Not: Ön yıkama bölmesinde sıvı deterjan kullanmayın.
Deterjanınız, makinenin ön üst kısmında yer alan deterjan çekmecesini açtığınızda II sembolü ile ifade edilen ana yıkama gözüne koyulmalıdır. I sembolü ile ifade edilen ön yıkama gözü sadece "Ön yıkama programı" seçildiğinde kullanılmalıdır.
Yani, eğer ön yıkama yapılacaksa deterjan, çekmecenin en sağındaki bölmeye konur. Çekmecenin en sağındaki bölme, çamaşırlar çok kirli olduğunda ön yıkama yapılması durumunda deterjan konulan bölmedir. Normal yıkama yapılması durumunda ise deterjan, çekmecenin en solunda bulunan bölmeye konulur.
Ön yıkamalı bir programda, ön yıkama için sıvı deterjan kullanmayın.
Ön yıkama yapmak oldukça basittir. İşlem için sıcak su, çamaşır yıkama ürünleri ve çamaşır makinesi gereklidir. İlk olarak çamaşır makinesinin içine sıcak su doldurun. Ardından deterjanı suya ekleyin ve çamaşırları makineye yerleştirin ve ön yıkama programını çalıştırın.
İlgili 30 soru bulundu
Ön yıkama gözüne yarım, ana yıkamaya bir çay bardağı kadar ekliyorum ve de yeterli geliyor.
Ön yıkama nedir? Eskiden kirli çamaşırları temizleyebilmek için bir gün önceden yapılan çamaşır suyunda bekletme ve ıslatma işlemlerinin günümüzde makineler tarafından yapılan gelişmiş çeşidine "Ön Yıkama" adı verilir.
Özellikle bebeği ve çocuğu olan kişiler için ideal bir yıkama yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Ön yıkamada kirli olan çamaşırlar kirlerinden arındırılır ve ardından normal suda yıkamaya başlar. Böylelikle çamaşırlarda yer alan koku, leke ve diğer tüm olumsuz unsurlar yok edilir.
Çoğu zaman da bulaşıklar makineye koymadan önce mutlaka bir durulanıyor. Yani bir çeşit elde ön yıkamaya tabii tutuluyor. Oysaki bunların hiçbirine gerek yok. Üstelik elde bulaşık yıkama birçok açıdan hem size hem de bütçenize zarar veriyor.
Size sıvı deterjan aparatı lazım. Sıvı deterjanın akıp gitmesi böylece engellenmiş olur. Bu aparatla makine su aldığında, suyla birlikte deterjan makineye akacaktır.
Ön yıkama genellikle zor lekelerin olduğu kıyafetleri temizlemek için kullanılan bir yıkama türüdür. Kıyafetlerin üzerine işlemiş zor lekelerle başa çıkmak için ön yıkama en zahmetsiz tercihtir. Özellikle beyazlarda tercih edilmektedir.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama sıcaklığı genellikle 40 derece oluyor; ipekli ve narin giysilerde ise maksimum 30 dereceye kadar çıkmak gerekiyor. Sentetik kumaşlar kaç derecede yıkanır derseniz de eğer ön yıkama işlemi de olacaksa 50-60 derecede yıkama yapabilirsiniz.
Pamuklu kumaşlar için ideal yıkama 40 derece iken, ipek kumaşlar için bu durum 30 derecedir. Sentetik kumaşlarda ise ön yıkama da dahilse 50-60 derece yeterli olacaktır.
Çamaşır makinelerinin sağ tarafındaki göz, deterjan için ana bölümdür. Çamaşırlar makineye atıldıktan sonra bu bölüme deterjan eklenir ve sıcaklık ayarları yapıldıktan sonra makine çalıştırılır. Bu bölme genellikle çamaşırların çok kirli olması durumunda tercih edilmektedir.
Deterjan çekmecesini açtığınızda renkli olan bölüme Max (Maksimum) yazan seviyeyi aşmayacak miktarda yumuşatıcı koyun. Max. yazısını aşacak miktarda yumuşatıcı koyarsanız makine yıkamanın başında yumuşatıcının tamamını alır.
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Merhaba, Ortalama 45-50 dakika arası bir zamanda çamaşırlarınız temiz bir şekilde çıkacaktır. Lakin çamaşırlarını 60 derece ile minimum 1 saat yıkama süresinde yıkamak en iyisi ve en temizi olacaktır. Çünkü yüksek sıcaklık ve uzun süreli yıkama beraberinde daha temiz ve rahat kıyafetler elde etmeni sağlayacaktır.
Program kısa sürdüğü için çamaşırları daha erken kurumaya alabilirsiniz. Bu da zamandan tasarruf sağlar. Hızlı programlardaki soğuk yıkama döngüleri az kirli çamaşırlarınızı etkin şekilde temizler.
Çamaşır makineniz her deterjan kullanımında su almaktadır. Durulama öncesi durulama sonrası.
Sık kullanılan: Pamuklular
Bu mod hassas olmayan pamuk ve keten gibi kumaşlardan üretilmiş çamaşırların yıkanması için kullanılmaktadır. Pamuklu yıkama programında yüksek sıcaklıklara çıkabilen çamaşır makinesi, çamaşırlarınızı kapsamlı bir şekilde temizleyecektir.
Kumaş olarak ise viskoz, asetat, akrilik, karbon fiber, polyester, naylon ve vinil sentetik kumaşlar arasında olan kumaş türleridir. Bu kumaşlardan olan kıyafetler de hassas ürünler oldukları için bunların çamaşır makinesinde yıkanırken sentetik programda yıkanması gerekir.
Günlük giyilmiş, zorlu lekeler barındırmayan az kirli çamaşırlarınızı Pamuklu Hızlı programıyla yıkamanızı tavsiye ederken, daha kirli çamaşırlarınızı Pamuklular, Ön Yıkamalı Pamuklu programlarla yıkayabilirsiniz. Sentetik kumaşlar, pamuk, keten gibi doğal liflerden ziyade insan yapımı kumaşlardır.
Eko programlarda ise suyu 60 derece yerine 40 dereceye çıkarırsınız. Yani suyu ısıtmak için harcanan enerjiden kısarsınız. Su miktarını da daha az kullanarak ısıtma enerjisini iyice azaltırken fazla su tüketiminin de önüne geçmiş olursunuz.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Leke Programı çikolata, kahve, yağ ve meyve suyu gibi 24 farklı leke türü için hassas ve etkili bir yıkama sağlar. Leke programı leke türüne göre ideal yıkama süresini ve sıcaklığını ayarlayan program, standart programlara göre çok daha etkili bir temizlik sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri