Geçiş ücretini ödemeyen araç sahiplerine, giriş-çıkış yaptığı mesafeye ait ücretin 4 katı idari para cezası verilecek, 15 gün içinde yükümlü olduğu geçiş ücretini usulüne uygun ödeyenlere ise ceza uygulanmayacak.
Geçişiniz sırasında Osmangazi Köprüsü geçiş ücretini ödemediyseniz, gişeden İGB yani “İhlalli Ödemesiz Geçiş Bildirimi” almışsınız demektir. Bu durumda ödemeyi 15 gün içerisinde yapmanız gerekmektedir. 15 gün içerisinde geçiş ücreti ödenmezse, ödenmesi gereken tutarın 4 katının ödenmesi şartı mevcuttur.
Otoyol ve Köprü OGS Geçiş İhlal Cezalarını Kurumumuz web sayfasında (www.kgm.gov.tr) bulunan ihlalli geçiş sorgulama ve ödeme ekranından ve PTT'nin herhangi bir şubesinden 351113 nolu posta çeki hesabına araç plakası belirtilerek ödenebilir.
İhlalli Geçiş yapılması halinde, geçiş tarihini izleyen ilk 15 gün içerisinde yapılan ödemeler için para cezası uygulanmayacaktır ancak 15 gün içinde ödeme yapılmaması halinde geçiş ücretine 1 kat ceza eklenecektir.
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri, OGS yani “Otomatik Geçiş Sistemi” ve HGS yani “Hızlı Geçiş Sistemi” sayesinde ödenebilmektedir. OGS veya HGS bulundurulan araçlara yerleştirilmiş olan elektronik cihazlar sayesinde köprüden geçerken durmana gerek kalmadan Osmangazi köprüsü ücreti ödemesi yapmış olursun.
İlgili 32 soru bulundu
Borç kaydına ilişkin ödemeler T.C. Ziraat Bankası A.Ş. veya QNB Finansbank A.Ş. şubeleri ile bu bankaların internet bankacılığı sistemlerinden, igs.otoyolas.com.tr internet adresinden ihlalli geçiş sorgusu sonrasında “ödeme yap” seçeneği ile ya da OTOYOL A.Ş. Mobil Uygulaması telefona indirilerek yapılabilir.
Gişeden geçerken HGS etiketi sayesinde Osmangazi Köprüsü ödemesi otomatik olarak alınıyor. Eğer HGS içerisinde yeterli bakiye yoksa ücret tahsil edilemiyor ve ihlalli geçiş yapmış oluyorsunuz. Bunun sonucunda da ceza ödemeniz gerekiyor.
Kaçak geçiş yaptıysanız iki hafta içinde aboneliğinizi yaptırmanız veya bakiye yüklemeniz gerekir. Aksi takdirde ceza bedelinizi ödemeniz gerekir. Köprü ve otoyollardan HGS aboneliğiniz olmadan veya bakiyeniz yetersiz olarak geçtiyseniz geçiş ücretinin 4 katı ceza geçiş ücretini de ayrıca ödemek zorunda kalırsınız.
Borcun ödenmemesi halinde ise ceza kesilmesi söz konusu olur. Burada önemle belirtmek gerekir ki cezalı geçiş ücreti normal ücretin 4 katı olmaktadır. Bu nedenle HGS uygulamasından ödeme yapmadan geçen kişinin sonraki 15 gün içerisinde bu borcu ödemesi daha fazla ödeme yapmaması için büyük önem taşır.
HGS içerisinde yeterli bakiye bulunmadığı durumlarda 15 gün içinde yükleme yapma şartı ile geçiş yapılabilir. 15 gün sonunda yükleme yapılmaması durumunda ödenmeyen geçiş ücreti için ceza tebliğ edilir. Araç kullanıcıları anlaşmalı oldukları finansal kuruluşa otomatik ödeme talimatı verebilir.
Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü'nde ise nakit ödeme gişelerini kullanarak geçiş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
Osman Gazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023
Otomobil: 184,50 TL. Hafif Ticari Araçlar: 295,00 TL. Motosiklet: 129,00 TL. 1. Sınıf Araçlar: 350,00 TL.
Osmangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2023
Osmangazi Köprüsü geçiş ücretleri 2023 yılı tarifesine göre otomobiller 184,50 TL'den motosikletler ise 129 TL'den ücretlendiriliyor. Minibüsler 295 TL, yolcu otobüsleri 350 TL, kamyonlar 464,50 TL tırlar ise 585,50 TL ücret ödeyerek Osmangazi Köprüsü'nden geçiş yapabiliyor.
HGS etiketinizin geçiş esnasında okunamaması durumunda, plakadan tespit yöntemi ile geçiş tutarınız etiketiniz üzerinden tahsil edilecektir.
Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin tek yönlü ücretli, dönüşü ücretsiz iken Osman Gazi Köprüsünün gidiş-gelişinde vatandaşın cebinden 240 TL çıkacak.
İhlalli geçişin yapıldığı tarihten itibaren 15 günü aşan ödemelerde cezalı geçiş ücreti uygulanıyor. Plaka sahibi, ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren 15 gün içinde HGS sistemine para yükler ise yalnızca standart geçiş ücreti tahsil ediliyor.
Hayır, HGS borcu araç satışına engel değildir. HGS borcu kişiye özel olan borçlar arasındadır. Kaçak geçiş sırasında veya bakiye yetersizliği gibi durumlarda araç kullanıcısına ceza kesilebilir. İlk 15 gün içerisinde ödenmediği takdirde ödeme 5 kat cezalı olarak yapılır.
Bu sebeple cezalı duruma düşmemek için geçiş tarihini izleyen 15 gün içerisinde araç plakanıza ait bir HGS hesabının açılması, hesabı olan araçlar için ise HGS hesabına yeterli bakiye yüklenmesi gerekmektedir. Bu geçişin ödemesi sadece Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'na yapılabilir.
Merak etmeyin, borç ödemek de sorgulama yapmak kadar kolay. HGS kaçak geçiş borcunu geçiş ihlali sorgulaması yaptığınız PTT, Karayolları Genel Müdürlüğü sistemi ile ödeyebilirsiniz. Ayrıca anlaşmalı bankaların ATM'lerinden, mobil uygulamalarından ve internet bankacılığından da kolaylıkla ödeme yapabilirsiniz.
Bu işlem için HGS alınan banka şubesine giderek HGS ödeme ya da yükleme işlemi yapabilirsiniz. Veya HGS alınan bankanın internet şubesine giriş yaparak HGS ödeme ya da yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Kanunda yer alan bilgilere göre vergi affı 31 Aralık 2022 tarihi öncesindeki borçları kapsayacak. Yapılandırma için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi.
Yani 2022 yılı için HGS'siz geçiş ceza bedeli, 15 TL HGS geçiş bedelinin 5 katı katıdır. Araç sahipleri ceza olarak 2022 yılında 90 tl ödeme yapmak zorundadır.
AKS ARALIĞI (DİNGİL MESAFESİ) 3.20 METRE ALTINDA OLAN ARAÇLAR 1. SINIFTIR.
Osmangazi Köprüsünün resmi işletme süresi 19 yıl 15 gün'dür. Kamuya devri 15.07.2035 tarihinde olacaktır.
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Kurban Bayramı 2023'te devlete ait tüm otoyol ve köprüler ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan yol ve köprüler ücretsiz olmazken, uygulama 24 Haziran Cumartesi günü saat 00.00'dan 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar ücretsiz olacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri