Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz. Çünkü bu sertifika doğrudan YÖK'e bağlı üniversiteler ile anlaşmaları olan eğitim kurumları tarafından verilir.
E-sertifika ile işe girmek mümkündür. Günümüzde firma ve kurumların birçoğu, adayları iş görüşmelerine çağırmadan önce ilgili alanlarda eğitim alıp almadığına, hangi eğitim sertifikalarına sahip olduğuna bakıyor. Öz geçmişinde eğitim sertifikaları bulunan kişiler, iş görüşmelerinde avantajlı konumda oluyor.
Eğitim yaşamında okuduğunuz bölümden bağımsız olarak internet ortamında sertifikasını aldığınız bir eğitim programı, beklemediğiniz bir kariyer kapısının aralanmasına olanak sağlayabilir. Aynı zamanda işverenler özellikle çalışanlarının araştırma ruhuna ve bilgiye yönelik hevesli kişiliğine ilgi gösterirler.
Pek çok işveren de yayınladığı işe alım ilanlarına başvuracak kişilerin yeterliliklerini belli eden sertifikalar sahip olmalarını istiyor. Sertifikalı olarak eğitim veren kurumlarda da online ya da örgün fark etmeksizin katılımcılara verilen sertifikalar CV'lere yazılabilmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Geçerlilik: e-Devlet onaylı sertifikalar, dijital olarak imzalanan belgelerin yasal geçerliliğini sağlar. Bu sertifikalarla elektronik ortamda yapılan işlemler hukuki açıdan kabul edilir.
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek. Gülin Çifçi, yaklaşık 6 aylık güzellik uzmanlığı ve estetisyenlik kursu ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı 4. seviye bir sertifika almanın yeterli olduğunu söyledi.
Hayır sertifikaların bir zamanaşımı ya da geçerlilik süresi yoktur. Ömür boyu geçerlidir.
Üniversiteler tarafından onaylanmış sertifikalar, bireyin aldığı eğitimi temellendirmesinin yanı sıra birçok meslek kapısının da açılmasına olanak sağlar.
Sertifikaların e-Devlet üzerinde görünmemesi sertifikanın geçersiz olduğu anlamına gelmez. Çünkü e-Devlet, sertifikalar için bir onay mekanizması değildir. Sertifikanın geçerliliği, sertifika veren kurumun itibarına ve sertifikanın ilgili alandaki kabul görmüş standartlara uygunluğuna bağlıdır.
Evet, sertifika ile işe girilir. Ancak bazı durumlarda mümkün olmayabilir.. Örneğin sosyal medya yöneticiliği gibi üniversitelerde bölümü olmayan bir sertifika programına katıldıktan sonra sosyal medya yöneticiliğini meslek olarak yapabilirsiniz.
MEB Onaylı sertifikalar, sertifikaların MEB tarafından onaylanmasıdır. Üniversite onaylı Sertifikalar ise YÖK'e bağlı üniversiteler tarafından onaylanmasıdır. Alınan sertifikalar ile ilgili alanda eğitimci olunabilir, kazanç sağlanabilir.
Kursları ve sertifikaları öz geçmişe dahil ederken önemli olan, başvuracağınız işe yönelik olarak seçici davranmanız ve başvuracağınız pozisyonla ilgili kursları ve sertifikaları CV'nize yazmanızdır.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler. Örnek olarak bir .
Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaların kişiye kazandırdığı en önemli avantajlardan bir tanesi geçerlilik ve güvenliktir. Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu doğrultusunda;
1- 4 yıllık Mesleki ve teknik eğitim kurumlarından (Meslek Lisesi, Teknik Lise, Anadolu Teknik Lisesi, Mesleki Açık Öğretim Lisesi) mezun olanlara mesleği ile ilgili doğrudan "İşyeri Açma Belgesi" verilir. 2- İşyeri Açma Belgesi, Ustalık Belgesi ile aynı işleve sahiptir.
Evet, verilen tüm sertifikalar Milli Eğitim Bakanlığı onaylıdır. Aldığımız belgeyle iş yeri açabilir miyiz? Evet, 826 Saat Güzellik Uzmanlığı, 1024 Saat Bayan Kuaförlüğü ve 840 saat Erkek Kuaförlüğü Eğitim programlarımızın sonunda iş yeri açma yetkisine sahip olacaksınız.
Bu sertifikalar, birçok işlem için gereken kimlik doğrulama işlemlerinin yapılması için kullanılır ve kamu kurumları, bankalar, e-ticaret siteleri ve diğer birçok kuruluş tarafından kullanılır.
Eğitimi başarı ile tamamlayanlar e devlette sorgulanabilen üniversite onaylı tıbbi sekreterlik sertifikası sahibi olacaklardır. Alınacak sertifika ile kamu, özel hastane ve sağlık kurumlarında tıbbi sekreter olarak çalışabilirsiniz.
MEB onaylı ve üniversite onaylı sertifika arasında kişinin uzman olmasını etkileyecek herhangi bir fark yoktur. Her iki sertifika ile kişi bilgi ve becerilerini kanıtlayabilir ancak MEB onaylı sertifika Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanırken üniversite onaylı sertifika üniversiteler tarafından onaylanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri