Derslerinin ortalaması 50 ya da 50'nin üzerinde olan ve 3 zayıfı olan öğrenciler okumuş oldukları sınıfı direk zayıfsız olacak şekilde geçerek bir üst sınıfa ya da mezun olmaya hak kazanırlar. Derslerinin ortalaması 50'nin altında ve 3 zayıfı olan öğrencilerin sorumluluk sınavlarına girmesi gerekmektedir.
Ortalaman 50 üstüyse ve Edebiyat dersinden geçtiysen sorumluluğa girmezsin.
1. 2020 Haziran Dönemi Sorumluluk Sınavlarına önceki yıllardan sorumlu olarak üst sınıfa geçen öğrenciler (bu yıl 10-11-12 de okuyanlar) gireceklerdir. Bu derslerden başarısız olanlar ortalaması ne olursa olsun sorumluluk sınavına gireceklerdir. 4.
Milli Eğitim Bakanlığının yani MEB'in sorumluluk sınavına kalan öğrencinin başarısız olduğu ilgili dersten en az 50 puan alınması gerektiğini belirlemiştir. Öğrencinin ilgili ders notu hesaplandığında 50 puanın üzerinde geçer not alması da gereklidir.
Başarısız olduğu dersi olan öğrenciler: Öğrenciler, bir veya daha fazla dersi başarısız olduğu için sorumluluk sınavına katılabilirler. Bu sınavlar, öğrencilere başarısız oldukları dersleri tamamlama veya notlarını yükseltme fırsatı verir.
İlgili 29 soru bulundu
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Sorumlu olarak sınıf geçme
Ders yılı sonunda doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. İleride yapılacak sorumluluk sınavında başarılı olduğunda sorumluluk kalkacaktır.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
Geçemezseniz mezuniyette sorun oluşturur. Eğer üniversite okuyacaksanız, kazandığınız senenin sonuna kadar okula diploma götürme mecburiyetindesiniz. Aksi takdirde kaydınız silinir.
MEB 2022 2023 takvimi ile lise 12. sınıf sorumluluk sınavı tarihleri belli oldu. Açıklamaya göre 12. sınıfta başarısız oldukları derslerden öğrenciler sorumluluk sınavlarına 19-25 Haziran tarihleri arasında katılabilecekler.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Lisede zorunlu vereceğin ders sadece edebiyattır. Eğer karne notun 50 ve üstüyse aynı zamanda edebiyatın 50 ve üstüyse diğer derslerden otomatik olarak geçiyorsun düşük olsalar da ama edebiyatın 50'nin altında ise edebiyatı sorumlu olarak geçiyorsun okullar başladığı zaman sınava sokuyorlar.
Sorumluluk sınavını geçmeden lise diploaması alamazsın. Sınırsız hakkın var.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
İşte, o konu hakkında MEB'den alınan detaylı bilgiler. 2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Normal ve Anadolu Bölümü Ortalama ile Sınıf Geçme Puanı En Az : 50 PUAN Karne Ortalaması 50 puan ve üzerinde olan öğrenciler zayıf sayısına bakılmaksızın sınıflarını geçerler. sınavına girebilirler. Ancak ortalamalarını düşürüp sınıfta kalma ihtimalleri vardır.
O sorumluluk dersini veremezsen diploma alamazsın, diploma alamazsan üniversiteye kayıt olamazsın.
Öğrenciler sınava girdikleri ders konularından örneğin, matematik, edebiyat, ingilizce, coğrafya gibi veya diğer derslerden en fazla 3'ü olmak şartıyla dönem sonu notları hesaplandığında 50 puan barajı altında kalmışlar ise sorumluluk sınavına girer.
12. sınıf öğrencilerinin başarısız veya sorumlu derslerinin olması üniversite sınavlarına girmelerinde herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Dolayısıyla tüm 12. Sınıf öğrencileri sorumlu dersi olup olmamasına bakılmaksızın üniversite sınavlarına girebileceklerdir.
fakat 50 alırsan ve iki dönem puanlarının ortalaması 50'den düşük gelirse ; karne ortalaman tutmadığı durumlarda kalırsın dersten. ikinci dönem 60. ikisini topla 100 yapar ikiye böl : 50. bu durumda zayıf derslerin varsa - baraj ders hariç- silinir.
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre; 2023 - 2024 Yılı 1. Dönem başı Eylül ayı Sorumluluk Sınavları, 11 - 14 Eylül 2023 tarihleri arasında 10, 11 ve 12. Sınıf öğrencilerimize yapılacaktır.
Özürsüz 10 gün, toplam 30 gün devamsızlık hakkınız bulunuyor. İkisinden birisinin yarım gün aşması durumunda sınıfta kalırsınız ve sınıf tekrarı yaparsınız. İzinli devamsızlık için toplam devamsızlık sınırını aşmadığınız sürece herhangi bir sınır yok.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
Normalde sorumluluğa girmemesi gerekiyordu ancak genel ortalaması 50 altındaydı (geçen sene) ve sorumluluğa girecek. Yani sen genel ortalamanı 50 üstü tutarsan çok da korkmana gerek yok, ama edebiyattan kalmamaya bak o baraj ders çünkü kalırsan sorumluluğa girersin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri