Bir hard disk alırken okuma ve yazma hızlarındaki değer ne kadar yüksekse, hard diskte bilgi akışı da o kadar hızlı olacaktır. Bununla birlikte hard diskin kapasitesinin ve hızının arttıkça fiyatlarının da arttığını ifade etmek gerekir.
Yüksek okuma yazma hızlarına sahip olan SSD, gecikme sürelerini de ortadan kaldırmaktadır. Mevcut özellikler ve avantajlar, sadece yüksek önyükleme, okuma ve yazma ile sınırlı değildir. Oyunlarda daha hızlı bir okuma-yazma ile birlikte veriler daha hızlı yüklenmektedir.
Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Bir programa tıkladığımız zaman verilere ne kadar hızlı ulaşılırsa o kadar hızlı ekrana gelir, ne kadar hızlı transfer edilirse o kadar çabuk hazır - kullanılabilir hale gelir. SSD ile HHD arasında 10 kat'a kadar okuma yazma hız fark olabilir, 10 kat çok iyi bir değer.
Klavyede ortalama yazma hızı dakikada 40 kelimeyken ideal yazma hızı ise dakikada 65 ile 70 kelime arasında.
İlgili 17 soru bulundu
Doğru okuma teknikleri hakkında araştırma yapan bir kişinin karşılacağı kavramlardan biri de okuma hızıdır. Okuma hızı dakikada okunabilen kelime sayısını ifade eder. Bu sayı kişisel olarak değişkenlik gösterir. Eğitim seviyesi de ortalama okuma hızını önemli ölçüde etkileyen bir unsurdur.
Daha sonra okunan sayfadaki kelime adedi sayılır. Son olarak okuma hızı şu formülle hesaplanır. Okuma Hızı (OH) = Okunan Kelime Sayısı / Okuma Süresi (Dk.) Bu formülde dikkat edilmesi gereken şey okuma süresinin dakikaya çevrilmesidir.
Normal SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları sırasıyla 543 MB ve 516 MB'dir. M2 SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları ise 1750 MB ve 1650 MB civarındadır Flash drive (USB); küçük ve taşınabilir olan hepinizin "Flaş bellek" olarak bildiği cihazdır.
FPS'ye etkisi yok.
Depolama birimleri FPS'e etki etmez.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
SSD: SSD'ler, verilere hızlı erişim sağlar. Dosyaları anında açma, bilgisayarı hızlı bir şekilde başlatma ve uygulamalar arası geçişte avantaj sağlar. HDD: HDD'ler, daha yavaş dönme hızlarına sahip olduğu için daha yavaş okuma ve yazma hızlarına sahiptir. Bu, işlemci ve sistem performansını sınırlayabilir.
Disk üzerine yazılan verilerin aktarım hızı. Saniye bazında ne kadar kapasite yazılabildiğini belirtir.
fps direk ekran kartı alakalı ve sonra işlemcine bakar sonra ram hızı ve vs ssd fps faydası yok hız olarak var.
SSD, bilgisayara takılan ve hareket olasılığı olmayan bir yedek parçadır. SSD'lerin en önemli işlevi bilgisayar üzerindeki dosyaları uzun vadede saklama olanağının olmasıdır. Özellikle oyun bilgisayarlarında sıklıkla kullanılan SSD'ler online oyunların performansına önemli katkılar sağlar.
Hard diskten sonra ise geliştirilmiş bir sistem olarak SSD diskler hayatımıza girmiştir. SSD diskler performans açısından çok daha üstün konumda oldukları için HDD ve SSD arasındaki fark oldukça fazladır. Ayrıca bu farklardan birisi de HDD ve SSD hız farkıdır.
HDD'ler yazma hızı SATA I üzerinden en yüksek 150 mb/s seviyesine ulaşırken SATA III SSD'lerde 600 mb/s hızlarını görebiliyoruz. Biçim olarak RAM'lere benzeyen M2 SSD'lerde şu anda 7000 mb/s seviyesine kadar çıkılabiliyor.
Eğer oyun oynarken ram kapasiteniz yetersiz kalırsa bilgisayarınızda bulunan sabit disk sanal bellek oluşturacaktır. Yalnız bu sabit diskin oluşturduğu sanal bellek genellikle RAM bellekleri kadar performanslı çalışamadığı için anlık FPS DROP dediğimiz anlık fps düşmeleri yaşanacaktır.
(NVMe SSD'lerin okuma yazma hızları Gen 3 ya da Gen 4 olmalarına bağlı olarak 1000'den 7000MB/s'ye kadar çıkabilmektedir; SATA SSDler genellikle 500/500MB/s okuma/yazma hızlarına sahiptir.)
SSD'nin Ömrü Nedir? Bir SSD'nin ömrü birçok değişkene bağlıdır çünkü çoğu durumda her şey sürücünün nasıl kullanıldığına bağlıdır. Yakın tarihli bir çalışmada SSD'lerin ömrünün yaklaşık 10 yıl olduğu belirlendi ki bu fena bir süre değil.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
Dönme hızları dışında tüm özellikleri aynı olan disklerden 7200 RPM hızına sahip olan 245 MB/s aygıttan bilgisayar okuma yapabilirken 5400 RPM hızındaki disk 213 MB/s okuma yapabilir.
Okuma yarışması çocuklar arasında yapılıyorsa yaşıtlarıyla birlikte oynanması daha uygun olur. Oyun dışında çocuğun okuduğu metin ya da kitap seçimide okumanın hızlanmasında oldukça etkilidir. Çocuklar anlayabildikleri yazıları daha hızlı okuduğundan dolayı kitaplar yaşına uygun seviyede olmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri