Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
e) Birinci yarıyıl hariç, bir yarıyılda yarıyıl not ortalaması 2.00'den az olan öğrenciler sınamalı öğrenci sayılırlar. Bir yarıyılda sınamalı duruma düşen öğrencinin şartlı başarılı not aldıkları derslerden başarılı sayılabilmesi için, bir sonraki yarıyıldaki yarıyıl not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Ortalaması 50'nin altında olan öğrencilerin 3 zayıfı varsa derslerden sorumlu olarak sınıfı geçer. Ancak yıl sonu ortalaması 50'nin altındaysa ve 3 dersten fazla yani 4 dersten fazla zayıfı olanlar sınıf tekrarı yapar.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, DD ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın. Kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın.
İlgili 22 soru bulundu
a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir.
Edinilen bilgiye göre, yeni sistemde öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan ortalamasını tutturması gerekecek. 50 ortalamayı alamayan dersten kalacak. Üç zayıfla sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak o dersleri üst sınıfta verme zorunluluğu olacak.
Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak. 2021-2022 eğitim öğretim döneminde Lisede Sınıfta Kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz. Ayrıca aldığınız ders, en son aldığınız döneme etki eder. Bir sonraki sene verirsen, o dönemin değil, verdiğin dönemin ortalaması artar.
Öğrencilerinin takdir veya teşekkür alması genellikle dönemlik not ortalamalarına dayanır. Yani 1. Dönem not ortalaman 2. Dönemi etkilemez.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
1. Dönem ortalamanız 1. dönem notlarınızla 2. dönem ortalamanız 2. dönem notlarınızla hesaplanır. Karne notu ise iki dönemin ortalaması alınarak hesaplanır.
Dönem sınıfta kalma yoktur.
Lisede sınıfta kalmak demek sınıfı tekrar etmek demektir bunun söz konusu olabilmesi için kişinin 2 dönem ortalamasının 50 puanın altında olması gerekmektedir. Ancak bunun dışında devamsızlık gibi sebepler de sınıf tekrarına sebep olmaktadır.
GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve zayıfı olmayan bir öğrenci doğrudan sınıfı geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 ve üzerinde ve 3 zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer. Öğrencinin ortalama puanı 50 veya üzerinde ve 3'ten fazla zayıfı olan öğrenci sınıfı zayıfsız geçer.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Alt sınıflar da dahil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar da sınıf tekrar edecek.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
İkinci dönem illa 50 yapmana gerek yok, ikinci dönem 10 olsa bile yıl sonu ortalamasına göre geçiyorsunuz.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
iki dönem ders puanını toplayıp ikiye bölerek buluyorsun. ortalaması 45 yapar ve o dersten kalmış görünürsün. fakat karne ortalaman 50'den fazlaysa o dersten geçersin.
MADDE 56- (1) Öğrencinin, ders yılı sonunda herhangi bir dersten başarılı sayılabilmesi için; a) İki dönem puanının aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının en az 70 olması gerekir. geçer.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri