Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
Öğrencilerin derslerini aksatan en önemli etkenin cep telefonu ve diğer dijital cihazların olduğunun altını çizen Tekin, ders dışında öğrencilerin ödev ya da benzeri bilgilendirme amaçlı kullanılan sosyal medya uygulamalarına da kısıtlama getirileceğini söyledi. Dolayısıyla liselerde telefon yasaklandı.
OKULA TELEFON GETİRMEK YASAKLANACAK MI? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda yeni uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bundan sonra öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek.
Ancak, farklı koşullar nedeniyle öğrenciler telefonlarını okula getirirler. Okul yönetim kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı okula cep telefonu getirilmesini yasaklıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır.
Yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler artık cep telefonlarıyla derse giremezken, öğretmenler de kötü örnek olmamak adına sınıfa telefonlarını sokmayacak.
İlgili 19 soru bulundu
Eğer okul yönetimi böyle bir cep telefonu yasağını okul yönetmeliğine koymuşsa, öğretmen telefona el koyabilir. Öğrencilerin dikkatlerini derse vermeleri için okul yönetmeliği bu tür bir yasağı koyabilir... Yani telefona el koyma süresinin amaca uygun olması gerekir, bu tedbirin uygulanmasında aşırıya kaçılmamalı.
Cep telefonları ayrıca okulda zorbalıkla ilgili sorunların artmasına neden olabilir. Sanal zorbalık, diğer zorbalık biçimlerinden daha zor olabilir ve bu da öğretmenlerin olayları tespit etmelerini ve durdurmalarını zorlaştırır. Cep telefonları sınıfta yardımcı bir öğrenme aracı olabilir.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliğe gitti. Yeni yönetmelik, resmi gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek.
Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.
Bu nedenle bu konuda da tedbir aldık," şeklinde konuştu. Bu açıklamalar ışığında, liselerde telefon yasağı kesin bir karar değil, ama tavsiye edilen bir uygulama olarak kabul edilebilir. Ayrıca, sosyal medya uygulamalarının eğitim amaçlı kullanımı kısıtlanmış durumda.
el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer. lakin okul ve milli eğitim bakanlığının bununla ilgili bir yönetmeliği vssi olabilir. okulda veya derste kullanım yasağı tarzında onada bakmak lazım. el koyamaz ve içini karıştıramaz. bu özel hayatın gizliliğini ihlal suçuna girer.
Okullarda dijital saat yasak mı? Okul saatleri içinde öğrencilerin, kişisel cep telefonu, tablet, ses kayıt cıhazı, akıllı saat vb. kayıt özelliği olan her türlü aletin kullanımı yasaktır.
Okul idaresi telefonun sınıfa getirilmemesi konusunda, yönetmelik esas alınarak öğretmenler kurulu kararı verebilir. Bu durumda telefonlar okul emanetinde toplanır ve sınıflara girmez. Okul idaresi öğretmenler kurulu kararı ile öğrencilerin telefonlarını sınıfa sokmalarına da izin verebilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin cep telefonlarının ders başlamadan önce öğrenciler tarafından öğretmenlere teslime dileceğini belirtti. Buna göre öğrenciler okula cep telefonu götürebilecekler ancak ders başlamadan öğretmene bu telefonu teslim edecekler.
Yapılması gereken okullarda cep telefonu kullanımın tamamen yasaklanması değil öğrencilerin cep telefonlarını doğru/ yerinde / zamanında ve sadece gerekli durumlarda kullanmaları ile ilgili bilincin oluşturulması ve bununla ilgili önlemlerin alınmasıdır.
Türkiye'de ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğine göre okullara cep telefonu getirmek suç değil ancak derste kullanmak yasak. Kurallara uymayan öğrenciler disiplin suçu işlemiş sayılıyor. Telefonunu açık tutarak dersin akışını bozan öğrenci kınama cezası alıyor.
Hak: Akademik, sosyal, ders dışı etkinliklere (kulüpler v.b.) ve organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Her öğrencinin kurallar çerçevesinde, kendi temsilcisini seçme ve seçilme, temsilcisi aracılığı ile yönetime katılma hakkı vardır.
Okul dışında herhangi bir eşyanıza el koyamazlar, yasal değil.
Hayır, üst ve çanta aramasına da yazılı izin belgesi getirmek zorunda.
Milli Eğitim Bakanlığımız bilişim araçları olarak ifade edilen her türlü iletişim araçlarına yasak getirmiştir. Bunları kullanan öğrencilere kınama ve kısa süreli okuldan uzaklaştırma cezası verileceği gibi veliye de para cezasına hükmektedir.
Fen liseleri, öğrencilerin fen ve matematik alanlarında ileri seviyede eğitim almalarına ve bu alanlarda kariyer yapmalarına olanak tanır. Ayrıca, fen liselerinde öğrencilerin problem çözme becerileri, yaratıcı düşünme yetenekleri ve bilimsel araştırma yapma becerileri gelişir.
Lisede cep teoefonuna karşı tutum okuldan okula değişiyor. Ancak sınıfta cep telefonu kullanımı tüm okullarda kesinlikle yasaktır. Bazı okullarda bazı okullarda cep telefonu ile okula girmek bile yasakken bazı okullar ise sınıfta ve derslerde kullanılmaması kaydıyla cep telefonuna izin veriliyor.
19.01.2007 tarihli resmi gazetede yayınlanan "millî eğitim bakanlığı ortaöğretim kurumları ödül ve disiplin yönetmeliği" yle artık öğrencilerin okulda cep telefonu kullanmasına disiplin cezası verilebilecek.
öğretmen öğrencinin telefonunu karıştırabilir mi. öğretmen bunu yaptığında. haberleşmenin gizliliğini ihlal edip. büyük bir suç işlemiş olur. bu suçun cezası bir yıldan 3 yıla kadar hapisti.
Kesinlikle hayır. Telefon, 134. Madde kapsamında bilgisayar gibi görülerek, el koymaya konu olamaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri