S notu: Derslerden muaf olan öğrenciye veya derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U notu: Derslerde başarısız olan öğrencilere verilir. W notu: Bir dersten çekilen öğrencilere verilir.
Burs ve indirimler; a) Ön lisans programlarında 2 yıl, lisans programlarında 4 yıl, zorunlu hazırlık eğitimi olan programlar için ek olarak 1 yıl, tezli yüksek lisansta 2 yıl, doktorada 4 yıl geçerlidir. b) Kayıt yaptırıp yaptırmadığına ve başarı durumuna bakılmaksızın, programın öğrenim süresince uygulanır.
(Değişik fıkra:RG-28/9/2017- 30194) Sınamalı statüdeki bir öğrenci, bu statüde bulunduğu yarıyıl sonunda da genel not ortalamasını 1.75'in üzerine çıkaramadığı takdirde başarısı yetersiz öğrenci sayılır. Başarısı yetersiz durumdaki öğrenci en fazla otuz kredilik ders alabilir.
Teorik derslerin en az %70'ine, uygulamaların en az %80'ine devam etmeyen öğrenci o dersin yarıyıl sonu sınavına giremez. Yabancı dil hazırlık programında derslerin %80'ine devam mecburiyeti bulunmaktadır. Devam şartı sağlanmış teorik derslerin tekrarında devam şartı aranmaz.
f) NI(Not ortalamasına katılmayan) notu, öğrencinin kayıtlı olduğu program veya programların not ortalamasına katılmamak koşuluyla aldığı dersleri tanımlamak üzere verilir. Bu not, öğrencinin ilgili dersten aldığı harf notu ile birlikte öğrencinin not belgesinde gösterilir.
İlgili 19 soru bulundu
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur. Yaz okulunda dersi alabilirsin devlet okulunda ücreti düşüktür bunun özelde fazla bayağı. Dersin bağlı dersleri var mı ona dikkat etmek gerek.
Bir önceki yılda devam zorunluluğu yerine getirilmesine rağmen başarısız olan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz. Bunun dışında öğrenci alttan aldığı derstten başarısızlık nedeniyle kalmışsa derse devam zorunluluğu bulunmamaktadır.
Devam zorunluluğu bulunmayan üniversitelerde, alttan alınan derslerin devam şartı yoktur.
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar. Bu öğrenciler Genel not ortalamalarını 2.00'ye yükseltene kadar sınıf tekrarı yaparlar.
Madde 24 — (Değişik:RG-14/6/2008-26906) Öğretim kurumunca başarısız olduğu bildirilen öğrencilerin bursu kesilir. Bursu kesilen öğrencilere, burslarının kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğinde belirlenecek esaslara göre kredi verilebilir.
OSTİM Teknik Üniversitesinde eğitim ücrete tabidir. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğretim ücreti Mühendislik Fakültesi için 15.500 ABD Doları, İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi için 15.000 ABD Doları, Meslek Yüksek Okulu bölümleri ve hazırlık sınıfı için 7.500 ABD Doları' dır.
BURS ALAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100'lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı olarak değerlendirilir ve bu öğrenciler burs almaya devam eder.
Alttan devam zorunluluğu olan dersler ile ilk defa alınacak derslerin ders programında çakışması halinde öğrenci, bu derslerden alt yarıyılda olan dersi almak zorundadır.
Evet. Üniversitemizde derslerin %80'ine devam edilmesi zorunludur. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartında “Z” harf notu görünür.
Ancak tekrar kalırsanız yine büt sınavına girebilirsiniz. Alttan aldığınız dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Eğer AKTS kredisi yetmiyorsa, yetmediği kadar otomatik atanan derslerini silerek İşyerinde Uygulama Eğitimi dersini seçebilecektir.
10- Başarısız derslerimin olması yatay geçişime engel olur mu? Hayır. Başarısız derslerinin olması yatay geçiş yapmana engel olmaz.
Öğrenciler, kalmış olduğu (FF harf notlu) dersleri ve koşullu geçmiş olduğu DC – DD harf notlu derslerini notunu yükseltmek için alabilir. Bunun dışında olan dersler alttan alınamaz.
50 NİN ÜSTÜNDE Mİ? AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
Özel Üniversiteler Öğrencinin Başarısız Olduğu Dersleri Tekrar Alması Nedeniyle Ödenen Eğitim Ücreti Dışında Yeniden Ücret Talep Edemez.
sorusu çok fazla öğrenci tarafından sorulmaktadır. Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri