Matematik soruları çözmek beyni güçlendirir ve hızlandırır. Stanford Üniversitesi'nden Dr. Tanya Evans tarafından yapılan araştırma küçük yaşlarda dahi matematikle uğraşmanın yaratacağı farkı gözler önüne sermektedir.
Soru çözmek zamanı nasıl kullanacağını öğretir. Eksik konuları hatırlatarak, ilgili konulara yoğunlaşmanızı sağlar. Kaygınızı dengede tutmayı sağlar ve özgüveniniz yükseltir. Sınav öncesi prova yapmanızı sağlayarak, hata yapma riskinizi azaltır.
Yapılan araştırmalara göre çok soru soran ve soruyu tartışarak çözen öğrenci daha iyi öğreniyor. Nitelikli ve doğru bir kaynağı çözmeniz başarıyı getirir. Bu yüzden çok soru çözmek yerine çok soru soran olun!
Sürekli soru çözmek zamanı etkili kullanmayı öğrenmenizi sağlar. Zamanı etkili kullanmak ise LGS gibi merkezi sınavlarda gerçekten çok işinize yarar. Sürekli soru çözmek, sorularla karşılaştığınızda içinizde oluşan kaygıyı kontrol altına almanızı sağlayarak daha sakin kalmanıza yardımcı olur.
📢 Kısacası; soru çözerek konu çalışmalarına yön verebilirsin. Test ve denemelerde yer alan sorular sana konunun hangi bölümlerine daha fazla dikkat etmen gerektiği hakkında bilgi verecektir.
İlgili 42 soru bulundu
Anne ve babaların en çok merak ettiği noktalardan biri de çocukların günde kaç soru çözmesi gerektiğidir. Günlük çözülmesi gereken soru sayısı kişiden kişiye ve sınava kalan süreye göre değişse de bu sayı en az 50-60 civarında olmalıdır.
Peki sadece test çözerek üniversite sınavını kazanmak mümkün müdür? Cevap : Evet kazanabilirsiniz. Soru çözümünde konuya hakim değilsek mutemelen çok fazla yanlışımız olacaktır. Bu ilk başlarda çok doğal bir şeydir.
Hedefiniz iyi bir lise ise her gün sınavda çıkacak soru sayısının en az iki katını (180 soru) çözmeniz uygun olacaktır. Unutmayın; çok soru değil hatalarını gösteren kaliteli soru çözmeniz daha önemli. Yaptığınız her yanlış sizi sınavda yapabileceğiniz hatalardan kurtarır.
Normalde 1 soru için 1 dakika ayırabiliyorsan süper. Bu paragrafın zorluk düzeyine göre değişir. ' dakika ayıracağın sorular da olur 3 dakika ayıracağın sorular da. Ama hepsine 2-3 dakika ayıramazsın.
kısa vadede test çözmek uzun vadede kitap okumak netlere daha faydalı olur. Esen Dil Anlatım kitabını bitireceğim.O zaman 36+ ya cikarim heralde. kitap okursun evet ama bunu görev gibi görmeden okursan faydalı olur. Kısa vadede test çözmen daha faydalı ama hergün türkçe çalış ve de kitap okumayı ihmal etme bence :D.
Öğrencimizin soru çözme alışkanlığı oturduktan sonra kazanımlarda ilerleyecek ve yeni konularda da yol kat edecektir. Peki, bütün konularını pekiştirmiş bir öğrencimiz günde kaç soru çözmeli? Bununla ilgili bir ortalama verecek olursak, öğrencilerimizin günde 180 ile 240 arası soru çözmesinde fayda var.
Bu sınavların ilk sıralarında liseye ve üniversiteye giriş sınavları yer alır. Diyelim ki önünde LGS veya YKS gibi önemli bir sınav var ve sen bu sınavda başarılı olmak için var gücünle çalışmak istiyorsun. Her gün 500 ya da 1000 soru çözmeni söyleyen sıkı bir program dahilinde çalışman gerektiğini düşünebilirsin.
Bilindiği kadarı standart sapma, ile az kişi tarafından çözülen sorular daha çok puan getirir. Fakat zor soruları çözmek de çok puan getireceği anlamına gelmez.
– Deneme çözümleri bir süre ile yapıldığında gerçek sınavda ne kadar süre harcayacağınız a ilişkin bir fikir sahibi olmada yardımcı olmaktadır. – Denemeler çok farklı tipte soruları görmeye yardımcı olur ve gerçek sınavda öğrencinin karşısına gelecek soruları biraz olsun görebilme olanağı sağlar.
Sorular odağı kişiye özel çözümde toplar.
Soru sayesinde beynimiz uyarılır ve serotonin salınmasına neden olur. Bu serotonin salınımı beynin gevşemesini, beynin tüm alanlarından istihbarat toplamasını, böylece yanıtları en detaylı şekilde bulmasını ve çözümler geliştirmesini sağlar.
20-25 dk civarı olmalı.
Bir TYT matematik denemesi kaç dakikada çözülmeli? Türkçe Dersi Testi 35 dakika, Fen Dersi Testi 15 dakika, Sosyal Dersi Testi 15 dakika ortalama ayırsak geriye kalan 75 dakika Matematik testine harcamanız yeterli olacaktır.
KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür testinde adaylara çoktan seçmeli 120 soru için 130 dakika, Eğitim Bilimleri oturumunda 80 soru için 100 dakika cevaplama süresi verilecek.
Performansımızın etkilenmemesi için de sınava son 1 ay kala yapacaklarımızı çok iyi belirlemeliyiz. Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
Bu sizin en alt limitiniz olmalı. LGS'de sözel bölümde 50, sayısal bölümde ise 40 soru olmak üzere 90 soru sorulmaktadır. Yani Günlük çözeceğiniz en alt limit soru sayısı 90'dır. Ama ideal olan 120-150 arası soru çözmenizdir.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
Denemeden beklentin net sayısı olmamalıdır. “Deneme” kelime anlamıyla; son biçimini bulmamış, taslak durumunda olan demektir. Deneme, sınava kadar olan zamanda bulunduğun konumu sınamaya yardımcı olan bir araçtır. Netlerin artması ise bu aracı kullanabilmekle alâkalıdır.
Çıkmış sorular üzerinden çalışmak soru teknikleri geliştirmenize yardımcı olur. Bu sayede sınav anında ne yapacağınızı bilerek hazırlanma şansı elde edebilirsiniz. Sınav soruları karşınıza geldiğinde panik yapmanıza engel olacak bu yöntemi özellikle konuları çalıştıktan sonra denemenizde fayda olacaktır.
Bir Gün Önceden Çalışmayı Bırak
Hatta bol bol ders çalışması gerektiğini de düşünür. Aksine, sınavdan bir gün öncesinde ders çalışmayı bırakmış olman gerekir. Son ana kadar sürekli ders çalışmak bildiklerini tamamıyla unutmana sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri