Askerlik süresi 24 aydır. Ülkede askerlik hizmeti bağlamında üniversite okuyan veya okumayan ayrımı yapılmamaktadır. Uluslararası askeri güç derecelendirme kuruluşunun 2017 için güncellediği veriler, Orta Asya'daki en güçlü ordunun Özbekistan'a ait olduğunu yineledi.
Türkmenistan'da silahlı kuvvetler, ülkenin savunma bakanlığına bağlıdır. Aktif personel sayısı 22.000, rezerv personel sayısı 110.000'dir. Kendi sınır güvenliğini kendi sağlamaktadır. Askerlik süresi 2 yıldır.
Askerlik. Yunanistan'da şu an 18 yaşın üstündeki erkeklere 12 ay zorunlu askerlik uygulanmaktadır. Kadınlar da Silahlı Kuvvetleri'nde hizmet edebilir. Ancak askerlik yapma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Askerlikleri bittiği halde yedi yıldan beri orduda yedek asker olarak tutulanlar terhis edilecek. Suriye'de 2011'den bu yana devam eden savaş başlamadan önce bir düzenleme yapılmış, askerlik süresi 18 aya indirilmişti. Ancak ilkokul mezunları için bu süre 21 aydı.
Ayrıca seferberlik ve savaş halinde silah altına alınabilecek 300.000 civarında yedek personel de bulunmaktadır (IISS, 2020: 184). Azerbaycan'da zorunlu askerlik sistemi uygulanmakta olup, hizmet süresi üniversite mezunları için 12 ay, diğer yükümlüler içinse 18 aydır (CIA The World Factbook, t.y.).
İlgili 24 soru bulundu
Amerika, Japonya, Kanada, Avustralya, İspanya, İtalya, İsveç, İngiltere, Fransa, Almanya gibi birçok ülkede zorunlu askerlik yoktur. Düzenli ordusu olmayan İsviçre gibi bazı ülkelerde yükümlüler yaşamlarının belli bir döneminde askerlik hizmetine alınır ve bu süre boyunca her yıl birkaç hafta eğitim görürler.
18 yaşına gelen erkekler üç yıl, kadınlar ise iki yıl zorunlu askeri hizmette bulunmakla yükümlü. Yahudi dindarlardan askerlik hizmetine dahil edilmeyen kesim, ülkede uzun yıllardır tartışma konusu oluyor. Ultra-ortodoks Yahudiler, İsrail nüfusunun yaklaşık yüzde 13'ünü oluşturuyor.
Avrupa'nın iki önemli ülkesi Fransa ve Birleşik Krallık'ta zorunlu askerlik kaldırılmıştır. Bu ülkelerde askerlik profesyonel olarak uygulanmaktadır, kişilere aylık para ödenir.
Askerlik süresi 24 aydır. Ülkede askerlik hizmeti bağlamında üniversite okuyan veya okumayan ayrımı yapılmamaktadır. Uluslararası askeri güç derecelendirme kuruluşunun 2017 için güncellediği veriler, Orta Asya'daki en güçlü ordunun Özbekistan'a ait olduğunu yineledi.
Buna göre askerlikten muafiyeti bulunmayan vatandaşlar Mart-Nisan 2024'te askere alınacak. Ancak askerlikten muafiyeti bulunan tüm vatandaşlar, olası bir durumda zorunlu seferberliğe çağırılacak. Bununla birlikte askerliğini tamamlamış vatandaşlar ise Özbekistan Silahlı Kuvvetlerine yedek asker olarak nakledilecek.
Yasalara göre tüm sağlıklı Güney Koreli erkekler, Kuzey Kore tehdidi nedeniyle 18-21 ay boyunca zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek zorunda. Güney Kore'de dünyaca ünlü K-Pop grubu BTS'in üyelerinden Jung Kook, aralık ayında askerlik görevini yerine getireceğini duyurdu.
İsrail'de zorunlu askerlik süresi 18 yaşına gelen erkekler için 3 yıl (Tam olarak 32 ay) kadınlar için ise 2 yıl 24 ay olarak uygulanıyor. Gençlere sadece insani, tıbbi, dini ve yasal gerekçelerle bazı muafiyetler tanınıyor.
ASKERLİK SÜRESİ SINIRLANDIRILDI
Askerlik süresi 4 yılla sınırlandırılacak. 4 yıl askerlik yapanlara emeklilik hakkı da tanınmayacak.
Zorunlu askerlik uygulamasına devam eden ülkelerden Azerbaycan'da 18 ay, Danimarka'da çoğunlukla 4 ay, Estonya'da 8 ay, Finlandiya'da 180,270 veya 362 gün, İsviçre'de yaklaşık 21 haftası temel askerî eğitim olmak üzere 260 gün, Norveç'te 12 ayı temel eğitim olmak üzere 19 ay, Rusya Federasyonu'nda 12 ay'dır.
Fransız hükümeti 2024 yılının Eylül ayından itibaren geçerli olmak şartıyla 15-17 yaş grubu için 12 günlük askerlik zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor. 12 günlük mecburi askerlikten sonra 84 saatlik kamu yararına çalışma zorunluluğunun da getirileceği öğrenildi.
Kuzey Kore en uzun süre zorunlu askerlik yapılması gereken ülke. Erkekler 11, kadınlar ise 7 yıl askerlik yapmak zorunda.
Bu trendi takip eden diğer ülkelerden İspanya 2001 yılında, Portekiz 2004 yılında, Çek Cumhuriyeti 2005 yılında, Lübnan ve Romanya 2007 yılında, Bulgaristan ve Hırvatistan 2008 yılında, Polonya 2009 yılında ve Arnavutluk 2010 yılında zorunlu askerliği kaldırmış.
🇺🇸Amerika'da zorunlu askerlik yok. Asker olmak istiyorsan gönüllü yazılıyorsun ve maaşla askerlik yapıyorsun. Fakat, son olaylardan sonra Amerika'da zorunlu askerlik gündeme gelmeye başladı. Gençler, zorunlu askerlik konusuna çok soğuk bakıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri