İlk desen ve hikâyelerini Hareket dergisinde yayınlayan Mustafa Kutlu, ilk hikâye kitabını 1970 yılında neşreder: Ortadaki Adam.
Ortadaki Adam isimli kitabı Mustafa Kutlu yazmıştır. Kitabın önemli bir ayrıntısı da bulunmaktadır. Bu kitap Mustafa Kutlu'nun ilk hikaye kitabı olarak bilinmektedir. Kitabın genel olarak başarılı olduğu görülse de yazar için bu kitap bir acemilik eseridir.
Adından da anlaşılacağı gibi, ortadaki adam (Man In The Middle) saldırısı, kötü niyetli birinin iki taraf arasındaki iletişime gizlice dahil olduğu en eski siber saldırı türüdür. MITM, kurban tarafından iletilen verilerin okunmasına hatta değiştirilmesine olanak tanır.
Mustafa Kutlu'nun 1970 yılında yayınladığı ilk hikâye kitabı Ortadaki Adam'dır.
ORTADAKİ ADAM, Mustafa Kutlu, 1970, Hareket Yayınları, 152 sayfa, 14x20 cm, İTHAFLI VE İMZALI...
İlgili 15 soru bulundu
Man-in-the-middle saldırısı (Türkçe: aradaki adam saldırısı veya ortadaki adam saldırısı, İngilizce kısaltması MITM saldırısı), saldırganın birbiri ile doğrudan iletişim kuran iki taraf arasındaki iletişimi gizlice ilettiği veya değiştirdiği saldırı türüdür. İletişim ağı üzerinde veri paketleri serbestçe dolaşır.
Halen Dergah Dergisini yayına hazırlamakta ve hikaye ve yazılarını kitaplaştırmaktadır. Kitapyurdu.com'da kayıtlı 49 eseri vardır.
İlk desen ve hikâyelerini Hareket dergisinde yayınlayan Mustafa Kutlu, ilk hikâye kitabını 1970 yılında neşreder: Ortadaki Adam.
Modern dünyayı çok iyi tanıyan, Modern Türk Edebiyatına kendine has yöntem ve üslubu ile yeni bir hikâyecilik anlayışı getiren Mustafa Kutlu; İslam'ın tasavvuf anlayışını benimsemiş, tasavvuf tarihine de ilmine de vâkıf bir yazardır.
Evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Yazar halen Sırt Köyü'nde ikamet etmektedir.
MITM Nedir? Ortadaki adam saldırısı, iki ağ cihazı arasındaki iletişimin manipüle edilmesidir. İki cihazın arasına giren saldırgan iletişimi dinleyebilir, sonlandırabilir yada sahte bir iletişim oluşturabilir. Trafiği dinleyen saldırgan hedef sisteme ait birçok bilgi ele geçirebilir.
Kutlu, hâlen İstanbul'da yaşamakta, Yeni Şafak gazetesi ile Dergâh dergisinde yazı ve edebî eserlerini yayımlamaya devam etmektedir. Mustafa Kutlu edebiyat dünyasına 1968'de Fikir ve Sanatta Hareket dergisinde yayımladığı eserlerle girmiştir.
Türk edebiyatında geleneğe yönelen, gelenekten ilham alarak kendine özgü hikâyeler oluşturan Mustafa Kutlu, postmodernist edebiyatın temsilcisi olmamak- la birlikte, bu edebiyatın tekniklerini hikâyelerinde kullanan bir yazardır.
Mustafa Kutlu, sanat anlayışı gereği özlü ifadelerle, yoğunlaştırılmış anlatımla okura ulaşmak ister. Amacı kısa hikâyede okur dikkatini canlı tutmak, okuyucuların sık sık zihinsel faaliyette bulunmasını sağlayacak çağrışım alanları sunarak, onları metne bağlamaktır.
Mustafa Kutlu 6 Mart 1945 Erzincan doğumlu, Türk yazar. Öykü ve denemeleriyle tanınır.
Mustafa Kutlu (d. 6 Mart 1945 veya 1947, Erzincan), Türk yazar. Hikâye ve denemeleriyle tanınır.
Mustafa Kutlu, Türk edebiyatında özellikle hikâye alanında Türk toplumunun ya- şadığı toplumsal değişim ve dönüşümü konu edinerek önemli bir yere sahip olmuştur. Oldukça güçlü gözlemlere sahip bir yazar olan Kutlu, toplumsal değişim sonucunda bireylerde oluşan psikolojik sorunlara değinmiştir.
Kutlu durum hikâyesi yazmaz. Kutlu'da olay esastır.
Eserleri: Ortadaki Adam (1970), Gönül İşi (1974), Yokuşa Akan Sular (1979), Yoksulluk İçimizde (1981), Ya Tahammül Ya Sefer (1983), Bu Böyledir (1987), Sır (1990), Şehir Mektupları (1993), Arka Kapak Yazıları (1995), Akasya ve Mandolin (1999), Hüzün ve Tesadüf (1999), Uzun Hikâye (2000), Beyhude Ömrüm (2001), Mavi Kuş ...
İlk ve orta öğrenimin ardından Erzincan Lisesi'nden mezun oldu. Küçük yaşlarında saz çalmaya başladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü başarı ile tamamladı. Mustafa Kutlu, üniversitedeki eğitiminin ardından Tunceli Lisesi'nde öğretmenlik yapmaya başladı.
Mustafa Kutlu (d. 6 Mart 1945 Erzincan) Türk yazar. Öykü ve denemeleriyle tanınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri