Oryantasyon eğitimi şu konuları kapsayabilir: İşletmenin tarihçesi, işletme ürünlerinin/hizmetleri, organizasyon şeması ve bölümler, işletme kültürü, değerler, işletmenin vizyonu, ücret sistemi ve prosedürü, ödüllendirme, bireysel öneri sistemi, sağlık hizmetleri, güvenlik bilgileri, yangın çıkışları, acil çıkışlar ve ...
Genel oryantasyon eğitimi programında çalışana kurumun misyonu, vizyonu ve fiziki yapısı aktarılarak kurum kültürüne dair tanıtım yapılır ve çalışanın sahip olacağı sosyal haklar, özlük hakları gibi sağlanan imkanlar detaylı şekilde aktarılır.
İşe yeni başlayan çalışanların gereken tüm bilgileri edinmesi ve kısa sürede işe adapte olması için yapılan bir eğitimdir. Sadece eğitim verilmekle kalmaz aynı zamanda kişinin bu eğitime ve işe uyup uymadığı da denetlenmiş olur.
Oryantasyon eğitimi, yeni bir çalışana şirkette rahat ve etkili bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyduğu bilgileri sağlamak için tasarlanmış bir eğitimdir. Etkili bir oryantasyon eğitimi, şirkete yeni bir pozisyon için başlayacak kişileri, yeni çalışma ortamlarına hazırlar ve daha rahat hissetmelerine yardımcı olur.
İlgili 25 soru bulundu
İlk oryantasyon kursu 3 ila 4 ay arasında sürer. Kursun haftada ne sıklıkla gerçekleştiği ve derslerin günde ne kadar sürdüğü kurstan kursa değişir.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Oryantasyon Programı süresince, çalışanların kuruma uyum sağlamalarına yardımcı olacak bilgiler genellikle tanıtım veya buz kırma aşamasında aktarılıyor. Ayrıca, kuruma karşı sorumluluklarının farkına varan yeni çalışanlar ve şirket arasında sıkı sıkıya bağlı bir “biz” bilinci ortaya çıkmasına yardımcı olunuyor.
Oryantasyon, yeni bir çalışanın rahat ve etkili şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İşlerine, meslektaşlarına ve şirkete yeni işe alımların planlı bir şekilde tanıtılmasıdır.
Fransızca bir kavram olan “oryantasyon”un kelime anlamı “uyumlaştırma, uyumlu hale getirme”dir. Oryantasyon eğitimi, çalışanların işe ilk girişlerinde, örgüte ve yapacakları işlere çabuk uyum sağlamaları amacıyla yapılmaktadır. Bu araştırmada, oryantasyon eğitiminin etkinliği değerlendirilmiştir.
Üniversite Oryantasyonu Ne Demektir? Üniversitenin ilk günleri, öğrenimine yeni başlayan öğrenciler için genellikle oryantasyon faaliyetleri eşliğinde geçer. Oryantasyon kapsamında öğrencilere okulun işleyişi, yerleşkeleri, sosyal alanları ve akademi haricinde faaliyet gösteren birimleri tanıtılabilir.
Eğitimler internet üzerinden a senkron olarak gerçekleştirilmektedir. Zamana ve mekana bağlı kalmadan uzaktan eğitim şeklinde yapılan programa Türkiye'nin her yerinden katılım sağlayabilirsiniz. Usta öğretici belgesi uzaktan eğitim şeklinde yapılan kurs sonunda alınır.
Usta Öğretici Oryantasyon Kursu Zorunlu Mu ? Halk Eğitim Merkezlerinde görev alabilmek için gerekli olan Usta Öğretici Oryantasyon Kursu 2018 yılından itibaren zorunlu hale gelmiştir.
Oryantasyon; rehberlik etme, yönlendirme anlamı taşımaktadır. Okulda oryantasyon; çocuğun yeni ortamını ve içinde yer alacağı durumları tanıması, bunlara alışması ve mevcut şartları kabullenebilmesi için; yakın çevreyi, okulu, karşılaşacağı uyarıcıları tanımaya yönelik yapılacak çalışmaları içermektedir.
İşe yeni başlayan çalışanlar için oryantasyon süreci oldukça önemlidir. Bu süreç, yeni çalışanların şirket kültürüne, iş süreçlerine ve meslekî becerilere uyum sağlamasını kolaylaştırır. Oryantasyonun etkin bir şekilde gerçekleşmesi, çalışanların şirkete adaptasyonunu hızlandırır ve verimliliklerini artırır.
Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan öğretmen, kadrolu usta öğretici ile görev yapacak ücretli uzman ve usta öğreticilerin Halk Eğitimi Merkezleri Oryantasyonu konusunda bilgi ve becerilerini artırmak ve mesleki tecrübelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurslara Usta Öğretici Oryantasyon Kursu denmektedir.
İş yaşamında oryantasyon; işe başlayan bir çalışanın işin gerekliliği olan bilgiyi edinmesi, çeşitli beceriler kazanması, kısa sürede kendini değerli hissedip kurumsal sadakat oluşturulması ve işletmeye hızlı bir şekilde uyum sağlaması kavramlarını içeriyor.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Okullar arası program farklılıkları olmasına rağmen, yaklaşık olarak bir hafta kademeli geçişlerle oryantasyon uygulanmaktadır. Bireysel farklılıkları göz önünde bulundurursak, çocuğunuzun okul öncesi kuruma uyum sağlaması bir ay sürmektedir.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise tüm öğrencilere 11 Eylül tarihinde başlayacak.
Oryantasyon eğitimi tüm yeni çalışanlar için zorunlu tutulması gereken bir eğitimdir ve bu eğitim yeni çalışan işe başlamadan önce veya işe başladı- ğı ilk günlerde verilmesi gereken bir eğitim türüdür.
Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri