Özellikle oyun için SSD tercih ediyorsanız daha yüksek okuma ve yazma hızına sahip olmanız gerekebilir. Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır.
Oyunlar için SSD seçimi
PCle® 4.0 arayüzü ile 7.450 MB/s ve 6.900 MB/s sıralı okuma-yazma hızları sunan 990 PRO; sırasıyla 1.400.000 IOPS ve 1.550.000 IOPS rastgele okuma yazma hızları sunmaktadır.
Normal SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları sırasıyla 543 MB ve 516 MB'dir. M2 SSD'lerin ortalama okuma ve yazma hızları ise 1750 MB ve 1650 MB civarındadır Flash drive (USB); küçük ve taşınabilir olan hepinizin "Flaş bellek" olarak bildiği cihazdır.
SSD ile birlikte daha hızlı okuma yapılacağı için daha iyi bir oyun performansı sunulmaktadır. Daha az gecikme ile birlikte oyun arasındaki bekleme süreleri de kısalmaktadır. SSD ile birlikte FPS iyileştirmesi yaşanılacağı düşünülse de bu durum geçerli değildir.
SSD'nin internet hızına doğrudan bir etkisi yoktur. Ancak SSD'nin avantajı, verilerin çok daha hızlı okunarak yazılabilmesidir. Bu sayede bilgisayarınızın açılması, programların çalıştırılması veya dosyaların kopyalanması gibi işlemler çok daha hızlı gerçekleşir. SSD'nin internet hızına dolaylı bir etkisi olabilir.
İlgili 20 soru bulundu
SSD'ler oyun için iyi mi? En iyi oldukları alan olabilir. Mevcut farklı türlerdeki SSD'ler arasında NVMe™ (Non-Volatile Memory Express) SSD, belki de oyunlarda genel olarak en iyi tercihtir.
oyunları SSD'ye indirmektir. Bu, oyunlarınızı sabit diskten SSD'ye doğrudan indireceği için daha hızlı ve kolay bir yöntemdir. Ayrıca, bu yöntem oyunların güncelleştirme ve yamalarını da otomatik olarak yapar. Bir diğer yöntem ise, Steam'de kullanabileceğiniz "Oyunları Yedekle" özelliğidir.
Fakat SSD'ler HDD'ye oranla çok daha hızlı işlem gerçekleştirirler. Bu iki depolama arasında en belirgin fark, oyunların yüklenmesi için beklenecek süredir. SSD'ye sahip olan bilgisayarlarda oyunu oynamak için açtığınız her zaman oyunun yüklenmesi için çok daha kısa süre beklerken HDD'de bu süre daha uzun sürmektedir.
Genel anlamda SSD paketlerinde okuma- yazma hızı 300- 500 MB/sn şeklinde karşınıza çıkar. Tercih edeceğiniz SSD'nin okuma- yazma hızı değerleri ne kadar yüksek olursa elde edeceğiniz hız ve kalite o denli artacaktır. Bu noktada normal bir SSD kullanımı için sunulan hız değerleri 543 MB ve 516 MB'dir.
Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve iş istasyonları gibi istemci sistemlerinde NVMe SSD'ler genel PC performansını önemli ölçüde artırabilirler.
Minimum düzeyde 256GB standart bir oyuncu için temel seviye olabilir ancak oyun boyutu yüksekse sürekli olarak yaz sil yapmak gerekebilir. Bu yüzden en az 500 GB kapasiteli ya da mümkünse 1 TB kapasiteli SSD tercih etmek iyi bir seçim olabilir.
Okuma hızı ve yazma hızı çok düşük SSD'ler, bilgisayar sistemini hızlandıramaz. Hali hazırda kullandığınız bir bilgisayar sisteminiz var ve hızlandırmak istiyorsanız, SSD'nizi yükseltmek bilgisayar sisteminizi etkin bir şekilde hızlandırabilir.
Genel olarak SSD har disklerde okuma ve yazma hızı 300 ve 500 MB/s değerinde karşınıza çıkacaktır. Bu okuma ve yazma hızı ne kadar artarsa kalite ve verim de o kadar artacaktır. Nu noktada normal bir hard diskte hız değeri 543 MB ve 516 MB civarındadır.
Modern bir SSD, ömrü boyunca ortalama olarak yaklaşık 700 TB veri yazana kadar hayatta kalacaktır. Tabii ki bu ortalama bir değer olduğunu için bazıları daha uzun süre, bazıları daha kısa süre dayanabilir. Dolayısıyla, mevcut SSD'nizin ne kadar veri yazdığınızı görebilirseniz, tahmini kalan ömrünü hesaplayabilirsiniz.
SSD Hız Testi İçin Gerekli Araçlar
En popüler SSD hız test araçlarından bazıları şunlardır: CrystalDiskMark, AS SSD Benchmark, ATTO Disk Benchmark ve Anvil's Storage Utilities. Bu araçlar, farklı özelliklere sahip olsalar da, SSD'nin performansını ölçmek için hepsi kullanılabilir.
Sürücü hızının ölçülmesinde birçok faktör bulunmaktadır. Ancak teknoloji yayımlarında görev yapan çok sayıda değerlendirici SSD'lerin daha hızlı olduğunu belirtmektedir. Örneğin rastgele okuma performansları karşılaştırıldığında SSD'ler yüksek performanslı HDD'lere göre yüzde 20.000 daha hızlı olabilmektedir.
Açılımı Input/Output Operation per second olan IOPS aslında disk yapılarında performans ölçümü için kullanılan bir parametredir diyebiliriz. Ama disk markaların vermiş olduğu bu parametreler olabilecek en iyi koşullara göre hazırlanmış olduğundan gerçek dünya için tam bir değer sayılamazlar.
SSD alırken öncelikle cihazın veri okuma-yazma hızına dikkat edilmelidir. Bu kriter cihazın üzerinde yazar ve hızın yüksek olması SSD'nin kalitesi ile doğru orantılıdır. Günümüzde SSD'lerin okuma-yazma hızı ortalama olarak 300-500MB/Sn aralığında değişir. SSD alırken kullanım amacını da dikkate almanız gerekir.
SSD oyundaki FPS değerini arttırmaz. SSD sadece oyun açılış ve bölüm yüklenme sürelerini kısaltır.
Sonuç olarak, eğer depolama alanı ihtiyacınız varsa ve performanstan biraz ödün verebilirseniz, HDD'ler hala uygun bir seçenek olabilir. Ancak oyuncu laptopunuzu sadece oyunlar için kullanacaksanız ve hızlı performans önemliyse, SSD'leri tercih etmeniz önerilir.
Hiç fps artışı olmaz.
Katı hal sürücüsü (SSD) takmak ve RAM'i artırmak Masaüstü PC veya laptop performansını artırmanın iki kolay ve uygun maliyetli yoludur. Yeni sayılabilecek sistemler bile HDD'nin bir SSD'ye yükseltilmesiyle önemli performans artışları sağlayabilirler.
SSD'ler hız değerlerine göre alınır. Sana bir program önerebilirim: "CrystalDiskMark". Bu program SSD'nin hız değerlerini sana verir (HDD de dahil).alman gereken SSD'nin ortalama aralığı "yazma hızı: 500mb/s" ile "okuma hızı olarak: 550mb/s" olmalıdır. Bu değerler ideal değerlerdir.
SSD'ler HDD'lerden daha hafiftir, daha az güç tüketir ve hareketli parça bulunmaması nedeniyle neredeyse hiç titreşim yoktur. Ayrıca, HDD'lere göre kazara düşmelere daha iyi dayanırlar. SSD'ler verileri elektronik olarak 'hücrelerde' depolarlar, bu da veri erişimini dönen bir HDD'ye göre daha hızlı hale getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri