Toplu taşıma araçlarında(Taksi,Dolmuş,Halk Otobüsü) sigara içilmesi halinde; Kabahatler kanunun 39.maddesine göre ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir. Eğer şikayet Zabıtaya yapılmış ise zabıta para cezası verir.
Toplu Taşıma Araçlarımızda Sigara İçmek Yasaktır. 4207 sayılı yasa gereği topluma açık umumi yerlerde sigara içilmesi yasaktır. Bu Kanun'un en büyük destekçisi ve sorumlusu sağlıklı bir ortamda çalışma ve yaşama hakkına sahip vatandaşlarımızdır.
Bununla birlikte, bazı kişiler hala sigara içme alışkanlıklarını sürdürmektedir. Yolculuk sırasında, şoförler de dahil olmak üzere insanlar, sigara içme ihtiyacı hissedebilirler. Ancak, otobüste şoförün sigara içmesi, çeşitli riskler taşıdığından, genellikle yasaklanmıştır.
Arabada sigara içme cezası kanun maddesi Kabahatler Kanunu'nun 39. maddesi gereğince uygulanır. Özel araçlarda olduğu gibi demir yolu, deniz yolu ve hava yolunda da uygulanır. Taksiler de bu cezai uygulamanın kapsamındadır ve hem sürücü hem de yolcu cezai yaptırıma dâhil edilir.
1997 yılında necmettin erbakan'ın başbakanlığını yaptığı refahyol hükümeti'nce çıkarılan bir kanunla otobüslerde, uçaklarda ve bilumum toplu taşıma araçlarında sigara içimi yasaklandı. gençliğimde istanbuldan dışarı çıkmadığımı hatırlatan yıllardır.
İlgili 33 soru bulundu
Buna göre, Varan ve Boss, yolculuk sırasında şoförlerin kesinlikle sigara içilmesine izin vermiyor. Ulusoy, sadece çift katlı otobüslerin ikinci katında sigara içilmesine izin veriyor. Tek katlı otobüslerde ise sigara içmeleri kesinlikle yasak.
Sigara yasağının konulduğu alanlardan bir tanesi de uçaklardı. Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları bu yasağı ilk uygulayan markalardan biri oldu. 1986 yılında getirilen yasakla artık yurtiçi ve 6 saatin altında sürecek uçuşlarda sigara içilemeyecekti.
Bu nedenle de arabada sigara içme yasağının sadece sürücü için geçerli olduğu zannedilmektedir. Oysa bu yasak, arabada bulunan herkes için geçerlidir. Dumansız hava sahası uygulamaları kapsamında, özel araçlarda sigara kullanmak yolcular için de yasaktır.
(2) Toplu taşıma araçlarında tütün mamulü tüketen kişiye, elli Türk Lirası idari para cezası verilir. Kabahatin özel hukuk kişileri tarafından işletilen toplu taşıma araçlarında işlenmesi halinde bu ceza ilk başvurulan kolluk birim yetkilileri tarafından verilir.
Polislerin yakalayamadığı sigaraları ise, artık radar kameralar yakalıyor. Bununla beraber, yasak olan ürünler sadece sigara ile değil, aynı zamanda tütün ve nargile gibi ürünlerle de genişletilmiştir. Belirtilen bütün bu ürünler tütün kapsamına girdiği için, 153 TL para cezası ile cezalandırılmaktadır.
154'e veya 156'ya ihbar ediniz, başkalarını da tek elle kullandığı otobüsle tehlikeye atmasın. eğer 2 saat sigara içmediği için kaza yapacaksa ne diye şöför olmuş. 2 saat sigara içmediğinde bile kaza yapan bir şöför kimbilir başka ne sebeplerden kaza yapar.
AVM'ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde de artık sigara içilmesi engellenecek. Sağlık Bakanlığı AVM'ler, tiyatro ve sinemalar, havaalanı ve otobüs terminali gibi yerlerin giriş kapıları önünde sigara içilmesinin engellenmesi için Valiliklere genelge gönderdi.
edenleri Alo 184'ü arayarak bildirebilirsiniz. whatsapp ihbar hattı gibi bir şey olmalı!! bende sigara ile savaşanlardan biriyim!!
Trafikte emniyet güçleri tarafından veya elektronik denetleme sistemleri (EDS) tarafından sigara içildiği tespit edilen araç sürücülerine idari para cezası kesilebilir. Arabada Sigara İçme Cezası Ne Kadar? 2023 yılı itibariyle arabada sigara içme cezası 248,38 TL olarak kararlaştırıldı.
Türkiye'de araçta sigara içmek, dumansız hava sahası politikaları gereğince 4207 sayılı yasa ile 2013 yılından itibaren yasaklanmıştır. İçen kişilere para cezası uygulanmaktadır.
1- YASAK NERELERİ KAPSIYOR? İçişleri Bakanlığı'nın, 81 ilin valiliğine gönderdiği 'Koronavirüs Tedbirleri' konulu ek genelgeye göre, il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek cadde, sokak, meydan, park, bahçe, toplu ulaşım araç duraklarında sigara içilmeyecek.
Müh. 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun, TBMM'de 3.1.2008 tarihinde kabul edilmiştir. Bu kanunla beraber kapalı mekânlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklanmıştır.
Hayır. Çalışma ortamlarının yangın merdivenlerinde, balkonlarında, merdiven boşluklarında ya da 2 binayı birbirine bağlayan koridorlarında sigara ve tütün ürünleri kullanılamayacak.
Sigara işaret ve orta parmağın birinci ve ikinci boğumları arasında tutulur.
Evet, araçlarımızda sigara içilmesi yasak.
İlgili madde çerçevesinde, özel ihlaller (tütün ürünlerinin reklamı, bedelsiz tütün ürünü satma ve benzerleri gibi) hariç olmak üzere işletmelere uygulanacak idarî para cezaları ile süreli kapatma yaptırımları ancak ve ancak mahalli mülki amir olan vali veya kaymakam tarafından tesis edilebilmektedir.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
Kokpit içerisinde de pilot veya başka birinin sigara içmesi yasaktır. Yine de bu yasağa uymayan pilotlara para cezasından lisans iptaline kadar geniş bir cezalandırma verilir. Hava yolu şirketi de aynı şekilde para cezasıyla karşı karşıya kalır.
Fakat şimdi yeni gelişen ceza kanunlarına göre uçakta sigara içmenin cezası da artırılmıştır. Elektronik ya da normal sigara içmenin cezası 1.500 TL olarak belirlenmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri