Oryantasyon Nedir? Yeni çalışan oryantasyonu, yeni bir ekip üyesini işyerine sokma sürecini ifade eder. Bu süreç genellikle birkaç günden bir haftaya kadar sürer; bu bağlamda oryantasyon eğitimi süresi aslında kurumdan kuruma ve adayın işe alındığı pozisyona göre de değişkenlik gösterebilir.
Oryantasyon süresi genellikle 2 hafta ile 6 ay arasında değişkenlik gösterebilir bu tamamen şirketin dinamiğine bağlı bir durumdur. Oryantasyon sürecinin faydaları nelerdir? Oryantasyon süreci ne kadar verimli geçerse çalışanın işe uyumu da o kadar kolay olur.
Usta öğretici oryantasyon eğitimi sertifika kursu, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür.
İşbaşı/oryantasyon eğitimleri her çalışan için 2 saaten az olamaz ve bu eğitimlerin süreleri Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin süresinden düşülemez.
Maksimum 30-40 dakika sürer.
İlgili 41 soru bulundu
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran bütün öğrencilerin bu programa katılmaları zorunludur.
Üniversitenin ilk günleri, öğrenimine yeni başlayan öğrenciler için genellikle oryantasyon faaliyetleri eşliğinde geçer. Oryantasyon kapsamında öğrencilere okulun işleyişi, yerleşkeleri, sosyal alanları ve akademi haricinde faaliyet gösteren birimleri tanıtılabilir.
Oryantasyon eğitimi, personel işe başladığında işe alıştırma amacıyla verilen eğitimlerdir. Bu eğitimlerde kurum, departman ve çalışanlar tanıtılır, işletme politikaları hakkında bilgi verilir ve çalışanın hak ve sorumlulukları üzerinde durulur.
Katılım 100 kişi ile sınırlı olmasından kaynaklı erken giriş yapmanız önemle tavsiye edilir. Oryantasyon programına katılım tüm aday öğrenciler için ZORUNLUDUR.
Üniversite Oryantasyon Programı Nedir? Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış öğrencileri, ders programlarına başlamadan önce üniversitenin işleyişi, akademinin dışında faaliyet gösteren birimleri, yerleşkeler ve öğrencilerin faydalanabilecek alanları ile ilgili bilgileri paylaşmak üzere hazırlanan programlardır.
Genel oryantasyon eğitimi programında çalışana kurumun misyonu, vizyonu ve fiziki yapısı aktarılarak kurum kültürüne dair tanıtım yapılır ve çalışanın sahip olacağı sosyal haklar, özlük hakları gibi sağlanan imkanlar detaylı şekilde aktarılır.
Oryantasyon Programı süresince, çalışanların kuruma uyum sağlamalarına yardımcı olacak bilgiler genellikle tanıtım veya buz kırma aşamasında aktarılıyor. Ayrıca, kuruma karşı sorumluluklarının farkına varan yeni çalışanlar ve şirket arasında sıkı sıkıya bağlı bir “biz” bilinci ortaya çıkmasına yardımcı olunuyor.
Uyum programı kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri 4-8 Eylül'de okulları, öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2023-2024 eğitim öğretim yılı ise tüm öğrencilere 11 Eylül tarihinde başlayacak.
Uyum haftası zorunlu değil ve devamsızlıkları etkilemiyor. Ancak eğitimciler tarafından katılım sağlanmasının önemli olduğu bildiriliyor.
MEB çalışma takvimine göre 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullar 11 Eylül Pazartesi günü açılacak. Eğitim öğretim yılı 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. UYUM HAFTASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? Okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler 4-8 Eylül'de uyum eğitimleri alacaklar.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
Sınıf Öğrencilerinin Oryantasyon Programı *Oryantasyon eğitiminde yoklama alınacak olup, Staj ve veya Lisans Bitirme Projesi yapacak öğrencilerin katılması zorunludur.
Ancak, genellikle üniversitelerde ilk hafta veya derslerin başladığı dönemde yoklama alınması yaygın bir uygulama değildir. Bazı özel durumlarda veya belirli derslerde öğretim elemanları, ilk hafta veya dersin başında öğrencilerin varlığını doğrulamak için yoklama alabilirler.
Zira düşündüğümüzün aksine çoğu üniversitede dersler ilk günden başlayabilir, hatta öğretmenler bu süreyi, öğrencileri tanıma ve akademik yıl boyunca işlenicek ders ve program hakkında bilgiler paylaşmayı tercih ederek kullanırlar.
2021- 2022 Eğitim Öğretim yılının ilk haftası olan 20-24 Eylül 2021 tarihleri arası tüm öğrenciler için oryantasyon haftası olarak belirlenmiştir.
Oryantasyon hizmeti uzmanlık gerektirmez. Yani sadece psikolojik danışman tarafından değil sınıf öğretmeni, idare ve akranlar tarafından sunulabilir. Oryantasyon hizmetinin uyum sağlayıcı ve önleyici işlevi vardır.
Oryantasyon belgesine sahip olan kişiler, eğitimli oldukları alanda, başka öğrencilere eğitim verebilirler. Bir öğretici belgesi niteliğinde olan oryantasyon belgesi, yarı zamanlı ya da kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen kişilerin sahip olmasının zorunlu olduğu belgelerden bir tanesidir.
Oryantasyon, yeni bir çalışanın rahat ve etkili şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerin verilmesi amacıyla tasarlanmıştır. İşlerine, meslektaşlarına ve şirkete yeni işe alımların planlı bir şekilde tanıtılmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri