Sınav sonuçlarına göre, başarılı olan adaylar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kadrolarında görev alabilirler. Dhbt'de kaç soru var ? Öncelikle bilmelidir ki Dhbt sınavı 40 sorudan oluşan bir sınavdır.
DHBT yani Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, çoktan seçmeli toplam 40 sorudan oluşmaktadır. Bu soruların ilk 20 tanesi yani DHBT-1 soruları temel din bilgisi sorularıdır ve tüm öğrenim düzeyleri için ortaktır. Fakat ikinci 20 soru yani DHBT-2 soruları adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir.
Paylaş: Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen DHBT (Diyanet Hizmetleri Başarılılık Testi) baraj puanı 50 olarak açıklandı. Diyanetin direkt alımları için bu puanın üzerinde olan adayların başvuru yapabileceği belirtildi.
Baraj puanı, DHBT sınavında adayların geçmesi gereken minimum puandır ve bu puan 50 olarak belirlenmiştir.
İlgili 28 soru bulundu
DHBT1 VE DHBT2 DE 20 ŞER SORU OLACAK HER SORU. 5 PUAN DEĞERİNDEDİR. BUNA GÖRE KPSS DEN DİYELİM 70 ALDIN. DHBT1 DEN 80 ALDIN ( YANİ 20 SORUDAN 16 DOĞRU)
Kurs Öğretmeni maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.800 TL civarındadır.
DHBT sınavındaki her sorunun 5 puan değerinde olduğu açıklandı. Bu doğrultuda, adaylar DHBT netlerini 5 ile çarparak toplam puanlarını hesaplayabilecekler. 10 net elde eden bir adayın puanı 50 olacak, 20 net elde eden bir adayın ise 100 puan alacağı bilgisi paylaşıldı.
DHBT sınavına girmek için KPSS'den 60 ve üzeri puan almak gerekmektedir. DHBT İÇİN KPSS ŞART MI? Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar.
KPSS DHBT'de yer alan ilk 20 soru DHBT-1, ikinci 20 soru ise DHBT-2 şeklinde isimlendirilmektedir. DHBT-1, tüm öğrenim düzeyleri için ortak temel din bilgisi sorularından oluşmaktadır. DHBT-2 ise adayların öğrenim düzeyine göre farklılık göstermektedir. DHBT sınav puanı, bir sonraki DHBT yapılana kadar geçerlidir.
mezunları hem merkezi atamalar ile çeşitli kadrolara atanabilmekte hem de ”Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT)” sınavına katılıp yeterli puanı alarak Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı özel kadrolara yerleşebilmektedir.
DHBT yani açılımı; Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi tek oturumdur ve süresi 60 dakikadır. Dhbt 1 yada 2 için ayrı ayrı oturum yoktur.
Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına ilk defa, açıktan veya sözleşmeli atanacaklarda aradığı puanın elde edilmesini sağlayan bir sınavdır.
Sınavın geniş konu dağılımı ve derinlemesine bilgi sorgulayan soru tarzı, pek çok aday için DHBT'yi zor bir sınav haline getiriyor.
ÖSYM'nin 2023 takvimi incelendiğinde, DHBT sınavına yer verilmediği görülüyor. Bu durum, sınavın bu yıl gerçekleştirilmeyeceğine işaret ediyor. 2024 DHBT NE ZAMAN? ÖSYM'nin 2024 başvuru ve sınav takviminin önümüzdeki Kasım ayında netleşmesi bekleniyor.
KPSS DHBT BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK? KPSS DHBT başvuru takvimi ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre; Sınava başvurular, 07 – 17 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda din hizmetlerinde görev almak isteyen adaylar, KPSS'ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT'ye katılmak zorundadır.
Memurluk hayali kuran her bireyin geçmesi gereken en önemli sınavlardan birisi olan KPSS sınavının bir alanı da Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli olmak için gerekli olan DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) Sınavında başarı elde eden kişiler Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almaya hak kazanır.
Sınav sözlü olarak Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacaktır.
Sınava giren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi merak ediyor. Peki, KPSS DHBT sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 2022-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Sınavı yapıldı. 2022-KPSS DHBT sınavı 30 ilde, 150 bin adayın katılımıyla düzenlendi.
DHBT puanlarının geçerlilik süresi, sınav sonuçlarının açıklandığı tarihten itibaren iki yıldır. Bu, adayların sınava girdikleri tarihten itibaren iki yıl boyunca ilgili puan türünü kullanabilecekleri anlamına gelir.
ÖSYM 2024 KPSS SINAV TARİHLERİNİ DUYURDU
KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos, KPSS Ön Lisans 1 Eylül, KPSS Ortaöğretim 15 Eylül, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül'de yapılacak.
KPSS P122 türü nedir? KPSS DHBT oturumlarına katılacak olan adaylardan ortaöğretim (lise) düzeyinde mezun olan İmam Hatip ve dengi liselerden mezun adayların Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak atanmaları için hesaplanacak olan puan türleri KPSS P122 puan türüdür.
Adından da Anlaşılacağı üzere Fahri görev aynı zamanda gönüllü görev olarak ifade edilir. Ancak bu gönüllü görev onursal bir yapıya sahiptir. Yani verilecek olan o göreve layık olan kişiler için kullanılan bir ifade olarak öne çıkar.
100 Saat x 8,03= 803,00 TL eder. Gelir Vergisi iadesi tam olarak verildiği takdirde 90,11 TL. Asgari Geçim indirimi olur. Fahri Öğretici tüm haklar verildiği takdirde alacağı toplam ücret azami 893,11 TL`dir.
Fahri Kur'an Kursu öğreticileri için açılmış sınavda başarılı olanlara Vakıf tarafından Fahri Kur'an Kursu Öğretici belgesi verilir. Bu belgeye sahip olanlar uygun görülmesi halinde gönüllü olarak Vakfa bağlı camilerde görev yapabilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri