OLADİN etkin madde olarak
Berrak, renksiz bir çözeltidir. OLADİN etkin madde olarak olopatadin içerir. OLADİN mevsimsel alerjik konjonktivitin oküler belirtilerinin ve bulgularının tedavisinde kullanılır.
Göz damlası, göz tembelliği, göz kuruluğu ya da glokom gibi çeşitli göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan tuzlu çözeltidir. Alerjik reaksiyonlar gibi basit sorunlara etkili çözüm yöntemlerinden biri olduğu gibi ciddi enfeksiyon rahatsızlıklarının tedavisinde de kullanılmaktadır.
Tedaviniz devametmesi gerekiyorsa yeni ilaç alınız. Genelde şişelerin açıldıktan sonra kullanılması önerilen süre 4 haftadır. Bu süreyi takip etmek için ilacı kullanmaya başladığınız tarihi kutu üzerine yazınız. Eğer ilacın kontamine olduğunu düşünüyorsanız, bu süreyi daha kısa tutmanız gerekir.
Suni gözyaşı damlası, genellikle günde iki kere (sabah ve akşam) kullanılır; ancak kuruluğun şiddetine, gözde enfeksiyon olup olmamasına bağlı olarak, kullanım sıklığı değişir.
İlgili 36 soru bulundu
Damlalık ucunun kirpiklere ve kaşınıza temas etmemesine dikkat edin. Temas olursa bakteriler ve diğer mikroorganizmalar damlalığı kontamine edebilirler. Alt göz kapağının iç kısmına bir damla damlayacak şekilde damlalığı hafifçe sıkınız. Ellerinizi yüzünüzden yavaşça çekiniz, gözlerinizi hafifçe kapatınız.
Siklosporin damla, göz kuruluğunun altta yatan nedenlerinden göz yüzeyindeki iltihabı (inflamasyonu) tedavi ederek gözyaşını arttıran uzun süreli ve etkili bir tedavidir. Hastanın tedaviye cevabı yaklaşık 3 haftada ortaya çıkar. Bu ilacın etkili olabilmesi için en az 6 ay süreyle kullanılması gereklidir.
LOTEBRA gözünüzde meydana gelen, duyarlı bakterilerin neden olduğu yüzeysel enfeksiyonların veya enfeksiyon riskine yol açan iltihabi durumların tedavisi için göze damlatılarak kullanılır.
Antihistaminikler göz damlası olarak alınabilir ve anti-inflamatuar göz damlaları da semptomların giderilmesinde yardımcı olabilir. Bunların yanı sıra, kortikosteroidli göz damlaları, antibiyotikler ya da merhemler, blefarit ve üveit gibi diğer göz enfeksiyonlarının tedavisinde de sıkça kullanılır.
Yaygın bakteriyel göz enfeksiyonlarının tedavisi mümkündür ve bu amaçla reçeteli antibiyotikli göz damlaları veya merhemler kullanılır ve kompres uygulaması yapılır. Çoğu yaygın viral göz enfeksiyonu kendiliğinden geçer. Ağır viral göz enfeksiyonlarında ise antiviral göz damlası verilebilir.
Türkiye Sağlık Bakanlığı 2012 yılında 'Alcaine Çözelti' adlı göz damlasını gözde geri dönüşü olmayan önemli hasarlara hatta kornea nakli gerektirecek hasarlara neden olduğu gerekçesi ile eczanelerde yasaklandı.
Yatmadan önce suni gözyaşı merhemi ya da yoğun göz damlası kullanabilirsiniz.
Gözbebeğinizi genişletmek amacıyla kullanılan damlalar ise retina muayenesi için gerekli olup, etkinliği 20-30 dakika sonra ortaya çıkmaktadır.
Pansuman gerekmez. Hasta günde 3 defa 4 hafta reçete edilen antiinflamatuvar ve antibiyotik göz damlası beyaz kapak damlalarını damlatır.
Sonuç: Bakteriyel konjonktivit tedavisinde netilmisin, kloramfenikol ve tobramisin, florokinolon grubu antibiyotiklere göre daha etkili bulundu.
Göz çapaklanması ve kızarıklığında en çok kullanılan yöntem çay pansumanıdır. Demlenmiş çayı biraz soğutup daha sonra temiz bir pamuk ile uygulamak, göz üstüne bekletmek kızarıklığı ve kaşıntıyı kısa sürede geçirmektedir.
Konjonktiva adı verilen dış tabakanın enfeksiyonunu sonucunda gözler kızarır ve iltihaplanır. Bu durumun başlıca nedenleri arasında bakteri veya virüsler sayılabilir. Bunun yanı sıra alerji veya kimyasallara maruz kalma da konjonktivite yol açabilir.
Bakteriyel konjonktivit vakalarında enfeksiyonun geçmesi için geniş spektrumlu antibiyotik içeren damla ve pomatlar kullanılır. Damla ve pomatların ortalama 7-10 gün boyunca düzenli kullanılması halinde hastada iyileşme kaydedilir. Belirtiler genellikle birkaç gün içinde hafifler ve hastalığın bulaşıcılığı da azalır.
TERRAMYCIN® duyarlı mikroorganizmalara bağlı ve gözün ve göz kapağının iç kısmını kaplayan zar tabakasının (konjunktiva) ve/veya gözün saydam tabakasını (korneayı) tutan yüzeysel göz enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.
Miyop, hipermetrop veya astigmat gibi gözde kırılma hataları sonucu meydana gelen bir görüş bulanıklığı ise tedavisinde kalın kenarlı mercekli gözlük, kontakt lens veya lazer uygulamaları kullanılır. Göz kuruluğunun tedavisi yapay gözyaşı damlası ve yaşam tarzı değişikliği ile yapılır.
Bitkilerin doktoru İbrahim Saraçoğlu, göz kuruluğunu iyileştirmek için haşlanmış karnabaharın suyunu içmenizi tavsiye ediyor. Ayrıca dereotu ve turp tüketiminin de göz pınarlarının sağlığını desteklediğini ifade eder. Zeytinyağı: Göz kuruluğuna zeytinyağı ilaç gibi gelecektir.
Omega 3 ve 6, göz kuruluğunu önlüyor.
Suni gözyaşı damlaları, özellikle kuruluk nedeni ile meydana gelen kaşıntı için sık sık kullanılır. Steroid içeren damlaların kesinlikle doktor kontrolünde kullanılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri