Özet olarak satış başarısızlığı, artan maliyetler ve kalifiye eleman bulunamaması nedeniyle fabrika üretiminin durdurulması gibi sebepler Oppo'yu ülkemizden çekilmeye itiyor gibi gözüküyor. Realme, Vivo, iQOO ve OnePlus markalarının sahibi olan BBK Electronics, aynı zamanda Oppo'nun da sahibi durumunda.
Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre Oppo, ekonomik kısıtlamalar nedeniyle bazı kararlar aldı. Buna göre şirketin dünyadaki 10'uncu fabrikası unvanını da Oppo Tuzla telefon üretim tesisi, sessiz sedasız kapandı.
2021 yılında 50 milyon dolarlık yatırımla Türkiye'ye akıllı telefon fabrikası kuran Oppo, küresel kriz nedeniyle işten çıkarmalara başlamış üretimi durdurmuştu.
İstanbul'daki fabrikasının açılışını bakan Varank'ın yaptığı dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerinden Çinli OPPO, Türkiye'den ayrılan. Şirket, 20 milyon dolar yatırımla Mısır'da fabrika açma kararı aldı.
Test üretimine başlayan fabrikanın resmi açılış töreni için gün saydığını belirten Varank, "OPPO'nun Tuzla'daki tesisleri, global cep telefonu markaları arasında ana kart dahil tüm sistemlerin CKD sistemiyle (ana karttaki parçaların fabrikada birleştirilmesi) Türkiye'de üretildiği ilk fabrika olma özelliğini taşıyor.
İlgili 39 soru bulundu
Çinli akıllı telefon markası Oppo, 2021'de 1.5 milyona yaklaşan cihaz ve yüzde 13'lük pay ile Türkiye pazarında üçüncü sıraya yerleşirken, Oppo'nun hemen ardından 1.3 milyonluk mobil cihaz ve yüzde 12.4'lük pay ile Redmi dördüncü sırada yer aldı.
Oppo, bir önceki yıla göre 2021 yılında 37,6 milyon adet satış ile listede 4. sırada, Vivo markası ise 36 milyon adet akıllı telefon satışı ile listede 5. Sırada yerini almaktadır.
Xiaomi'nin Türkiye'deki fabrikası bugün resmen açılıyor
Çinli üretici Xiaomi'nin Türkiye'deki akıllı telefon üretim fabrikası bugün resmen açılıyor.
Yerelde artan talebi karşılamak için faaliyet gösteren fabrikada Türkiye'deki tüketiciler arasında popüler olan A Serisi ve Reno Lite model akıllı telefonlar üretiliyor.
Yenilikçi teknolojilere sahip ürünleriyle akıllı telefon sektörünün önde gelen markası OPPO, ürünlerinin distribütörlüğüyle ilgili yetkiyi Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri şirketi İndeks Bilgisayar'a verdi.
Vestel, General Mobile, Casper ve Reeder gibi yerli telefon markaları, Türk malı cihazlarını hem iç pazara sunuyor hem de dünyaya ihracat yapıyor.
Android 13 tabanlı ColorOS 13 alacak Oppo telefonlar açıklandı! Oppo, 2023'ten itibaren 4 yıl boyunca büyük ColorOS güncellemesi, 5 yıl süresince de güvenlik güncellemesi dağıtacak.
"OPPO" markası 2001 yılında Çin'de tescil edildi ve 2004 yılında piyasaya sürüldü. O zamandan itibaren OPPO, 40'tan fazla ülke ve bölgeye yayıldı.
Çinli akıllı telefon üreticisi OPPO, Tuzla'daki fabrikasını sessiz sedasız kapattı. 2018'de Türkiye pazarına giren ve 2021'de Türkiye'de üretime başlayan Çinli OPPO, 2022 yılında fabrikada çalışan yaklaşık 500 işçiyi, küresel kriz gerekçesiyle işten çıkardı ve bu yılın başlarında tesislerinde üretimi durdurmuştu.
Realme (realme olarak stilize edilmiş), Shenzhen merkezli bir akıllı telefon üreticisidir. Marka, 4 Mayıs 2018'de, daha önce Oppo Electronics'in Başkan Yardımcısı olan Sky Li tarafından Oppo'nun alt markası olarak kuruldu.
Vivo, Çin merkezli bir teknoloji şirketi olan BBK Electronics Corporation'a aittir. BBK Electronics Corporation aynı zamanda Oppo, OnePlus ve Realme gibi diğer markaları da bünyesinde bulundurmaktadır. Vivo, özellikle akıllı telefonlar konusunda kaliteli ürünleriyle ön plandadır.
Bunun dışında Xiaomi Redmi serisinden 8C, 9T, Note 10S ve 10 modelleri de vergi indirimli satın alınabilecek telefonlar arasında yer alıyor. Xiaomi modelleri, güçlü işlemci özellikleriyle beraber Türkiye'de üretiliyor.
Samsung, Xiaomi, Oppo, TCL gibi teknoloji devleri Türkiye'de akıllı telefon üretimi yapıyor. Huawei ise Türkiye'de Ar-Ge merkezi bulunmasına rağmen Türkiye'de üretim yapmıyor.
Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye'de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi'nin 10'ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
Redmi, Çinli elektronik şirketi Xiaomi Corporation'a ait bir alt markadır.
Xiaomi Mi A2 modeli akıllı telefon ise toplantı ile eşzamanlı piyasaya çıktı Mobil iletişim ürünleri satış ve satış sonrası hizmet sektörümarkası EVOFONE, Çin merkezli, dünyaca ünlü teknoloji şirketiXiaomi'nin akıllı telefonları ve tüm ürünlerinin Türkiye'deki yetkili distribütörü oldu.
Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Dünyanın en iyi telefon markaları sıralamasında Apple zirveye adını iPhone 12 Pro ile adını yazdırırken ikinci sırada Samsung Galaxy Note 20 Ultra yer aldı.
BTK 2021 1. Çeyrek verilerine göre ülkemizdeki akıllı telefon pazarının markalara göre dağılımı sıralandı. Yapılan araştırmalara göre ülkemizde en ağır basan telefon markaları Samsung ve Apple oldu. Yapılan araştırmalar neticesinde ülkemizde satın alınan telefonların %70'i Samsung ve Apple ürünleri.
Türkiye'de en çok satılan telefon modelleri, dünya genelinde de oldukça yüksek bir pazar payına sahiptir. Bu duruma göre listenin başında yine Samsung ve iPhone modelleri bulunuyor. Özellikle Türkiye'de iPhone 13 serisi oldukça yüksek bir satış potansiyeline ulaşmış durumdadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri