Omuz ağrıları için hastanelerin Fizik Tedavi bölümlerinde yer alan doktorlar ilgilenmektedir. Fizik tedavi bölümünde yer alan doktorların, tedavi süreçleri ile ilgili muayene ve belirli rahatsızlığın belirlenmesi sürecinde, hastalara yardımcı olmaktadır.
Omuz ve sırt bölümlerinden meydana gelen ağrılar konusunda Fizik Tedavi bölümüne genelde gidilir. Ayrıca ortopedi bölümü üzerinden de yine doktor kontrolünde gerekli çözüm yöntemleri ele alınır.
Hem omuz ağrısının hem de kol uyuşmasının nedeni aynı olabileceği gibi birbirinden bağımsız birçok farklı nedeni vardır. Fakat bu rahatsızlık üst omurgadaki bir problem olduğu için ortopedi ve nöroloji bölümlerine başvurulmalıdır. Fizik tedavi merkezlerine de başvurarak sorun çözülebilir.
Bu durumda boyun bölgesindeki hareketlerde kısıtlamalar meydana gelebilmektedir. Hareketleri gerçekleştirirken bu kişilerde acı hissi oluşabilmektedir. Boyun hareketlerinin kısıtlanması ve ağrıların şiddetlenmesi durumunda mutlaka bir doktora gitmek gerekmektedir. Boyun ağrıları için ortopedi bölümüne gidilmelidir.
Kürek Kemiği ağrısı için Ortopedi ve Travmatoloji doktoruna gidilmelidir. Ağrının tanısı ve teşhisinden sonra, Fizik Tedavi doktoruna yönlendirilebilir.
İlgili 25 soru bulundu
Omuz sorunlarında omuzda oluşan ağrı ile birlikte; kol, dirsek, boyun ve sırt gibi diğer bölgelerde de ağrı hissedilebilir.
Omuz ekleminin donuk omuz, impingement sendromu, bursit gibi hastalıklarında da kol ağrısı görülebilir. Bu ağrı genellikle üst kola kadar yayılır, omuz eklem hareketleri ağrılıdır ve ağrı hareketle ortaya çıkar.
Bu yırtılmaların hangi derecede olduğu tedavi açısından çok önemlidir. Hangi derecede olduğu ise muayene ve çekilen omuz MR'ları ile belirlenmektedir. Bu noktada omuzunda ağrı hisseden veya hareket kısıtlılığı yaşayan hastaların mutlaka bir ortopedi hekimine başvurması gerekmektedir.
Bu işlemler; buz tedavisi, ısı tedavisi, esneme – germe hareketleri, masaj ve biberiye yağı karışımından oluşmaktadır. Buz ve ısı tedavileri kasların rahatlamasını ve gevşemesini sağlamaktadır. Ayrıca kompres uygulamaları kas yaralanmalarında da oldukça iyi sonuçlar vermektedir.
Kireçlenme, sıkışma, yaralanma, enfeksiyon ve metabolik hastalıklar, boyun fıtığı ve fibromiyalji bu bölgede oluşan ağrıya neden olan yaygın sebepler arasında yer alır.
Eklemlerde kireçlenme, dolaşımda bozukluk, boyun fıtığı, yumuşak doku hasarı, omuz eklemi sorunları ve sinir sıkışması ve iltihap oluşumu sol omuz ağrısının yaygın nedenleridir. Bununla birlikte sol omuzda aniden hissedilen ağrı bazen kalp krizi belirtisi de olabilmektedir.
Omuz Ağrısına Hangi Bölüm Bakar? Omuz ve sırt ağrıları için Fizik Tedavi bölümünün yanı sıra Dahiliye bölümlerdi yardımcı olmaktadır.
Kol ağrısı için fizik tedavi, ortopedi ve nöroloji polikliniğine gitmek gerekir.
Eğer omuz ağrısı ve hareket kısıtlılığı ani bir travma sonrasında ortaya çıktıysa acil olarak hekime başvurulmalıdır.
Kas ağrısı darbe almaya ve yaralanmaya bağlı olarak gelişmiş ise, bu durumda ortopedi uzmanına başvurmak gereklidir.
Omuz çıkığında çok ciddi bir şekil bozukluğu ve şiddetli ağrı oluşur. Omuz eklemi yerine oturtulduğunda ise hastanın ağrısı hemen rahatlar. Ancak omzu yerinde tutan contaya benzer bir yapı, omuz ilk çıktığı anda zarar görüyor. Bir kısmı yırtılıyor ve yerinde durması zorlaşıyor.
Yanlış uyku pozisyonları omurgayı nasıl etkiliyor? Omuz, bel ve boyun bölgelerinde ağrı şikayeti olan bireyler için ise yüzüstü uyku pozisyonu önerilmemektedir. Bel fıtığı olanlar için en iyi uyku pozisyonunun, yan yatış pozisyonu olduğu saptanmıştır. Yan yatış pozisyonunda bacaklar arasına yastık yerleştirilmelidir.
Omuz sağlığınız için D vitamini alımını ihmal etmeyin
Omuzlarda meydana gelen bu yırtıkların önüne geçmek adına günde 15-20 dakika güneşlenmek gerekir. Omuz tendon yırtıkları boyun ağrıları ile karıştırılabilmektedir.
Omuz ağrıları için şu tedavi yöntemleri kullanılabilir
İlaç tedavisi: Ağrı kesiciler,NSAI (enflamasyon giderici romatizmal ilaçlar), kas gevşeticiler .
Özellikle gece omuz üzerine uzanılması ile açığa çıkan ağrı, günlük fiziksel aktiviteleri gerçekleştirirken ağrı ve hareket kısıtlılığı yaşanması, kolun omuzdan yukarı seviyede kaldırılması (perde çekerken, saç tararken, sırta uzanırken) sonucunda açığa çıkan ağrı; omuz tendon yırtıklarının başlıca belirtileri ...
Omuz kas yırtığı tanısında röntgen yeterli değildir. Fakat doktorunuz omzunuzda kemik çıkıntı, omuz eklem aralığında daralma veya aşağı eğimli akromion açısından röntgen tetkiki isteyebilir. Bu bulgular; omuz kas yırtığı ile ilişkili olabilir.
Kol ağrısı, hastalık belirtisi olarak görülebilir. Dirsek, omuz ve bilekte iltihaplanma, romatoid artrit, karpal tünel sendromu ve kalp hastalıkları kol ağrısı neden olabilmektedir.
Çoğunlukla kireçlenme ya da sıkışma kaynaklı gerçekleşen omuz ağrılarında tam anlamıyla doğru tanıyı koyabilmek için erken müdahalenin önemi büyük. Kimi omuz ağrıları rutin, gündelik nedenlerden kaynaklıdır ve genellikle ertesi gün yok olur.
Sağ Omuz Ağrısı ile Belirti Verebilen İç Organ Sorunları
Safra taşı, safra kesesi iltihabı, karaciğer hastalıkları, kadınlarda yumurtalık kistinin patlaması, zatürre (akciğer enfeksiyonu) sağ omuz ağrısı yapabilir. Omuz ağrısı ile beraber karın ya da göğüs ağrısı olması yansıyan ağrı ihtimalini akla getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri