LED televizyonlar ise, LCD ekranların arkasında bulunan LED ışıkları sayesinde daha parlak ve canlı renkler üretebilirler. OLED televizyonlar ise, her pikselin kendisini aydınlatması sayesinde daha yüksek bir kontrast oranı ve daha derin siyahlar sunarlar.
Karanlık bir odada, OLED TV en iyi performansı gösterirken, LED TV'ler ise daha aydınlık ortamlarda OLED TV'leri gölgede bırakır. Doğrudan karşılaştırıldığında, LED TV'lerin parlaklık konusunda kesin olarak üstün olduğunu söyleyelim.
OLED, organik ışık yayan diyot anlamına gelir. OLED teknolojisinin daha geleneksel bir LED/LCD monitörde bulacağınızdan temel farkı, her pikselin bağımsızca ışık yayabilmesidir. Bunun nedeni, tüm piksellerin elektrikli ışıldayan katmana veya ışık emisyonuna bağlı olmasıdır.
Panel ömrü daha kısadır. Yapılan araştırmaya göre OLED TV'lerin panel ömrü ortalama 15.000 saat iken standart bir LED TV 100.000 saattir.
OLED televizyonlar, daha yüksek kontrast oranları, daha derin siyahlar ve daha geniş görüş açıları sunar. QLED televizyonlar ise daha yüksek parlaklık, daha yüksek renk doğruluğu ve daha geniş bir renk gamı sunuyor. Eğer karanlık bir odada film veya TV şovu izleyen biriyseniz, OLED tercih edebilirsiniz.
İlgili 22 soru bulundu
OLED (Organik Işık Yayan Diyot) televizyonlar, en yüksek görüntü kalitesine sahip televizyonlardır. OLED teknolojisi, piksellerin kendi kendini aydınlatması sayesinde daha canlı renkler ve daha derin siyahlar sağlar.
QLED TV'ler, kuantum nokta tabakalarını kullanarak klasik LED TV'lere nazaran daha geniş bir renk gamı sunar. Bu, daha canlı ve gerçekçi renklerin görüntülenmesini sağlar. Renkler daha doğal ve canlı olduğu için izleme deneyimi daha etkileyici olur. İzleme keyfini arttırır.
LED TV'ler uzun ömürlü ve dayanıklıdır. LED TV'ler kontrast, net görüntü, gerçekçi 3D ve benzeri konularda daha iyidir. LED TV'lerde görüntü netliğini kaybetmemek adına LED televizyon alırken 100 Hz'nin üstündeki modeller tercih edilmelidir.
Bu 30.000 saat veya 150.000 saat ömür olarak değişmektedir. Kötü üretilmiş ucuz LED'lerde ve yanlış uygulamalarda bu ömür 1000- 5000 saat olarak söylenebilir. Unutulmamalıdır ki öngörülen 100,000 saatlik performans lambanın ömrü demek değildir.
18 ile 36 yıl arası kullanım ömrü olabilir.
Smart TV'lerde üreticiye özel işletim sistemleri kullanılır. Android TV ise Android işletim sistemi tabanlı bir üründür. Kısacası Android TV daha fazla güncelleme ve uygulama desteği alabilir. Uygulama destekleri Android TV için geniş bir yelpazeye sahipken smart TV için bu sınırlıdır.
Kodak şirketi tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir. OLED'ler çoğunlukla düz ekran için kullanılmaktadır. LCD teknolojisine alternatif olarak sunulmaktadır.
OLED paneller IPS LCD panellere nazaran daha pahalı olmalarına karşın, çok daha kaliteli bir yapıya sahip. Özellikle ekran parlaklığı anlamında, OLED ekranlar ile IPS LCD ekranlar arasında dağlar kadar fark bulunuyor.
Genel olarak, bir televizyonun elektrik tüketimi yaklaşık 50-150 watt arasında değişebilir. Bu da ayda ortalama 40-60 kilowatt saat enerji tüketimi demektir.
Tasarruf sağlamak adına en çok enerji tüketen cihazların, ne kadar enerji harcadığının hesaplanması gerekir. Televizyon Ne Kadar Elektrik Harcar? 55 ekran boyutlarında LED televizyon saatte 25 Watt, bir günde ise 300 Watt elektrik harcar.
Kullanıcı kaynaklı herhangi bir hasar olmaması durumunda teknik arızalar 2 yıl Samsung garantisi kapsamındadır. 40" ve üzeri televizyonlarda; Yetkili servis tarafından kurulum yapılması zorunlu olup ücretsizdir.
Koltuk mesafenize göre TV ekran boyutu belirlemek için; televizyonu koyacağınız alandan koltuğunuza kadar olan mesafeyi ölçün, çıkan rakamı 2'ye bölün. Örneğin TV ünitenizden koltuğunuza kadar olan mesafe 200 cm olsun. Bu mesafeyi 2'ye böldüğünüzde 100 cm yapar. 100 cm ise yaklaşık 40 inç demektir.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
65 inç TV (165 Ekran Televizyon) Modelleri ile Film Keyfi
Bu hususta önemli olan noktaların başında ekran büyüklüğünün yanı sıra çözünürlük de gelir.
S-IPS panel, IPS panelin iyileştirilmiş versionudur, LGE'nin kullandığı. LG ; dünya klasındaki teknolojide olan S-IPS panellerin dünya üzerinde çoğunu üretmektedir. Genel olarak, S-IPS ,VA panelin benzeri olarak söylenir, ancak çoğu uzman, S-IPS panel geniş izleme açısı ve daha hızlı tepki hızına sahip olduğunu söyler.
Televizyon teknolojisinin panel bakımından geldiği son nokta QLED olarak adlandırılıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri