.
Saatlerce ders çalışarak mı daha başarılı olunur yoksa verimli çalışma ile mi? Psikologlar tarafından yapılan araştırmalara göre verimli ders çalışmanın daha etkili olduğu görülmüştür. 5-6 saat aralıksız ders çalışmakla, 2 saat verimli ders çalışmak aynı etkiye sahip olabilir.
Günlük ortalama çalışma süresi olarak 4-5 saat verilebilir. Bu ihtiyaca göre azalır ya da artabilir. Ara vermeden yapılan uzun süreli çalışma da, sık aralarla, uzun dinlenmeli olarak yapılan kısa çalışma da verimsiz olur. En uygunu, 40-50 dakikalık çalışma sonunda 5-10 dakika bir ara vererek derse devam etmektir.
İlgili 17 soru bulundu
19.00-22.00 Arası Üçüncü Periyot Verimli Ders Çalışma Saatleri. Saat 19.00'da başlayan bu periyot yaklaşık 3 saat kadar sürer. Bu zaman diliminde gün içinde öğrendiklerinizi tekrar edebilirsiniz. Bu sayede öğrendiklerinizin pek çoğu kalıcı belleğe atılabilir.
Çocuklar 6-13 yaşına geldiklerinde 9-11 saat uyurlar. Gençlikte ise 8-10 saat uyku yeterli oluyor.
Ders molası ne kadar olmalı? Ders molalarının verilmesi, molalar kısa, 10 - 15 dakika olduğu sürece işe yarar (10 dakika idealdir). 45 - 50 dakikalık sürelerle çalışmayı ve sonra 10 - 15dakika mola vermeyi deneyin. Molanızı fazla aşmanızı önlemek için zamanlayıcılar, yararlı bir araç olabilir.
Sabah 6-6:30 gibi uyanıp 7 gibi ders çalışmaya başlıyor. Hatta sabah 5 gibi uyanıp 6 gibi ders çalışan öğrencilerimiz de var. Eğer bu durumdaysanız yani en geç 7:30 gibi ders çalışmaya başlıyorsanız sizler için bir önerimiz daha var: Sabah vakitlerini iki çalışma aralığına bölebilirsiniz.
Ara derslere girmemek ve yok yazılmak disiplin suçudur. Günlük ders saati 8 olduğuna göre gün içinde toplam 5 saat derse girmeyen öğrenci YARIM gün; daha fazla saat devamsızlık yapan öğrenci TAM gün devamsız sayılır.
İşte, o detaylar. MEB'in yönetmeliğine göre okula gelmeyen, bir derse girdiği hâlde bir veya daha fazla derse özürsüz olarak girmeyen öğrencinin durumunu ders öğretmeni okul yönetimine, okul yönetimi ise velisine ivedilikle bildirir. Okula gelmeyen öğrencinin devamsızlığı tam gün, diğerleri yarım gün sayılır.
Okuldan atılma sebepleri nelerdir? Bireylere, arkadaşlarına ve okul çalışanlarına söz ve davranışlar ile sarkıntılık yapmak, iftira etmek, başka insanları bu davranışlara kışkırtmak ya da zorlamak, gerçekleştirilen bu eylemleri sosyal medya aracılığı ile paylaşmak, okuldan atılma gerekçesi sayılmaktadır.
Madde 1 – İlköğretim, kadın erkek bütün Türklerin milli gayelere uygun olarak bedeni, zihni ve ahlaki gelişmelerine ve yetişmelerine hizmet eden temel eğitim ve öğretimdir. erkek çocuklar için mecburi, Devlet okullarında parasızdır. Madde 3 – (Değişik:27/6/2019-7180/2 md.)
KAHVALTI İÇİN ÖRNEK MENÜLER
"Menü 1:Süt, peynir, haşlanmış yumurta, tam buğday ekmeği, menü 2:Taze sıkılmış meyve suyu/ ıhlamur, kaşarlı tost, pekmez, zeytin, menü 3:Peynirli omlet, zeytin, bal, tam buğday ekmeği, ıhlamur, mevsim sebze ve yeşillikleri eklenebilir.
Güneş doğmadan önce 6-6.30 saatlerinde kalkarak okul saatine kadar yapılacak çalışma aktivitesi daha fazla öğrenme gerçekleşeceği için daha fazla yarar sağlayacaktır. Özellikle matematik ve Türkçe paragraf soruları çözmek öğrenci için çok daha verimli olacaktır.
Beyninizin en aktif olduğu saatler sabah 09.00 ile 11.30 arasıdır. Yüksek kortizol hormonu nedeniyle sabahki dikkat seviyeniz ve stresle baş etme beceriniz daha yüksektir. Önemli toplantılarınızı, sınavlarınızı ve buluşmalarınızı sabah saatlerine ayarlayın.
Saat 16.00- 18.00 arası zihni canlılığın geri döndüğü saatlerdir. Bilgilerin kısa süreli hafızadan uzun süreli hafızaya almak istediğiniz konuları çalışmak için ideal zaman aralığıdır.
Kanunda yazıldığı şekliyle belirlenen mola süreleri şu şekildedir: 4 saat ya da daha kısa süreli işler için 15 dakika. 4 saatten 7,5 saate kadar olan işler için 30 dakika. 7,5 saatten daha fazla olan işler için 60 dakika.
Gereken ise sadece bir saat ya da basit bir zaman planlayıcıdır. Pomodoro tekniği ile 25 dakikalık aktif ve etkin çalışma sonrasında 5 dakikalık dinlenme süresi bulunur. Bir pomodoro süresi bu 30 dakikalık süreyi kapsar.
08.00-11.00: Ders için en uygun zaman dilimi kortizon gibi uyanıklık veren ve kişinin dinamik olmasını sağlayan hormonlar en çok bu zaman diliminde salgılanıyor. Bu saat aralıkları; planlama, düzenleme ve ileriye dönük yapıcı fikirler üretmek için en verimli zamanlar.
Uzmanlar 14-17 yaş arası ergenler için her gece 8-10 saat uyumanın yeterli olduğunu, 18-64 yaş arası yetişkinlerde ise bu sürenin7-9 saate düştüğünü söyledi. Araştırmacılar, 64 yaşın üzerindeki kişilerin ise hergün sadece 7-8 saat uyuyarak sağlıklı bir yaşam sürebileceğini belirtti.
Resûl-i Ekrem Efendimiz'in uyku vakti, genellikle yatsı namazından sonra ve sabah namazından önceki zamandır. Efendimiz, imkân varsa öğle namazından sonra bir saat kadar uyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri