ADAC, Alman Otomobil Kurumu'nun kısaltılmış adıdır. Bu kuruluş yol güvenliği, trafik, turizm gibi çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Bazı oto koltuk üreticilerinin talebi doğrultusunda, çarpışma testi belgesi de verilmekte olup, oto koltuklarında olması zorunlu olan bir test değildir.
ADAC Nedir? ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) Alman Otomobil Kurumunun kısaltılmış halidir. ADAC 1903 senesinde kurulmuş olup, 100 yılı aşan geçmişi ile günümüzde Avrupa'nın en büyük otomobil derneğidir.
ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club) Alman Otomobil Kurumu'nun kısaltılmış adıdır. Oto koltuk üreticilerinin talebi doğrultusunda, araçların kaza geçirmeleri halinde oto koltuklarının ne derece güvenli olduğuna dair çarpışma testi belgesi de vermektedir.
ECE R44 standardında yandan çarpışma testi yoktur. Yandan çarpışmalar Türkiye'de en çok karşılaşılan kazalardan olduğu için, satın alacağınız oto koltuğunun yandan çarpışmalardaki güvenirliğinin test edilmiş olması yani Adac Testinin olması çok önemlidir.
ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil Club)
Bazı oto koltuk üreticilerinin talebi doğrultusunda, çarpışma testi belgesi de verilmekte olup, oto koltuklarında olması zorunlu olan bir test değildir.
İlgili 35 soru bulundu
ADAC testi oto koltuğu seçerken de oldukça önemlidir çünkü bu test, oto koltuklarının çarpışma durumunda ne kadar güvenli olduğunu belirler.
Ülkemizin 81 ilindeki 6000'nin üzerindeki tedarikçi firma ile çalışan ADAC, merkez ofisinden 444 23 22 numaralı telefondan, 7/24 hizmet veriyor. Üstelik ADAC Card sahibi olunduğunda 39 ülkede bu kartın sağladığı avantajlardan yararlanılıyor.
15-36 Kg Koltukları Hangi Bebekler için Uygundur? 15-36 Kg Oto Koltukları 15 kiloyu geçmiş tüm bebekler için uygundur. Bebekler bu kiloya yaklaşık 4 yaşındayken varırlar.
İsofix, bebek oto koltuğunun araca güvenli ve kolay bir şekilde bağlanmasını sağlayan montaj sistemidir. Bebek ve çocuk koltuğu gibi donanımların araca sağlam bir şekilde bağlanmasını sağlayan isofix, “International Standards Organisation Fix” tanımının kısaltmasını temsil ediyor.
ECE R44/04 Standardında boy en fazla 135 cm'ye kadar test edilebilirken, i-Size (ECE R129-03) Standartlarında 150 cm'ye kadar yapılabilmektedir. Buna bağlı olarak i-Size, bebeğinizin emniyeti ve güvenliği ile ilgili şu an yürürlükte olan en güncel oto koltuğu standardıdır.
"Sigorta şirketleri ile yaptığı anlaşmalarla sigorta sektörününde hızla büyüyen ADAC Türkiye, otomobil sektöründe garanti kapsamında sunduğu assistans hizmetleri konusunda Türkiye ve Avrupa pazarının lideridir. Bir çok otomobil firmasına hizmet veren ADAC Türkiye, GM grubu ile de anlaşmasını yenilemiştir.
ECE R44 Belgesi, araçlarda kullanılan bebek ve çocuk koltuklarının güvenlik gereksinimlerini karşıladığını göstermektedir. Avrupa Birliği'nin (AB) kabul ettiği bir güvenlik standardı olan ECE R44'e uygun olarak üretilen oto koltukları ECE R44 Oto Çocuk Koltuğu Araç Tip Onay Belgesi alabilmektedir.
Oto koltuğu yorumları dikkate alınarak, en iyi bebek araba koltuğu markaları sıralamasında Yoyko, Besafe, Kraft ve Cybex geliyor. Kolay montaj, güvenlik özellikleri ve ADAC testinden geçmeleriyle 2024'te alınabilecek en iyi oto koltukları Yoyko Bear, Besafe Izi ve Kraft Spin Signal olarak sıralanabilir.
Bu gruplar bebeğin kilosuna veya kaç aylık olduğuna göre değişiklik gösteriyor. Araba puseti olarak da bilinen “Grup 0” 10 kiloya, “Grup 0+” ise 13 kiloya kadar olan bebekler için kullanılıyor. “Grup 1” 9-18 kilo, “Grup 2” 15-22 kilo, “Grup 3” ise 22-36 kilo aralığındaki çocuklarda kullanılıyor.
0+ grubu oto koltukları ortalama 15 ay, çocuk 13 kilograma ulaşana kadar kullanılabilir. 1 grubu oto koltukları 9- 18 kg taşıma kapasitesine sahip olup ortalama 9 ay ile 4 yaş arasında kullanılabilir. 2 grubu oto koltukları 15-25 kilogram taşıma kapasitesine sahip olup ortalama 4 ile 8 yaş arasında kullanılabilir.
Bebek oto koltuğu kullanımı karayolları Trafik Yönetmeliğine göre zorunlu. Boyu 150 cm'den küçük ve 36 kilodan aşağı çocuklar ve bebekler için kullanılması gerekiyor. Boyu 135 ten uzun çocuklarınız için ise yükseltici de kullanabilirsiniz.
Oto Koltuğu Grupları
0-36 kg oto koltuğu 0-12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur. 9-36 kg oto koltuğu 8 ay- 12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur. 15-36 kg oto koltuğu 3-12 yaş bebek ve çocuklar için uygundur.
Takılır hiç bir problem olmaz.
Çocuk koltuğunun en doğru konumu sol arka koltuktur.
Çocukların büyümesi ile birlikte oto koltukları da çeşitlilik göstermektedir. Booster yani yükseltici olan koltuklar 4 - 6 yaştan itibaren kullanılır. 15 36 kg oto koltuğu da booster için uygundur. Çocuklar oturmasını yükselttiği için aracın emniyet kemeri kullanılmalıdır.
Bebek için en iyi görüş açısı, yüksek oturma, adac testi olan, 360 derece dönebilen, pratik, emniyet kemerleri yandaki mıknatıs ile tutturulabilen ve bebeği rahat oturttuğunuz En iyi ürün.
9.ayın sonunda bebekler dik konumda, kendi yaşlarına uygun oto koltuklarında seyahat edebilirler (bazı oto koltukları 6 aylık için tasarlansa da 9. aya dek kullanılabilir). Çocukların 2 yaşına kadar arabada yüzleri arka cama doğru bakar şekilde yani ters oturtulmaları gerekiyor.
Ebeveynler hem kendi isteklerine hem de arabanın bebek oto koltuğu yükseltici isofix bağlantısı içerip içermemesine göre seçeneklerden birini güvenle tercih edebilmektedir. Koltuk yükseltici markaları modelleri tasarlarken ürün kumaşının terletmeyen türden, antibakteriyel ve hipoalerjenik olmasına dikkat etmektedir.
UN R129 (i-Size) ve ECE R44/04 belgeleri; araç içi bebek ve çocuk güvenlik kriterlerini belirleyen güvenlik standartlarıdır. ECE R44/04 kademeli olarak yerini zaman içerisinde Avrupa Birliği yeni güvenlik standardı olan UN R129'a (i-Size) bırakacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri