Balığı yeni suya koyarsanız, sıcaklığın ayarlanmasına yardımcı olmak ve balığınızı şok etmemek için plastik torbayı suda 15-20 dakika bekletin. Su kalitesini kontrol edin. Ölmek üzere olan balıkların çoğu sudaki iyileşmeler sonucu kolayca canlandırılabilir.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Bir hafta bu balığa yem vermeyin, eğer fazla yemlemeden kaynaklanıyorsa düzelecektir, sonra balıklara verdiğiniz yem sayısını azaltın. Karnının şiş olması bu ihtimali güçlendiriyor. Diğer bir ihtimal ise dropsy/bloat olmuş olabilir. Yukarıdan bakınca pullarında kabarma görünüyorsa kesin bloattır.
Dinlenmiş su varsa hemen suyun bir kısmını değiştirin ve havalandırmayı mümkün olduğunca fazla tutun. Başka bir sorun olmadığından emin misiniz? Havasız kalan balıklar suyun üzerine çıkarlar, tabi kendilerinden geçmedikçe. PH nitrit nitrat seviyeleri çok iyi durumda.
İlgili 41 soru bulundu
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Sarımsak suyunu enjektöre çekip, balığınızı ıslak elinizle tutup, ağzını açmasını bekleyeceksiniz. Sonra sarımsak suyunu ağzına koyacaksınız. Bir 15-20 saniye yutmasını bekleyin. Geçmiş olsun.
Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir. Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir. Japon balıkları, sürekli akvaryum kumunu ağızlarına alıp kumun içinde yem ararlar. Daha sonra kumu ağızlarından geri bırakırlar.
Japon balıklarının diyeti bitkisel ağırlıklı olmalıdır. Gereken şartlar sağlandığında japon balıkları 25 yaşına kadar yaşayabilir. Üreme olgunluğuna minimum 1-1,5 yaşlarında ulaşırlar.
İster inanın ister inanmayın, Japon balıkları uygun bir şekilde bakıldıkları taktirde 10 ila 25 yıl kadar yaşayabilirler.
Öncelikle fanusta balık beslemeniz tavsiyem değildir.2. olarakta Japon balıkları özellikle tek başına yalnızlık çeker ve bir zaman sonra ölür.
Hava akımı düzenli olmalı. Balığın kendini güvende hissedebileceği saklanma yerleri olmalı. • Aydınlatma düzenli aralıklarla yapılmalı. Vitamin kompleksleri mutlaka verilmeli. Karantina akvaryumunun suyu her gün ya da gün aşırı değişmeli.
1 hafta çok çok rahat aç yaşayabilir.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Suyun oksijeni bittiği için çıkıyorlar hava motoru yardımıyla bu sorunu gidere bilirsiniz.
Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için . Bitkiler için bir-çok mikro element içerir, eger yumuşak su balığınız yok ise çoğu tür balık sert su sever. Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için .
en olmadı iki günde bir ince hava hortumuyla dip temizliği yapacağım. böylece dip temizliği yaparken çok az su değişmiş olur. ama o da çok zahmetli bir iş :( En azından 3-4gün beklemelisiniz,uzun vadede her gün su değişimi mutlaka zarar verecektir.
Çok nazik olmadıklarından japon balıklarını musluk suyunda besleyebilirsiniz. Ancak suyu kullanmadan önce en azından iki gün dinlendirin. Bu sayede içindeki klor gazı uçmuş ve pH değeri stabil hale gelmiş olur. Klordan tamamen kurtulmadan akvaryumunuzda kullanmayın.
Japon balıkları hakkında çok fazla bilgim olmasada , ters yüzüşün kabızlık olabilceği konusunda bende bilgi edinmiştim. Bu durumda ıspanağı güzelce yıkadıktan sonra bi süre haşlayıp balığınıza vermeniz kabızlık durumuna yardımcı olacaktır.
Yıllarca çok farklı varyetelerini besledim Japonların. Neredeyse tamamına yakını zaman-zaman yüzmekteydi o şekilde. Yapıları biraz hantalca olduğu için genelde geriye dönmek için bile geri geri yüzüp manevra yaparlar.
İç filtreye geçsenizde iç filtredeki bakteriler mefta olduğu için bi fark yaratmaz dış filtrede kalın balığı gözlemleyin hocam. Şuan normale döndü gibi sakin bir şekilde yüzüyor.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
1- Japon balığı
Bakımı en kolay balıklardan biridir aynı zamanda dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Çok fazla ek bakım istemez ancak iştahlı canlılardır bu nedenle yem konusu onlar için önemlidir. Sıcaklıkla alakalı çok fazla bir sorun yaşamazlar bu nedenle akvaryum balıkları içinde dayanıklı olanlardandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri