Safran lokumu sadece Safranbolu'dan alınır. Ve doğru adres elbette İmren Lokumları. Çıkın yukarı, kahvenizi yudumlarken lokumun ve Safranbolu hakkında slayt gösterisi izleyin. İsterseniz yöreye özgü Bağlar Gazozuda iyi gidecektir.
Göz zevkinin tarihi evlerle, ağız tadının lokumla ifade edildiği Safranbolu'da esrarlı bir bitki olan "SAFRAN" altın sarısı rengi ve sihirli kokusuyla dikkat çekmektedir.
Safranbolu'ya gelipte dünyaca ünlü Safranbolu Lokumunu tatmamak olmaz. Safranbolu Lokumu daha az tatlı ve hafif olması nedeniyle diğer lokumlardan farklıdır. Lokumumuzu ayrıcalıklı kılan ise mineral bakımdan zengin olan suyumuzun sertlik derecesi ve kullanılan doğal şekerdir.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir. Lokumlar her dem taze ve lezzetlidir. Safranlı, fındıklı, çifte kavrulmuş antep fıstıklı, güllü, sade sakızlı, hindistan cevizli gibi çeşitleri vardır.
İlgili 35 soru bulundu
dünyanın en iyi lokumu burda: Oztaylan Yayla Sekerleme, Afyonkarahisar, Türkiye - Tripadvisor.
Arapçada "rahat-ul hulküm" (boğaz rahatlatan) olarak geçmekte olan ve bu tamlamadan türetilen lokum, kimi kaynaklara göre 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır.
İşte lokum çeşitlerinden bazıları: kuş lokumu, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, hindistan cevizli lokum, kaymaklı lokum, meyveli mini lokum, limonlu lokum, naneli lokum, narlı lokum, antep fıstık krokanlı lokum, narlı antep fıstıklı lokum, safranlı narlı antep fıstıklı lokum, ...
1 kg paket yaklaşık 30 adet lokum içerir.
Paşa Lokumu Tatlısı Tarifi (Saray, Sadrazam Lokumu, Vezir, Paşa Sarması) (Kırklareli, Trakya)
Cevizli Lokum - Bursa
Bursa geleneksel mutfak kültürü içinde bayram, düğün ve özel günlerde cevizli lokum yapılır. Düğün hazırlıkları sırasında, lokum yapılarak konuklara ikram edilir, kına gecesi bütün konuklara lokum ikram edilir, bayramlarda arife günü bütün evlerde cevizli lokum yapılmaktadır.
Sığır jelatini, helal jelatin adıyla bilinen bir tür katkı maddesidir. Lokum, çikolata, içecek ve tatlı gibi gıda ürünlerinde kullanılmaktadır. Türkiye'de kullanılan sığır jelatini ithal olarak temin edilir ve helal hayvanlardan elde edilir.
pişirme süresi kazanın cinsine göre 1–2 saat arasında değişebilmektedir. elde edilen sıcak ve akıcı durumdaki lokum, içine nişasta serpilmiş alçak kenarlı tahta tabla yada çelik tepsilere dökülüp üstüne nişasta serpilir ve küçük parçalar halinde kesilir.
Safranbolu mutfağına özgü peruhi, yaprak sarması, yöresel iskender, ve bükme pidesi en çok sipariş edilen yemekler arasında. Tatlı olarak safranlı zerde de elbette bu mekanda aslına uygun tarifle hazırlanıyor.
Safranbolu'ya gelipte dünyaca ünlü Safranbolu Lokumunu tatmamak olmaz. Safranbolu Lokumu daha az tatlı ve hafif olması nedeniyle diğer lokumlardan farklıdır. Lokumumuzu ayrıcalıklı kılan ise mineral bakımdan zengin olan suyumuzun sertlik derecesi ve kullanılan doğal şekerdir.
Toptan Sade Lokum Dökme 5 kg: 175,00 TL. Toptan Güllü Lokum Dökme 5 kg: 175,00 TL. Toptan Nar Aromalı Antep Fıstıklı Fitil Lokum 3 kg: 449,00 TL.
Besin Değeri Yüksektir. Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
Bakkalların Vazgeçilmezi: “Kıstırma Lokumu”
Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.
Lokumun yumuşak bir tatlı olmasının sebebi, I.Abdülhamit'in isteğidir. Hacı Bekir Efendi'nin I.Abdülhamit'in isteği üzerine pekmez yerine “kelle şekeri” olarak da bilinen rafine şekeri kullanarak hazırladığı yumuşak lokum, günümüzdeki Türk lokumunun ilk örneğidir.
Kuzunun sırt kısmından çıkan filetonun dilimlenmiş halidir.
[l ince] i. (Ar. rāḥatu'l-ḥulḳūm “boğaza hoş gelen şey”in Türkçe'ye geçmiş şekli rāhat-i lokum'dan) Lokum: Fakat ağzımda latilokum vardı, konuşamadım (Burhan Felek).
Osmanlıca “rahat ul-hulküm” yani (boğaz rahatlatan) kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı. Avrupa'da ise bir İngiliz gezgin aracılığıyla "Turkish Delight" adıyla 18. yüzyılda tanınmaya başlandı.
turkish delight i. turkish paste i. choice bit of calico [us] i.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri