Düğün Salonu Kaç Kişilik Olmalı Düğünler genellikle 100 ila 300 arasında misafir ile düzenlenir. Ancak, daha küçük veya daha büyük düğünler de yapılabilir. Küçük düğünler için 50-75 kişilik salonlar uygun olabilirken, büyük düğünler için 500-600 kişilik salonlar tercih edilebilir.
Bizde düğüne kaç kişinin geleceğini kestirmek olanaksızdır. Yabancı biri davetiyeye 'lütfen cevap verin, kaç kişi geleceksiniz' gibi ibareler koyarken bizde bu yoktur. O sebeple 100 kişi diye planladığınız bir düğün bir anda 250 kişiye çıkabilir.
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan yeni genelgeye göre, koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerin oturma düzeni, maske, mesafe ve temizlik kuralları ile nikah merasimi şeklinde en fazla bir saat içerisinde yapılacak. Nikah törenleri arasında en az 20 dakika süre şartı olacak.
Kişi sayısı artarsa fiyat artar, yemekli olursa fiyat 140 ila 200 bin lira arasında değişiyor.
Gelin, koca evinin kapısından içeri girerken kaynana, daha önceden hazırladığı cam bir kaba veya küp (cere) gibi bir şeyin içerisine buğday, şeker, para koyar. Gelin içeriye girerken kaynana bunları gelinin üzerine saçar. Daha sonra boşalan kabı yere çarpmak suretiyle kırar.
İlgili 27 soru bulundu
Sokak düğünü yasal mı sorusu herkesin merak ettiği durumlardan biri. Düğünlerle ilgili genelge incelendiğinde sokak düğünleriyle ilgili bir kısıtlama görülmüyor.
Dört kadınla evlenme konusu, illa dört tane eş olacak anlamında değildir. Esas olan bir kadınla evlenmektir. Ancak gerekli olması durumunda, bütün şartlara da uymak kaydıyla, iki kadın veya üç kadın veya dört kadınla evlenilebileceğine izin verildiğini göstermektedir.
Erkeklerin 4 e kadar evlilik yapabilmeleri kuranla sabittir. Sünnette efendimiz ve diğer örnek sahabe 4 raşid halife ve diğer cennetle müjdelenen erkekler birden fazla evlilik yapmışlardır. Sahabeden ve sonrasından günümüze kadar bu konuda ihtilaf eden olmamıştır. Kadınlar ise bir erkekle evlenebilirler .
Evlenmenin başlıca masraf kalemleri olan düğün, çeyiz, takı, ev eşyaları için çiftler en az 400 bin TL'lik harcıyor. Avantajix.com, önceki yıl başlattığı “Evlilik Maliyeti Fiyat Araştırmasını” bu yıl da sürdürdü. Araştırmaya göre, geçen yıl 90 bin TL olan evlilik masrafları bu yıl 400 bin TL'ye ulaşmış durumda.
İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: Nikah ve Düğün merasimlerinde; Yiyecek/içecek ikramı yapılabilecektir. Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecektir.
Nikah ve Düğün merasimlerinde;
- Canlı müzik icrası da dahil olmak üzere müzik yayını saat 24.00'e kadar yapılabilecek.
Erkek tarafı, düğün yerini, düğün yemeğini, düğün davetiyelerini, düğün arabasını ve fotoğrafçıyı ayarlayıp masraflarını karşılar. Gelinin gelinliği, aksesuarları, ayakkabıları damat tarafından alınırken, damadın damatlığı ise kız ailesi tarafından alınır.
Salon düğünlerinde davet düğün salonları şehrin içindedir kır düğünlerinde ise düğün alanı şehrin dışındadır. Beş yıldızlı otellerin salonlarındaki salon düğünleri Kır düğününlerine göre daha pahalıdır. Ama bazen kır düğünleri daha pahalıya çıkabilir.
Kişi Başı Minumum fiyat 150 TL. Otellerin özelliklerine göre değişiklik gösteren ortalama fiyatlar ise 250-300 arasında değişiyor. 300 kişilik bir düğün organizasyonu için ödeyeceğiniz tutar 36.000 TL civarında olacaktır.
Çok eşlilik (poligami/teaddüd-i zevcât), yani erkeğin aynı anda birden fazla kadınla evlenmesi insanlık tarihinde bilinen ve uygulanan bir kurumdur. İslâm hukuku da belirli şartların ve gerekçelerin bulunması halinde çok eşlilik kurumunu bir ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır.
Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde göreli olarak diğer bölgelere göre daha yaygın durumda olan poligami, resmî verilere göre Türkiye'de % 2 civarındadır ve bu oranın büyük bölümünü kuma evlilikleri teşkil etmektedir.
Bu önemli virajları atlatabilen, karşılıklı sevgi ve saygıyı koruyabilen ve birliktelikleri için gayret eden çiftler beşinci seneden sonra evliliğe devam edebilirler. Bu kritik seneler atlatıldıktan sonra evlilik karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı olarak daha sağlam bir temele oturur.
17 yaşını doldurmadığı halde evlendirilme ise belli şarta bağlı. Yasaya göre "Hakim, olağanüstü durumlarda ve pek önemli bir sebeple 16 yaşını doldurmuş olan erkek veya kadının evlenmesine izin verebilir. Olanak bulundukça karardan önce ana ve baba veya vasi dinlenir."
ruhsat hükmü olarak kabul etmiş ve bunun sayısını dört ile sınırlandırmıştır. evlenmesinin mubah/meşru olduğunu göstermektedir.
Soru: Dinimizde bir erkek hanımının haberi olmadan başka bir hanımla nikahlanabilir mi? el Cevab: Caizdir. Ayette eşlerinin izinleri şart koşulmamıştır. Sünnette eşlerinden izin almak şart koşulmamıştır.
Düğün, Nişan, Merasim vb. Eğlenceler ile ilgili olarak bu organizasyonları düzenleyenlerin bir dilekçe ile mülki amire (illerde valilik, ilçede kaymakamlık) 48 (kırk sekiz) saat öncesinden bildirimde bulunması gerektiği ilgili mevzuatlarca açıkca belirtilmektedir.
23:00 dan sonra gürültü yasağı başlar.
Hukukumuzda düğün yapmak için kimseden izin almaya gerek yoktur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri