Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
Ortaokulun zorunlu dersleri ise, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi, görsel sanatlar, müzik, beden eğitimi ve spor, teknoloji ve tasarım ve rehberlik ve kariyer planlama olacak.
5. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır.
8. Sınıf Dersleri
NOT: 8. sınıfta işlenebilecek maksimum ders sayısı 35'tır. Yukarıda belirttiğimiz zorunlu dersler 29 tanedir. Geri kalan 6 saatlik ders dilimi okul yönetimi tarafından belirlenmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
8. SINIFLAR DEFTER İSTENMİYOR. A4 KAĞIDI 40 ADET. ÖĞRENCİLERDEN İSTENİLECEKTİR.
ORTAOKUL / DERS SAATLERİ Ortaokul kademesinde hafta içi her gün 8 ders saati olmak üzere, haftada toplam 40 ders saati yapılmaktadır.
7. Sınıf Dersleri
Yukarıda belirttiğimiz zorunlu dersler 33 tanedir. Geri kalan 3 saatlik ders dilimi okul yönetimi tarafından belirlenmektedir.
7. Sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü olmak üzere 6 temel ders bulunmaktadır.
Beşinci sınıfta Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri (20 ders saati) ile en az 4 ders saatlik seçmeli dersi tamamlamak kaydıyla, imkân ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabilir.
6. Sınıf Dersleri
Yukarıda belirttiğimiz zorunlu dersler 29 tanedir. Geri kalan 6 saatlik ders dilimi okul yönetimi tarafından belirlenmektedir.
8. sınıf zorunlu dersler; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Görsel Sanatlar, Müzik, Beden Eğitimi ve Spor, Teknoloji ve Tasarım, Rehberlik ve Kariyer Planma'dan oluşur.
(1) (Değişik:RG-13/9/2014-29118) Ortaöğretim kurumlarında bir ders saati süresi 40 dakikadır. Dersler arasındaki dinlenme süreleri okul yönetimlerince belirlenir.
OKULLARDA DERS SAATLERİ KAÇ DAKİKA? Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren okullarda dersler 40 dakika olarak işleniyor.
1. sınıfta toplam 26 saat zorunlu ders vardır. 4 saat de serbest etkinlikler dersi bulunur. Haftalık ders programına bakıldığı zaman ders saatleri 30'u bulur.
İlkokul 1. sınıfta toplam 26 saat zorunlu ders var. 4 saatte Serbest Etkinlikler dersi vardır. Toplam haftalık ders saatleri 30'dur.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler 07:30 -08:00 arasında ders başı yaparken öğlenci öğrenciler ise 12:30-13:30 arası ders başı yapıyor.
Tam gün eğitim veren okullarda ise giriş saatleri 08.30-09.00 arasında başlıyor. Okul çıkış saati ise 15.00-15.30 arasında olacak.
Ortaokullarda ve tüm lise türlerinde “ders saati” 40 dakikadır.
Normal şartlarda sabahçı öğrenciler Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 07.30 ile 08.00 saatleri arasında açılıyor.
7.SINIF 100 YAPRAKLI KARELİ BÜYÜK BOY DEFTER MAKAS ,CETVEL YAPIŞTIRICI 20 ADET POŞET DOSYA RENKLİ BOYA KALEMLERİ RENKLİ FON KARTON(İHTİYACA GÖRE SENE İÇİ SAYI VE RENKLER ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞILACAKTIR.
5. Sınıf Okul Malzemelerinde Neler Olmalıdır? Çocuğunuz 5. sınıfa başlayacak ise kalem, defter, etiket, yapıştırıcı, , makas, çıtçıtlı dosya, boyama kalemleri, resim defteri, cetvel, yazım kılavuzu, deyimler ve atasözleri, pastel boya, hikaye kitabı, ve İngilizce yardımcı kitapları satın alabilirsiniz.
İlkokula başlayanlar için okul ihtiyaç listesinde bulunması gereken temel ürünler: okul çantası, kalem kutusu, beslenme çantası, matara; kalem çeşitleri, silgi, kalemtıraş, defterler, boya çeşitleri ve kişisel hijyen ürünleridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri