Olgusal mesajlı reklam: Daha çok endüstriyel ürünlerde kullanılan, belli tanıklık ve belgelere dayanan daha çok mantığa seslenen rasyonel temelli reklamlardır. Bu tür reklamlara da bilgi işlemci tüketici modeli yaklaşımlı reklam da denir.
3. Hatırlatıcı Reklam: Mal veya hizmet bilinmekle beraber, satışlarda azalmaların başladığı zaman yapılan reklam.
Duygusal pazarlama veya duygusal reklamcılık, müşterilerin belirli bir şekilde hissetmelerini sağlayan, belirli bir marka veya ürünü hatırlamalarına yardımcı olan ve onları harekete geçmeye motive eden psikolojik tetikleyicilere dayanır.
İlgili 20 soru bulundu
Basılı Reklam: En eski ve en köklü reklamcılık türüdür. Gazete, dergi, broşür, kitap gibi somut nesnelerin içinde yer alır.
Hareketli reklam: müzik, söz eşliğinde çeşitli görüntülerle düzenlenen reklamlardır.
insanın 4+ temel duygusu: neşe/keyif,öfke/korku, tiksinme, üzüntü/hüzün… duyguları arttırabilirsiniz, ama genel olrk temel renkler gibi temel duyguların da bu olduğu söylenir.
Glokal reklam, günümüzde global markaların belli ülkeler için hazırladık- ları ve sadece o ülkeye özgü motiflerin, özelliklerin kullanıldığı ve bu sayede reklamı yapılan ürünün söz konusu pazarlarda konumlandırılmaya çalışıldığı reklamlardır.
İkna Edici Ürün Reklamcılığı: Piyasada mevcut olan ürünün pazar payını artırmak için kullanılan reklam türüdür. Tüketiciyi ürünün rakiplerinden daha iyi olduğuna ikna etmek amacıyla yapılır.
Marka bilinirliği reklamlarında amaç, markanıza ilgi duyabilecek, potansiyeli yüksek olan kişilere çok fazla sayıda reklam göstermektir. Marka bilinirliği reklamlarında sistem, hedef kitleniz arasından sizin hizmet verdiğiniz alana, ürünlerinize ilgi duyma ihtimali yüksek olan kişilere reklamlarınızı eriştirir.
Bu bilgiler ışığında SAYP reklamları şu şekilde tanımlanabilir: Satılan her ürünün karşılığında, sosyal bir sorunun çözümüne (ya da bir STK'ya) bağışta bulunulacağını vadeden reklamlardır. SAYP reklamlarında, ikna edici, anlaşılır basit bir cümle ile mesaj verilmelidir.
Native ya da Türkçesiyle Doğal Reklam, markaların eğitici ve eğlendirici içeriklerle müşteri- siyle etkileşime geçmesini sağlayan reklam modelidir. Temel özelliği, kullanıcının herhangi bir içeriği tüketirken, markayla reklam görüntüsünden uzak, doğal bir şekilde karşılaşmasını ve etkileşime geçmesini sağlamasıdır.
Bir kimsenin ürünü kullanıp memnun kaldığını öne sürmesi, ürünün yararlarını ve üstünlüklerini anlatıp kullanımını önermesini içeren reklamlar olarak tanımlanır (Aktuğlu, 2006: 14).
Uluslararası Reklam Uygulama Esasları'ndaki etik ilkeler; reklamda ahlaka uy- gunluk, doğruluk, dürüstlük, toplumsal sorumluluk, çocukların ve gençlerin korun- ması, kişilik haklarına saygı, sağlık ve çevreye duyarlılık, tüketicinin korunması gibi önemli konuları kapsamaktadır.
Korku: Korku en güçlü duygular arasında yer alır. Evham, endişe, panik gibi duygular da korkudan kaynaklanır. Korku, acil bir tehdit ile karşılaşıldığında vücudun verdiği duygusal bir cevaptır.
Greenberg, doğuştan getirdiğimiz 7 tane temel duygumuz olduğunu belirtmektedir. Bu 7 temel duygunun amacı bizi hayatta tutmaktır. Bunlar: Korku, üzüntü, öfke, tiksinti, utanç, coşku ve şaşkınlıktır.
Evrensel duygular şunlar: Mutluluk, üzüntü, korku, iğrenme, öfke ve şaşkınlık.
Bir açıkhava reklam ürünü olan megalight, araç trafiğinin yoğun seyrettiği yol kenarı ve kavşaklarda, yüksek bir mevkide konumlandırılan, daha çok araçla seyahat eden kesime hitap eden, ışıklandırılmış ve çerçeve içine alınmış olarak sergilenen reklam panosu olarak tanımlanabilir.
Sticky Banner: Web sitelerinin sol veya sağ yanında, sayfa aşağıya veya yukarıya doğru kaydırılsa dahi yeri sabit kalan banner çeşididir. Floating Ad: Web sitesine girildiğinde belirli bir süre sonra (ortalama 7-10 saniye içerisinde) kendi kendine kapanan banner çeşididir.
Dinamik Arama Ağı Reklamları başlıkları, kullanıcının yaptığı aramaya ve açılış sayfanızla veya alanınızla en alakalı metne göre alakalı aramaları hedefleyen, dinamik olarak oluşturulmuş başlıklardır.
Şemsiye Reklâm
Şemsiye, bir kuruluşun ismiyle, piyasaya sürülen ürün ve hizmetleri ifade etmektedir. Kurumsal imaj iletişiminin şemsiye tipinde, şirket ismi süper bir marka ismi olur. Tüketici veya müşteriler, bu tür iletişimin başlıca hedef kitleleridirler.
Reklam stratejisi nedir? Reklam stratejisi ifadesi, bir markanın hedef kitlesine erişmek için uzun vadede uygulayacağı planı ifade eder. Pazarlama stratejisi, sunulan ürünler ve fiyatlandırmanın yanı sıra marka stratejisini ve ürünlerin tanıtımını da içerir.
Doğal reklam, yer aldığı editoryal içeriğe sahip platformun, sosyal ağların ya da sitenin amacı, içeriği ve formatına uygun; içinde bulunduğu içeriğe doğrudan ya da dolaylı bir şekilde katkıda bulunan; ödenmiş ya da sponsorlu reklam uygulamasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri