Korecede okunuşu "ottoke" olan, yazılışı ise "eotteoghae" olarak karşımıza çıkan bu kelime, "Ne yapmalıyım?" anlamına gelmektedir.
Unni, Korecede abla demektir ve öz olup olmaması önemli değildir. Kızlar kendilerinden yaşça büyük olan hemcinslerine unni diye hitap eder. Erkekler ise birine abla demek için "noona" ifadesini kullanır.
Genetik olarak birbirleriyle akraba olmak yerine Eski Korecenin Batı Eski Japonca ile dil birliği içinde olmuş olduğu ve yoğun ödünçlemeler aldığı tahmin edilmektedir. Dravid dilleri ile akraba olması da öne sürülmüş bir diğer savdır.
Aegyo (Korece: 애교, hanja: 愛嬌), Güney Kore'de kullanılan sevimli yüz ifadeleri, jest ve mimik ve sevimli bebek sesi kullanılarak da yapılan bir tür ifadedir.
Özne Yüceltmesi
Yaş, mevki, yakınlık durumları vs göre bu üç kişinin birbirileri arasındaki etkileşimleri doğrultusunda özneyi yüceltmek amacıyla fiil köküne -(으)시 eklenir. Fiil kökü, ünlü ile bitiyorsa –시eklenir eğer ünsüz ile bitiyorsa –으시 eklenir.
İlgili 27 soru bulundu
Şimdi günlük hayatımızda kullanabileceğimiz Korece cümlelere ve kelimelere geçelim. Ce irımın … imnida: Benim adım ….
Korecede merhaba, selam demenin en kolay ve en yaygın yolu 안녕하세요 (annyeong haseyo) demektir.
Korece en çok kullanılan 6 kelime şu şekildedir:
Juseyo: Lütfen.
Korecede kençana kelimesi "İyi misin?" anlamında kullanılır. Yani kençana kelimesi günlük konuşma dilinde sıklıkla karşılabileceğiniz bir kelimedir.
Michyeosseo: Türkçeye ”Çıldırdın mı?/Delirdin mi?” olarak çevrilebilir.
Tebaa, bir devletin hükümranlığı altında bulunan kimseleri tarif eder. Fakat doğrusu bir devlete değil daha çok kral, sultan ya da bir şekilde tek başına monarşik bir biçimde egemenliğini sürdüren kimseye bağlı olarak yaşayan halk kesimini anlatır.
미안해요. Mianheyo. Özür dilerim. 그가 지금은 이즈미르에 갈 거예요.
Seni seviyorum Güney Kore; Naega hangug-eul joh-ahaneun şeklinde yazılmaktadır. Korece seni seviyorum ne demek, nasıl denir ve yazılır tüm detayları ile derledik. Korece seni seviyorum demek; Saranghae şeklinde yazılır. Saranhe olarak okunur.
남편 — “nampyeon” (koca)
Korece bu tür deyişler genelde uzun oluyor ama söyledikçe alışıyorsunuz. 감사합니다 kelimesi 2 adet kelimenin birleşiminden oluşuyor: 감사 – gamsa (okunuşu kamsa) minnet anlamına gelir. 합니다 – hapnida (okunuşu hamnida) etmek anlamındadır.
Siyon, İsrail dünyasını bir bütün olarak anlatmak için kullanılan yerin adıdır ve bu anlamda kullanılmaktadır. İbranice bir kelime olmasından dolayı da Türkçemize İbraniceden geçmiştir. Mecaz olarak da tanrının evi, tanrının halkı anlamlarında Siyon kelimesinin kullanıldığı bilinmektedir.
저기요 (çogiyooo?) - affedersiniz/buraya bakar mısınız?
Merhabanın Korecesi ' annyeonghaseyo ' dur. Yazım şekli '안녕하세요 şeklindedir.
Kıdemli anlamına gelen sunbae tabiri, özellikle Kore dizilerini izleyen kişilerin de aşina olduğu bir kavramdır.
Korece Adın Ne Kelimesinin Okunuşu Nedir? İleum-i mwo-eyo şeklinde Latin harfleri ile okunan Korece 'adın ne' kelimesi ' 'Yurimi gueaa' şeklinde okunmaktadır.
Kore'de kırmızı, tıpkı pek çok diğer kültürde olduğu gibi, farklı anlamlara sahip bir renktir. Öncelikle kırmızı, güzellik, sevgi, şans ve mutluluk gibi olumlu kavramlarla ilişkilendirilir. Bunun yanı sıra kırmızı, enerji, güç ve tutku sembolü olarak da değerlendirilir.
Eun: Korece kadın isimleri içerisinde Eun, gümüş anlamına gelir. Eunae: Korece kız ismi olan Eunae, zerafet anlamına gelmektedir. Eun Jung: Korece kız ismi olan Eun Jung, şevkat anlamı taşır.
Çinceye benzeyen Korece, kendine özgü özellikleriyle dikkat çekmektedir. Yazılışı ve okunuşu farklı özelliklere sahip Korece'de günaydın demek ' Joh-eun achim' şeklinde telaffuz edilir. Orijinal yazılışı ise 좋은 아침 şeklinde yazılmaktadır.
Biz ayrılan değil de kalan kişiysek şunu demeliyiz: 안녕히가세요 (annyeonghi gaseyo): bay bay, görüşürüz, güle güle gibi anlamlara gelir.
1443 yılında Çosôn Hanedanlığı'ndan(*) kral Sejong tarafından oluşturulmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri