Cheesecake'i etiketleyin ve tarih atın. Alüminyum folyo üzerine kalıcı bir keçeli kalemle cheesecake'in tarihini ve türünü yazın. Bu sayede cheesecake'inizin ne kadar süre donduğunu takip edebilirsiniz. 1 aya kadar dondurucuda saklayın.
Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun. Bir saat sonra çıkarın.
Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Dondurulmuş pasta ya da tatlı ürünlerinden aldığınızda belli saklama ve tüketme kriterleri vardır. Bu kriterleri uygulayarak sağlıklı ve lezzetli ürünlerden yararlanabilirsiniz. Dondurulmuş pasta ürünlerini +4 derecede 3-4 saatlik çözünme süresi sonunda servis edebilirsiniz. Yaklaşık 2-3 içinde tüketmeniz gerekir.
Püf noktası 9
Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra en az 6-8 saat buzdolabında vakit geçirmesine izin verin, böylece cheesecake kıvamını alacak ve tadı müthiş olacak.
İlgili 34 soru bulundu
Tüm cheesecake'i buzdolabında tarifinizin belirttiği süre boyunca veya en az 4 saat soğutun. Cheesecake'in dondurulmadan önce tamamen soğutulması önemlidir. Üzeri açık olan cheesecake'i 1 saat buzluğa koyun. Tüm cheesecake'i dondurucuda zarar görmeyeceği güvenli bir yerde dondurun.
En son çıkartın ve oda sıcaklığında soğuyana dek bekleyip buzdolabına koyun. Tercihen bir gün sonra kalıptan ve yağlı kağıttan çıkartarak tadına varabilirsiniz. 7. Üzerine dilediğiniz bir sos ile veya sade şekilde servis edebilirsiniz.
Yediğim yerlerden bir tanesi dondurulmuş olarak saklayıp ısıtarak servis ediyor. Yani yerken ılık ve yumuşak oluyor.
Cheesecake harcı içeriğindeki yumurta sayesinde ısı ile buluştuğunda kabarır. Pişme işleminden sonra yavaşça soğurken çöker ve çökerken çatlama meydana gelir. Bu sebeple küçük bir bıçak yardımı ile fırından çıkardığınız tatlınızın kenarlarındaki yağlı kağıttan biraz kurtararak çatlamayı minimuma düşürebilirsiniz.
Su ile doldurduğunuz derin bir fırın tepsisinin içine kalıbı yerleştirerek 25 dakika 180 derecede; 25-30 dakika da 150 derecede pişirin. Daha sonra fırını kapatıp bir saat de fırın içinde bekletin. Bu şekilde cheesecake çatlamadan pişecektir.
Cheesecake nasıl muhafaza edilir? 1 aya kadar dondurucuda saklayın.
İtalya'da kullanılan Ricotta ise birçoğumuzun bildiği Lor Peyniri'dir ve Türkiye'de de bulabilmek mümkündür. Amerika'da ise Philedelphia krem peyniri kullanıyor. Cheesecake denince akla gelen New York tarzı cheesecake'ler bu peynirle yapılıyor.
Cheesecake'inizin dağılmaması için kelepçeli kalıp kullanmanın yanı sıra kalıptan çıkarmak için mutlaka soğumasını beklemeniz gerekir. Bunun için pişen cheesecake'i 1 saat kadar kapağı aralık fırında soğuması için bekletin.
Cheesecake'i pişirme aşamasına geldiğinizde fırınınızı mutlaka önceden ısıtın. Kalıbı su dolu bir tepsinin içinde fırına vermelisiniz. Tepsinin içindeki su fırının içinde buhar yaparak kekinizin kurumasını ve çatlamasını önler.
Büyük parçalar kıymaya oranla daha uzun süre dayanır. ➽ Derin dondurucuda parça etleri 6-12 ay, kıymayı 3-4 ay, sakatatları 2-3 ay, tavuk ve hindi etini 3 ay, sucuk ve sosisi 1-2 ay saklayabilirsiniz. ➽ Kullanmak için derin dondurucudan çıkardığınız eti oda sıcaklığında değil, buzdolabının alt raflarında bekletin.
Kekinizi fırından alırken ortası hafifçe sallandığı için pişmemiş gibi gelebilir ama soğudukça aynı yanları gibi ortası da yoğunlaşıyor. Kek tabanı bol miktarda yağ içerdiği için fırından çıktığında yumuşak oluyor, cheesecake soğuduğunda o da sertleşmiş oluyor.
Kalıbı sallamak
Cheesecake, hala fırındayken, fırın eldiveni kullanarak kek kalıbını hafifçe sallayın. Kabı salladığınızda kekin ortasındaki alan hafifçe sallanıyorsa, cheesecake pişmiş demektir. Sallanan alan büyükse veya içerdeki sıvı kenarlardan yüzeye çıkıyorsa, cheesecake henüz pişmemiştir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Cheesecake cok pişerse ne olur? Çok fazla çırpmak cheesecake'in içinde çok fazla hava kalmasına, bu da tatlının çatlamasına neden olur.
Kenarları Yağlı kağıtla hizaladıysanız, bıçak numarasını atlayabilir ve tavanın kenarlarını çıkarabilirsiniz. Ardından, altındaki pastayı ortaya çıkarmak için parşömen şeridini çok nazikçe çekin. Pastayı kalıbın tabanından kaydırın. Parşömen kağıdının kenarlarını kavrayın ve pastayı servis tabağına yavaşça kaydırın.
Önceden ısıtılmış fırının alt kısmına tepsiyi yerleştirin. 175 derece de yaklaşık 40 ila 60 dk arasında pişirin. (pişme saatini net veremiyorum çünkü her fırının pişirme işlemi farklı) Kek pişerken fırının kapağını açmayın. Cheesecakenizin kenarları sabit ortası hafifçe sallanıyor ise pişmiş demektir.
Dondurma, turta gibi diğer tatlılar gibi cheesecake de besin değeri nedeniyle tüketilmemelidir. Elbette cheesecake protein, kalsiyum ve selenyum gibi besinler içerir, ancak aynı zamanda kalori açısından zengindir ve yağ ve şeker açısından yüksektir, yani diyetinizin büyük bir bölümünü oluşturmamalıdır.
Bunun için aldığınız donmuş ürünler için yine -18 derecede saklama koşuluna uymanız gerekir. Çözdürmek için +4 derecede buzdolabında 3-4 saat sürede ürününüz çözülmelidir. Dondurulmuş ürünler tüketilirken ilk önce saklama koşullarına uymak gerekir.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
210 derecede 24 – 25 dakika üstü kızarıp içi salladığınızda hareket edecek kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. San Sebastian Cheesecake 'i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin. Soğuduğunda buzdolabına kaldırın. Minimum 4-5 saat, mümkünse 1 gece dinlendirip dilimleyerek servis yapın.
Cheesecake'in Zamanda Yolculuğu
Tüm dünyaya yayılan bu lezzetin çıkış noktası, meşhur cheesecake pastanelerinden dolayı Amerika olarak bilinse de aslında tam olarak öyle değil. Yunanistan'ın Samos adasından çıkmış olan bu tatlı o zamandan beri serüvenine devam ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri